Gezonde tussendoortjes/ Recepten/ Vegetarisch

Skinny bananenbrood met honing

Bananenbrood met honing | It's a Food Life

Een fijn nieuwe bananenbrood receptje! Het is en blijft één van mijn favo tussendoortjes: bananenbrood. Of eigenlijk is het ‘cake’, maar zo noemen we het niet. Dit is een skinny variant, ik heb het namelijk geen boter gebruikt, wel Griekse yoghurt en appelmoes. Kijk snel verder voor het recept van bananenbrood met honing.

Vegan bananencake met honing | It's a Food Life

Het is een goed gevulde cake, erg vullend ook. Aan een dun plakje heb je al genoeg wat het natuurlijk alleen nog maar skinnier maakt. Dankzij het boekweitmeel is de cake glutenvrij, maar je kan ook gewoon volkorenmeel gebruiken.

Het laagje bovenop zou ik zeker niet weglaten, het zorgt voor een lekkere crunch.

Bananenbrood met honing | It's a Food Life

Skinny bananenbrood met honing
Voorbereiding
10 min
Kooktijd
40 min
Totale tijd
50 min
 

Een gezonde cake, gezoet met banaan, dadels en lekker veel honing. Met een knapperig granola laagje.

Gerecht: Snack
Porties: 1 cake
Auteur: Laura | It's a Food Life
Ingrediënten
  • 3 bananen
  • 200 gram appelmoes
  • 150 gram honing
  • 2 eieren
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 100 milliliter (noten-, haver-) melk
  • 4 medjool dadels
  • 450 gram boekweitmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel kaneel
crunchy granola laag
  • 50 gram havermout
  • 25 milliliter kokosolie
  • 1 eetlepel kokosolie
Zo maak je het
  1. Ontpit de dadels en leg ze in een laagje water om zachter te worden. Verwarm de over op 180°C.

  2. Doe de banaan, appelmoes, honing, melk, vanille extract, Griekse yoghurt en eieren in een blender of keukenmachine en pureer goed door elkaar. Voeg ook de dadels toe en blend fijn.

  3. Meng het boekweitmeel, bakpoeder en zout goed door elkaar. Voeg nu de natte en droge ingrediënten samen en meng tot een glad beslag. 

  4. Vet een cakeblik in met kokosolie en bekleed met bakpapier. Doe het beslag in het cakeblik.

  5. Meng de ingrediënten voor de crunchy granola laag in een kom en verdeel dit over het beslag. Zet het bananenbrood 35-40 minuten in de oven


Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

Er staan nog meer lekkere cake recepten op It’s a Food Life:
Citroencake met kakifruit
Appel-speculaascake met noten en bessen
Courgette citroencake

Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlifenl & #itsafoodlifenl dan kan ik je creatie bewonderen!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Denise
    10 juni 2017 at 13:39

    Oh, ik bak haast nooit zoiets zelf (alleen mijn dochter vaak cupcakes), maar dit ziet er echt héél erg lekker uit!

  • Leave a Reply

    Recipe Rating