Blog/ Food Inspiratie

FEEST! 100 blogs op It’s a Food Life!

100 blogs op It's a Food Life

Op dit moment lees jij het honderdste blog op It’s a Food Life. Mijn eerste blog plaatste ik op 4 Maart 2015. Dat betekent dat ik al zo’n 9 maanden aan het bloggen ben. Nu kan ik wachten tot ik een jaar aan het bloggen ben om de balans op te maken maar ik vind 100 blogs ook al een behoorlijke mijlpaal. Dus waarom niet het heugelijke feit vieren dat ik 100 blogs online heb staan!? FEEST!

Als je met een project bezig bent wat in principe geen einde kent is het een goed idee om eens de zoveel maanden te reflecteren. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik mij niet heel erg bezighoud met het checken van mijn bezoekersaantallen. Ik gebruik de zoekwoordenplanner ook maar weinig. Misschien moet ik mij er – als afgestudeerde in de media & entertainment wereld – wat meer mee bezig houden.. Maar eigenlijk vind ik het niet heel erg belangrijk. Natuurlijk vind ik het leuk als mensen mijn blogs lezen en wanneer ik leuke reacties krijg doe ik een dansje. Maar ik ben ook al blij als ik maar drie mensen iets kan leren over lege calorieën of over de gezondheidsvoordelen van bewegen. En als mijn vriendinnetjes foto’s sturen van hun creaties van mijn recepten ben ik ook al mega trots.

Ah well, vandaag probeer ik te ontdekken welk artikel populair is en welk recept het meest bekeken (en hopelijk gemaakt) wordt. Wie weet zal ik mij er voor de komende 100 blogs meer bezighouden met de cijfertjes. Maar over het algemeen zal ik gewoon lekker doorgaan en elke keer mijn best doen om beter te worden. Zoals ik dat probeer bij alles wat ik doe.

It's a Food Life Quote It’s a Food Life quotes pagina

Ik begin met een ode aan mijn lieve vega gastblogster Merel. Want Merel heeft inmiddels ook al 27 recepten op It’s a Food Life staan! Tot voor kort kwam er iedere week op maandag een nieuw vegetarisch recept online. Nu kunnen we om de vier weken uitkijken naar een lekker recept van Merel. En wie weet binnenkort nóg meer lekkere recepten en mooie verhalen van Merel op haar eigen blog!

Het laatst toegevoegde recept van Merel: Mokka tutti frutti brood met pindakaas frosting Mokka tutti frutti brood met pindakaas frosting | It's a Food Life

Het allereerste recept van Merel: Basic bonenburgers meatless monday: basic bonenburgers | It's a Food Life

Kijk hier voor alle lekkere vegetarische recepten van Merel: Merel’s recepten.

Recepten op It’s a Food Life

Er staan inmiddels 68 recepten op It’s a Food Life. Daarvan is denk ik zo’n 80% vegetarisch. Ik bak het liefst al mijn zoete en hartige tussendoortjes zelf zodat ik weet dat ik eet. Er staan een stuk meer zoete snacks op mijn blog zie ik nu. Gelukkig zijn alle recepten gemaakt met gezonde ingrediënten en vrij van geraffineerde suikers.

Heb je mijn vegan blueberry cashew cheesecake al geprobeerd? vegan blueberry cashew cheesecake | It's a Food Life

Mijn eerste recept op It’s a Food Life was ook een zoet tussendoortje: Raw energie cacao reep. raw superfood cacao reep | It's a Food Life

Alle recepten per categorie:

Sinds een paar weken heeft It’s a Food Life een recepten-index. De recepten staan nu onderverdeeld in categorieën. Wel zo makkelijk!

Ontbijt & Lunch
Hoofdgerechten
Bijgerechten
Salades & Soepen
Dips & Sauzen
Hartige tussendoortjes
Zoete tussendoortjes
Drankjes & Smoothies
Vegetarisch

Als ik de cijfertjes goed begrijp is mijn best gelezen blog mijn stuk over water met appelciderazijn. Onderdeel van het drieluik ochtendritueel. Want ik schreef ook nog over water met citroen en water met sole. En de bolognese saus met spaghetti staat bovenaan bij de recepten. Is ook wel erg lekker natuurlijk! Binnenkort plaats ik een recept online met de allerlekkerste basic tomatensaus. Die past ook perfect bij deze bolognese saus. bolognese saus met spaghetti | It's a Food Life

Hoewel het mij niet verbaast dat dit recept populair is verwachtte ik stiekem dat de hartige taart met zoete aardappel en spinazie bovenaan zou staan. Want ik heb daar veel reacties op gehad! Misschien moet ik maar eens nieuwe foto’s maken van dit recept… Want mijn foto skills zijn ook wel iets verbeterd sinds het begin van mijn blog avontuur.

Zoals ik mijn mens-zijn elke dag probeer te verbeteren zoek ik ook manieren om mijn blog beter en mooier te maken. Natuurlijk is het ook makkelijk om te meten in tijd als je het hebt over de dingen die je hebt bereikt en de doelen die je hebt voor in de toekomst. En omdat het zo goed voelt om eens te kijken wat ik allemaal al wél heb gedaan op It’s a Food Life lijkt het mij een goed idee om ieder half jaar een ‘balansdag’ te creëren.

 Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply