Ontbijt & Lunch/ Recepten/ Vegetarisch

Chiazaadpudding ontbijt met fruit

chiazaadpudding ontbijt met fruit | It's a Food Life

Onwijs voedzame ontbijtjes die je van tevoren klaar maakt zodat je ze in de ochtend alleen maar uit de koelkast hoeft te pakken en er direct je lepel in kan steken. Klinkt goed toch? Nou here you go my friend. Deze chiazaadpudding ontbijtjes zijn makkelijk te maken en zijn echt een goed begin van je dag.

chiazaadpudding ontbijt met fruit | It's a Food Life

Ik ben fan van het kookboek Superfood voor elke dag van Jamie Oliver. Het liefst zou ik alle recepten uit dit boek een keer maken, misschien is dat wel een mooie challenge… Het geroosterde havermout ontbijt met vruchtensaus maak ik ook meerdere keren in de week. Maar nu dus nog een ontbijtje uit dit boek: chiazaadpudding.  Ik heb het recept een beetje aangepast en heb uit de ingrediënten hieronder 4 puddinkjes gemaakt die behoorlijk vullend waren.

chiazaadpudding ontbijt met fruit | It's a Food Life

Er zijn veel mensen die principieel tegen superfoods zijn. Als je gewoon normaal eet dan is het helemaal niet nodig hoor ik vaak. En dat is misschien ook zo, maar waarom zouden deze superfoods niet gewoon bij het ‘normale eten’ kunnen horen? In het boek van Jamie Oliver worden onwijs veel ‘normale’ voedingsmiddelen gebruikt. Veel groenten, fruit, goede granen enzovoorts. Maar ook zogenaamde superfoods als chiazaad, gojibessen en quinoa.

Superfoods zijn voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan voedingsstoffen of bioactieve stoffen. Klinkt goed toch? Broccoli is ook een superfood.. Ik denk dat we allemaal aan de superfoods moeten. En dan heb ik het niet alleen over chiazaadjes en gojibessen maar ook over spinazie, blauwe bessen, zalm en avocado. Want ook deze producten zijn superfoods!

chiazaadpudding ontbijt met fruit | It's a Food Life

Dit recept bevat dus ook een superfood: chiazaadjes. Chiazaad bevat omega 3 vetten, veel vezels, eiwitten en calcium. En wat chiazaad nou zo perfect maakt om gezonde pudding mee te maken: ze worden slijmerig en zwellen op als ze in contact komen met vocht.

Ik heb voor deze puddinkjes vier verschillende smaken geprobeerd: avocado, mango, kersen en aardbei. Allemaal lekker en zeker leuk om verschillende smaken uit te proberen maar dan ben je wel iets meer tijd kwijt.

chiazaadpudding ontbijt met fruit | It's a Food Life

Recept voor Chiazaadpudding ontbijt met fruit

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten (genoeg voor 4 puddinkjes):
3 bananen
1 tl vanille-extract
300 ml melk (amandel, hazelnoot, havermout)
80 gram chiazaad
150 gram diepvriesfruit naar keuze (mango, blauwe bessen, avocado)
1/2 limoen

toppings: vers fruit (kiwi, frambozen, granaatappel pitjes..), zaadjes (lijnzaad, hennepzaad etc), muesli etc

Zo maak je het:
Doe 2 bananen in een blender, voeg de vanille extract en 150 ml van de melk toe.  Laat de blender draaien tot er een glad mengsel ontstaat. Giet het mengsel in een kom en roer er de helft van de chiazaadjes doorheen. Verdeel het mengsel nu over 4 potjes en zet een uurtje in de koelkast.

Doe het diepvriesfruit in de blender en voeg de banaan, het limoensap en de resterende 150 ml melk toe en mix tot een glad geheel.  Giet ook dit mengsel in een kom en roer er de rest van de chiazaadjes doorheen. Giet nu dit mengsel bij de potjes en zet in de koelkast.

Je kan er in de ochtend nog een lekkere topping op doen zoals wat vers fruit of granola.. De chiazaadpudding zo’n drie dagen bewaren in de koelkast.

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

Begin je dag altijd goed en probeer nog meer lekkere ontbijtjes:
Quinoa ontbijt met gekarameliseerde peer en banaan
Ontbijt smoothie met havermout en banaan
Powerontbijt met havermout en dadels

Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag #itsafoodlife & #proefhetleven dan kan ik je creatie bewonderen!

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Jessy
    27 augustus 2016 at 10:47

    Mijn vriend is dol op dit soort ontbijtjes. Ik moet ze dan ook zeker vaker gaan maken! Ik heb dit artikel alvast opgeslagen op mijn laptop zodat ik het niet vergeet 🙂

    • Laura
      Reply
      Laura
      28 augustus 2016 at 10:29

      Ik ben benieuwd wat jij en je vriend er van vinden! Eetsmakelijk alvast!

  • Reply
    Eva
    26 januari 2018 at 15:38

    Leuk recept! Sta zelf graag in de keuken, binnenkort even dit recept maken

  • Leave a Reply