Blog/ Downloads/ Food Inspiratie/ Keukengeheimen

Groente- en fruitkalender: Winter!

groente- en fruitkalender winter | It's a Food Life

Het is DECEMBER! Damn de laatste maand van het jaar alweer. Een tijdje geleden was het nog september. Weet je nog? In september – met het aanbreken van de herfst – heb ik een blog geschreven over het eten van groente en fruit uit het seizoen. Nu aan het begin van december wil ik je hier nogmaals op wijzen. Want de komende drie maanden zijn de koudste maanden van het jaar en dat heeft invloed op het lokale groente en fruit. Daarom heb ik weer een mooie groente- en fruitkalender gemaakt. Speciaal voor de wintermaanden.

groente- en fruitkalender winter - december, januari, februari | It's a Food LifeAls je deze super handige groente- en fruitkalender voor de winter wilt opslaan en uitprinten kan je hier het pdf bestand downloaden: pdf van groente- en fruitkalender winter. 

Zoals je ziet hebben we maar weinig te kiezen qua fruit. Maar in mijn vorige blog over seizoensproducten heb ik daar een tip voor gegeven:

Diepvries groente en fruit worden meteen na het oogsten ingevroren in de juiste seizoenen. Want het is belangrijk voor de smaak dat deze producten lekker kunnen groeien en perfect kunnen rijpen. En nog een meevaller, hierdoor blijft de voedingswaarde beter bewaard. Dus als je graag aardbeien wilt eten in de winter, kijk dan eens in het diepvries schap.

In mijn geboortemaand – februari – is het een beetje een magere bedoeling. Ook de soorten groenten zijn misschien niet bij iedereen op het bord te vinden. Rammenas? Savooikool? Schorseneer? Maar gelukkig kan je met deze groentes heerlijke gerechten klaarmaken. Misschien is het juist wel een mooie uitdaging voor jezelf; koken met nieuwe producten. Ook in december kan je al beginnen aan je goede voornemens!

En om alvast wat inspiratie te krijgen voor het mooie groente en fruit uit dit seizoen:

Rode biet smoothie | drinks | It's a Food LifeRecept: groene smoothie met rode biet en peer

Gevulde halloween pompoen | It's a Food LifeRecept: gevulde pompoen met boerenkool en appel

knolselderijsoep met kastanjechampignons en peterselie olie | It's a Food LifeRecept: knolselderijsoep met kastanjechampignons

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply