Een tijdje geleden kocht ik een spiralizer, een spiraalsnijder waarmee je groente kan omtoveren tot noodles. Ik moet bekennen dat ik het ding nog amper heb gebruikt. Zonde, want het is een leuke manier om meer groente in je maaltijden te verwerken. Zo maakte ik laatst deze courgetti – spaghetti van courgette. Een heerlijke gezonde avocado roomsaus erdoor en wat geroosterde tomaat en je hebt een super gezond maaltje!
Ik zit een beetje op pinterest te neuzen en je hebt echt wel heel veel leuke spiralizer recepten. Hmm.. Toch maar gewoon wat meer spiralizer gerechten gaan uitproberen. Maar voor dit recept heb je niet perse zo’n apparaat nodig hoor. Ik kan de courgette ook gewoon zelf in repen snijden.
De geroosterde tomaatjes maken het gerecht echt af. Zonder de tomaatjes is het wel een beetje saai denk ik. Ik vind tomaten uit de oven altijd super smaakvol, beetje olie erover en wat kruiden en een smaakexplosie is gecreëerd.

Een heerlijke gezonde en koolhydraatarme spaghetti van courgette: courgetti. Meet een gezonde roomsaus van avocado en sappige tomaatjes uit de oven.
- 2 courgettes
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 rijpe avocado
- 1 hand verse basilicum
- 1 teen knoflook
- 1 eetlepel pijnboompitjes
- 1 eetlepel limoensap
- snuf zwarte peper en zeezout
- 1 eetlepel olijfolie
- 6 cherry tomaatjes
- olijfolie
- 1/2 tl basilicum, tijm en/of rozemarijn
-
Verwarm de oven op 200 ℃. Was de cherry tomaatjes en snijd doormidden. Leg de tomaatjes met de zaadjes naar boven op een ingevette ovenschaal. Of op bakpapier, dat kan natuurlijk ook. Besprenkel een scheutje olijfolie over de tomaatjes en verdeel de gedroogde kruiden eroverheen. Zet de tomaten 15-20 minuten in de oven.
-
Rooster de pijnboompitjes in een droge pan tot ze geuren en net iets kleuren.
-
Verwijder de schil van de avocado. Doe de avocado, basilicum, knoflook, limoensap, knoflook, peper en zout in de keukenmachine. Pureer tot een romige saus. Voeg de olijfolie toe en mix nog even goed door elkaar.
-
Maak lange slierten van de courgettes. Dit is het makkelijkste met een spirelli (spiraalsnijder), maar je kan het ook gewoon zelf snijden.
-
Verwarm de olie in een hapjespan en bak de courgetti al roerend zo'n 5 minuten. Voeg de avocado roomsaus toe en roer goed door. Haal van het vuur en kieper de courgetti in een grote schaal.
-
Haal de tomaatjes uit de oven en leg deze op de courgetti met avocado roomsaus. Serveer en geniet!
Meer groente eten? Er staan nog heel veel gezonde recepten op It’s a Food Life:
Mexicaans gevulde courgette bootjes
Zoete aardappel stamppot met pindakaas
Salade met geroosterde spruitjes en pompoen
Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest
Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlife & #proefhetleven dan kan ik je creatie bewonderen!
2 Comments
Jessica
1 februari 2017 at 18:17Omg wat ziet dit er lekker uit! Ik krijg meteen honger, ik sla hem op om eens te proberen binnenkort!
Laura
2 februari 2017 at 13:02Goed idee Jessica! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt! lIefs