Recepten/ Salades & Soepen

Andijviesalade met tuinbonen en feta

Andijvie salade met tuinbonen en feta - It's a Food Life

Het was lang geleden dat ik tuinbonen heb gegeten. Het was nog veel langer geleden dat ik zelf verse tuinbonen heb gedopt. Wij kregen een mooie zak met tuinbonen in peul van Boerschappen en daar moest ik dus wat mee (holladijee). Wat eruit is gekomen is het recept voor andijviesalade met tuinbonen en feta. Warning: dit is lekker!

Andijvie salade met tuinbonen en feta - It's a Food Life

Ik was vergeten hoe lekker verse bonen zijn. Tuinbonen zijn ook prima te doen als tussendoortje om gewoon lekker van te snacken. Er waren bijna niet genoeg tuinbonen over voor de salade omdat de meesten al richting mijn maag werden vervoerd. Maar gelukkig waren het er een hoop (damn wat een werk dat doppen..) en was er genoeg over voor in de salade. Yay!

Andijvie salade met tuinbonen en feta - It's a Food Life

Heb je laatst mijn blog over het zelf maken van sla dressings gelezen? Dan weet je dat je heel makkelijk zelf je dressing in elkaar flanst en gebruik je dus nooit meer die flessen. Toch? TOCH?!

De dressing voor bij deze andijvie met tuinbonen salade is ook weer volledig homemade en super easy. Let wel op dat wanneer je de salade wilt bewaren in de koelkast (binnen 2 dagen opeten) dat de muntsmaak behoorlijk intensiveert. Dus dan is het beter om de dressing vlak voor het serveren door de andijviesalade te mengen.

Andijvie salade met tuinbonen en feta - It's a Food Life

En ja deze salade is heel lekker voor bij de BBQ!

Recept voor andijvie salade met tuinbonen en feta

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten:
1 krop andijvie
300 gram tuinbonen
1 zoete puntpaprika
150 gram feta

Voor de munt dressing:
1 citroen
1 el honing
5 el extra vierge olijfolie
3 a 4 takjes munt

Zo maak je het:
Zo maak je de dressing: rasp de schil van de citroen en pers het sap van de citroen uit. Hak de blaadjes van 2 takjes munt fijn en bewaar een takje voor het serveren. Meng nu alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en zet opzij.

Stoom de tuinbonen in een stoompan in 5 minuten gaar. Of kook ze 5 minuten. Giet af en houd een tijdje onder koud stomend water om het garen te stoppen. Zo blijven ze lekker knapperig.

Was de andijvie en hak grof. Snijd de puntpaprika in dunne reepjes en kruimel de feta. Doe nu de tuinbonen, puntpaprika en andijvie in een grote kom en meng met je handen voorzichtig de dressing erdoorheen.

Kruimel de feta over de salade en leg en nog wat muntblaadjes bovenop. Serveer en eet smakelijk!

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

Echt waar? Wil je nóg meer recepten voor salades? Check deze dan:
Salade met framboosdressing en gebakken brie
Bulgursalade met groene asperges
Thaise salade met sesam-knoflook dressing

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply