Blog/ Persoonlijk

Weer thuis van onze reis door Zuid-Oost Azie

terug van onze reis door Zuid-Oost Azië It's a Food Life

En dan sta je opeens weer op Nederlandse bodem. Een koude bodem dat wel maar eerlijk is eerlijk, ook een aangename bodem. We zijn weer terug van onze reis. Onze fantastische reis door Zuid-Oost Azië waarin we kennis hebben mogen maken met het vriendelijke en enorm veelzijdige Vietnam, het geschiedenisrijke en droge Cambodja, het prachtige groene Laos en als laatste het paradijselijke Thailand. Honey we’re home!

De eerste paar dagen dat wij terug waren in ons koude kikkerlandje zijn eigenlijk als een roes voorbij gegaan. De jetlag had mij behoorlijk te pakken en hoewel alles ongeveer hetzelfde is gebleven zijn het toch weer een hoop indrukken die op je afkomen. Even acclimatiseren. En een hele dikke trui aan. En sokken. En een sjaal. De zon scheen toen wij aankwamen, want zoals beloofd hadden we wat meegenomen in onze backpacks. Maar ik heb het me toch een partij koud gehad de eerste paar dagen. Damn. Wat wil je ook met een temperatuurverschil van ruim 20 °C.

Maar nu de backpacks leeg zijn, alle was is gedaan, de familie weer is geknuffeld en het gezin weer compleet is (behalve vis, die is helaas richting dierenhemel) komt het besef pas echt. We zijn weer terug, onze reis is voorbij. Jammer? Natuurlijk! Zou ik terug willen? Meteen! Vind ik het fijn om weer thuis te zijn? Ja, ik vind het heel fijn om weer thuis te zijn. 

terug van onze reis door Zuid-Oost Azië It's a Food Life

Back on track.

Als gezondheidsfanaat heb ik het behoorlijk laten afweten tijdens onze reis. Ik heb niet gesport en niet op mijn voeding gelet. Foei Foei Foei. Als ik dan van die instagram-accounts check van echte fit queens die zelfs op vakantie nog elke dag in de gym staan werd ik in het begin best onzeker. Maar nu denk ik fuck it. Ieder zijn ding toch. Ik ben gek op sporten en ik weet hoe belangrijk het is voor je gezondheid en mijn gemoedsrust maar ik ben blijkbaar niet iemand die op vakantie in de fitness te vinden is. Man, je zweet al genoeg in 38°C.

Nu heb ik weer extra veel zin om aan de slag te gaan. En heel eerlijk gezegd ben ik ook wel benieuw hoe het is om na negen weken mijn fitness regime weer op te pakken. Ben ik veel conditie verloren? Hoe stijf zal ik zijn bij yoga? Zal ik veel omlaag moeten in gewicht bij krachttraining? We shall see. Gelukkig hebben we gewoon prima gezond gegeten en zijn we onwijs actief geweest. Wandelen, snorkelen, rondstruinen, kajakken, rotsen beklimmen. Hoezo niet gesport?!

Ik vind het wel interessant om bij te houden hoe het mij zal vergaan om het sporten weer op te pakken. En dus te kijken naar hoeveel ik aan conditie en kracht verloren ben en hoe lang het duurt om dit weer op gewenst niveau te krijgen. Als het jullie ook interessant lijkt dan zal ik wel een progressie blog bijhouden.

De reis gaat verder.

We hebben ontzettend genoten, prachtige dingen gezien en mooie avonturen meegemaakt. En zoals meerdere mensen mij al op het hart hebben gedrukt: dat neemt niemand ons meer af. Wat ben ik dankbaar voor alles wat we mee hebben mogen maken en reken maar dat er een grote glimlach op mijn gezicht verschijnt als ik terug denk aan onze tijd in Azië. We zijn opgeladen, zitten vol nieuwe ervaringen, vol liefde en vol goede zin.

Nu gaat de reis verder. Want eigenlijk is het leven één grote reis toch?  Ik heb op reis een spannende beslissing genomen en hoewel de angst soms naar mijn keel grijpt weet ik dat ik mij moet focussen op vertrouwen. Want zoals ik hier al schreef: ik wil mij niet meer laten leiden door angsten. Het wordt tijd om eens wat vertrouwen in mijzelf te hebben. Want ik ben zo gek nog niet.

De komende tijd ga ik eens rustig kijken hoe ik het allemaal wil aanpakken. Ik zit vol toffe ideeën en dromen en heb er gewoon weer zin in. Sjongejonge wat een energie! Maar ik weet ook dat ik ‘op mijn hoede’ moet zijn en -hoewel ik nu weer vol positieve energie zit- dat ik er nog niet ben. De angst voor nieuwe depressies (en heel veel andere dingen) is er nog steeds en mijn zoektocht naar geluk heeft nog steeds veel aandacht nodig. Maar ook daar heb ik vertrouwen in. Dude zo’n reis doet je goed. 

*Die foto van mij in het groene gewaad is in Bangkok gemaakt bij Wat Pho (The Temple of the Reclining Buddha), ik heb in elk kommetje een muntje en een wens gelegd.

Oh we hebben trouwens nieuwe vriendjes op het balkon..
terug van onze reis door Zuid-Oost Azië - It's a Food Life

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter

Er komen nog een aantal reisverslagen aan over Laos en Thailand.
Heb je mijn reisverslagen over onze avonturen in Vietnam en Cambodja nog niet gelezen?
Dan kan je die hier vinden:
Reisverslagen over Vietnam
Reisverslagen over Cambodja

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    henny de wit
    10 mei 2016 at 15:33

    Wat een goed samenvattend verslag weer Laura en je hebt zo’n leuke manier van vertellen dat iedereen het makkelijk leest. Ik vond het steeds weer de moeite waard om het te lezen!
    Jammer van Bor, maar wel fijn dat jullie en met name Chris er zo’n plezier aan beleefd hebben.

  • Leave a Reply