Hoofdgerechten/ Recepten

Courgetti met tonijn-tomatensaus

Recept voor Courgetti met tonijn-tomatensaus | It's a Food Life

Een lekker recept voor koolhydraatarme spaghetti! We vervangen de pasta namelijk door in slierten gesneden courgette, en wat krijgen we dan? Courgetti! Dit keer met een heerlijke en lekker makkelijke saus. Lees snel verder voor het recept van courgetti met tonijn-tomatensaus.

 Recept voor Courgetti met tonijn-tomatensaus | It's a Food Life



Ik maak regelmatig courgetti. Af en toe koolhydraten vervangen voor groenten is echt een fijne manier om een extra doses groente binnen te krijgen. Maak bijvoorbeeld eens bloemkoolrijst of gebruik courgette-bootjes als taco’s.

Dit recept voor courgetti met tonijn-tomatensaus komt uit de A-Vogel Lentekuur en heb ik nu al een paar keer gemaakt. Je hebt het binnen 20 minuten op tafel!

Recept voor Courgetti met tonijn-tomatensaus | It's a Food Life

4.34 van 3 stemmen
Recept voor Courgetti met tonijn-tomatensaus | It's a Food Life
Courgetti met tonijn-tomatensaus
Kooktijd
20 min
Totale tijd
20 min
 

Koolhydraatarme courgetti met een lekker makkelijke tonijn-tomatensaus. 

Porties: 2
Auteur: Laura - It's a Food Life
Ingrediënten
  • 2 courgettes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 rode ui
  • 2 blikjes tonijn
  • 140 gram tomatenpuree (blikje)
  • verse basilicum
  • peper en zout
Zo maak je het
  1. Maak lange slierten van de courgettes. Dit kan je doen met een spiraalsnijder als je die hebt. En anders kan je de courgettes eerst met een kaasschaaf in plakken snijden en vervolgens met een mes in slierten.

  2. Snipper de ui en hak de basilicum grof. Meng nu de tomatenpuree, rode ui, peper, zout en basilicum in een grote kom door elkaar. Voeg ook de blikjes tonijn toe aan het mengsel.

  3. Verwarm de olie in een hapjespan. Voeg de courgetti toe en roerbak 2 minuten. Voeg de tonijn-tomatensaus toe en roer nog een paar minuten door. 

  4. Serveer in kommen en bestrooi met nog een paar blaadjes basilicum. 


Meer groente eten? Er staan nog heel veel gezonde recepten op It’s a Food Life:
Makkelijke paddenstoelen risotto
Zoete aardappel stamppot met pindakaas
Salade met geroosterde spruitjes en pompoen



Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlifenl & #proefhetleven dan kan ik je creatie bewonderen!

You Might Also Like

14 Comments

  • Reply
    Beau
    26 april 2017 at 08:40

    Klinkt goed! 🙂

    • Laura
      Reply
      Laura
      26 april 2017 at 12:18

      Ik maak het regelmatig! Echt heel lekker, gezond en makkelijk 🙂

  • Reply
    Jamey
    26 april 2017 at 09:57

    Oei dat ziet er echt heerlijk en niet eens al te moeilijk uit!

    • Laura
      Reply
      Laura
      26 april 2017 at 12:17

      Haha het is een heel makkelijk recept;)

  • Reply
    Bianca
    26 april 2017 at 10:40


    Ohh dit ziet er echt super lekker uit, wil dit zeker eens proberen te maken (ben niet zo’n held in de keuken haha) x

    • Laura
      Reply
      Laura
      26 april 2017 at 12:17

      Dan is dit een perfect recept voor jou Bianca! Namelijk super makkelijk te maken 😀

  • Reply
    Marguerita
    26 april 2017 at 11:08


    Dat ziet er lekker uit! Ik houd zelf niet van vis, maar volgens mij kun je die tonijn eenvoudig door iets anders vervangen.

    • Laura
      Reply
      Laura
      26 april 2017 at 12:04

      Ja zeker je kan ook kip gebruiken! Of check anders even mijn recept voor courgetti met avocado roomsaus!

  • Reply
    Rosita
    26 april 2017 at 11:27

    Dat ziet er lekker uit!!Ik ga het ook eens proberen te maken. Voor mij zijn nieuwe recepten altijd een uitdaging. Ik ga je binnenkort even een mailtje sturen. 🙂

    • Laura
      Reply
      Laura
      26 april 2017 at 12:16

      Ik ben benieuwd wat je van het recept vindt Rosita! En ik zie je mailtje tegemoet:)

  • Reply
    sabine | so far so Sabine
    26 april 2017 at 12:28

    Het is wel even een werkje om het in slierten te krijgen, maar het is zeker de moeite waard. Ik ga dit recept zeker uit proberen!

  • Reply
    Manon
    26 april 2017 at 13:04

    Oh dit is wel iets voor mij. Ziet er echt goddelijk uit. Niet moeilijk om te maken ook

  • Reply
    Natalie
    26 april 2017 at 21:47

    Ziet er heerlijk uit, al zou ik er een gewone Bolognaise saus van maken, want ik lust absoluut geen tonijn! Zo’n spiral snijder is echt wel een heel handig ding, maakt het zoveel sneller klaar!

  • Reply
    Fleur
    27 april 2017 at 00:24


    Ik heb al vaker recepten met courgette spaghetti voorbij zien komen, maar ik heb het nog steeds niet gemaakt. Ik ga deze bewaren en eens uitproberen

  • Leave a Reply