Ontbijt & Lunch/ Recepten

Basisrecept volkoren wentelteefjes

Makkelijk basisrecept gezonde volkoren wentelteefjes - It's a food life

De laatste tijd maak ik weer regelmatig wentelteefjes. Perfect voor een lunch waar het hele gezin blij van wordt. Dit is het basisrecept voor volkoren wentelteefjes.

Ik ben een beetje aan het spelen met verschillende recepten voor wentelteefjes en heb er een aantal op stapel liggen die ik zeker met jullie zal delen. Wat dacht je van tosti wentelteefjes? Of wentelteefjes met banaan en pindakaas? Jup, je kan echt alle kanten op!

Geen zin in gedoe met pannen en het bakken van de wentelteefjes? Check dan dit recept voor wentelteefjes uit de oven. Super makkelijk en zonder al teveel afwas.

basisrecept volkoren wentelteefjes (2 van 4)

Wentelteefjes zijn simpelweg boterhammen gedoopt in ei en melk en daarna gebakken in een pan. Pepijn roept ‘Pannenkoeken!’ als hij ze proeft en inderdaad, de eieren en melk zorgen ervoor dat het brood lekker smeuïg wordt en een beetje een pannenkoeken structuur krijgt.

Oud brood voor wentelteefjes

Ik gebruik volkorenbrood om het maaltje extra voedzaam te maken. Maar witbrood of een ander soort brood is ook geschikt.

Oud brood is echt perfect om dit basisrecept voor wentelteefjes mee te maken. Dat zorgt er namelijk voor dat het niet té sompig wordt, wat je met heel vers brood soms wel hebt. Dus gooi je oude boterhammen zeker niet weg maar maak er wentelteefjes van!

Makkelijk basisrecept gezonde volkoren wentelteefjes - It's a food life
Basisrecept voor volkoren wentelteefjes
Voorbereiding
4 min
Kooktijd
10 min
 

Wentelteefjes zijn een perfecte lunch voor het hele gezin! Gebruik volkorenbrood om het lekker voedzaam te maken.

Gerecht: lunch
Keuken: Nederlands
Focuswoord: wentelteefjes
Porties: 4 wentelteefjes
Auteur: Laura – It’s a food life
Ingrediënten
  • 4 volkoren boterhammen
  • 1 ei
  • 200 ml melk bv koe- haver- of amandelmelk
  • 1 tl kaneel
  • roomboter om in te bakken
Voor het serveren
  • stroop
  • poedersuiker
Zo maak je het
  1. Klop het ei samen met de melk los in een diep bord. Voeg de kaneel toe.

  2. Doe een klontje roomboter in een koekenpan en verwarm op laag vuur tot de boter is gesmolten.

  3. Pak een boterham en dompel die onder in het ei-mengsel. Het brood hoeft niet te weken maar zorg wel dat je alle kantjes goed bedekt en dat er geen droog brood meer te zien is.

  4. Leg de boterham in de pan en bak beide kantjes een paar minuten tot het wentelteefje gaar is.

  5. Serveer met poedersuiker, basterdsuiker en/of stroop.

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’

Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlifenl & #itsafoodlifenl dan kan ik je creatie bewonderen!

Makkelijk basisrecept gezonde volkoren wentelteefjes - It's a food life

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Recipe Rating