Blog/ Hotspots & Reizen/ Let's talk

Let’s Talk: We Love Chocolate

Let's talk: we love chocolate Breda | It's a Food Life

Mijn nieuwe favoriete winkel in Breda: We Love Chocolate. Je kan het wel raden hé, een zoete winkel vol chocola. Heaven on earth. Ik stap de winkel binnen en eigenaresse Juliette komt direct naar me toe met een serveerschaal vol chocolaatjes.

 “Onze klanten mogen altijd proeven als ze bij We Love Chocolate binnenlopen. Dan proeven ze meteen hoe lekker het is.”

Nou geen probleem hoor! Ik pak een ‘cupcake bonbon’ en neem er een hap van. Oh this is why I love chocolate! Nadat ik mijn bonbon heb verorberd praat ik met Juliette over haar mooie winkel en hoe zij bij We Love Chocolate terecht is gekomen.

Gevestigd in de Lange Brugstraat in Breda is We Love Chocolate een winkel waar menig mens niet zomaar voorbij kan lopen. De woorden WE LOVE CHOCOLATE prijken dan ook groot en duidelijk op de gevel en al die chocolaatjes in de vitrine zijn vrij moeilijk – gewoon onmogelijk –  te negeren. En dat blijkt ook want veel mensen stoppen om even een kijkje te nemen of pakken de smartphone erbij om een foto te maken. Wanneer er mensen verlekkerd naar de chocolaatjes in de vitrine staan te kijken loopt Juliette naar buiten om een bonbon aan te bieden.

Let's talk: we love chocolate Breda | It's a Food Life

Juliette begint te vertellen: “Ik ben er hier zo’n vier jaar geleden echt ingerold. Als stagiaire ben ik hier begonnen, ik heb Advanced Business Creation gestudeerd en ik moest een promotieplan schrijven voor de tolbrugstraat [vorige locatie WLC] en kijken hoe we dat straatje op de kaart konden zetten. Toen ben ik begonnen bij We Love Chocolate en daar ben ik eigenlijk blijven hangen. Eerst weekenddiensten draaien en zodra ik klaar was met school ben ik fulltime in dienst gegaan.” En nu vier jaar later is ze de trotse eigenaresse van dit zoete winkeltje.

Let's talk: we love chocolate Breda | It's a Food Life

Ik kan goed merken dat Juliette een creatieve zakenvrouw is met hart voor de zaak en natuurlijk voor chocola. Trots vertelt ze over de mooie prijs die haar winkel een paar jaar geleden heeft gewonnen: “Cosmopolitan heeft ons uitgeroepen tot één na beste chocoladewinkel van Nederland! Maar nummer één is failliet gegaan dus eigenlijk zijn wij nu nummer één.”

Let's talk: we love chocolate Breda | It's a Food Life

Daar mag je met recht trots op zijn! Hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk een goede chocoladewinkel runnen? Juliette vertelt: “We willen anders zijn dan een traditionele chocoladewinkel met een vitrine vol bonbons. Wij bieden klaargemaakte pakketjes aan als een cadeautje, voor iemand anders of gewoon voor jezelf natuurlijk.” Enthousiast geeft Juliette mij een beeld van hoe dit cadeautje er dan uit komt te zien. Want elke doosje of zakje gaat ook nog eens in een mooi tasje en zo heb je voor €3,50 een lekker en mooi cadeautje om te geven.

Let's talk: we love chocolate Breda | It's a Food LifeLet's talk: we love chocolate Breda | It's a Food Life

“Ons assortiment is nooit hetzelfde. Elke week krijgen we nieuwe chocolaatjes binnen. Ik ga zelf naar het atelier in België waar de chocolade wordt gemaakt en versiert. Ik kijk wat er staat en daar kies ik mooie chocolade uit voor de winkel.” Mijn hart begint sneller te kloppen.. Mag je dan ook alles proeven in dat atelier? “Haha nee, maar de meeste smaken ken ik al wel hoor. Ze veranderen ook wel regelmatig van smaken en brengen ze weer nieuwe bonbons uit. Dan kunnen wij die chocolaatjes wel testen of we laten ze aan de klanten proeven om te kijken hoe de reactie is.”

Let's talk: we love chocolate Breda | It's a Food LifeLet's talk: we love chocolate Breda | It's a Food Life

Als ik Juliette vraag welke producten het populairst zijn komen de 10 euro tassen ter sprake.  “Het zijn grote tassen die je voor €10,- kan kopen maar er zit altijd voor €18,- of meer chocolade in. Die tasjes zijn erg leuk en heel populair bij onze klanten. Maar we hebben ook cadeaupakketten die wij zelf samenstellen. Ook met het Blond Amsterdam servies dat wij sinds kort verkopen, daar maak ik dan echt leuke cadeau pakketjes van.”

Let's talk- we love chocolate Breda | It's a Food Life

De zomer is een rustige tijd voor We Love Chocolate maar nu September is aangebroken weten steeds meer mensen de winkel weer te vinden. Winter is coming en dat betekent dat de feestdagen om de hoek staan, drukke tijden voor de chocoladewinkel.

Ik kan je in ieder geval aanraden om hier een kijkje te komen nemen als je aan het shoppen bent voor de feestdagen. Je kan nu een leuke voucher kopen op Social Deal! Dan krijg je een mooi pakket met 500 gram chocolade voor maar €6,85 in plaats van €14. En het mooie is dat je deze deal tot eind oktober kan inleveren!

Let's talk: we love chocolate Breda | It's a Food Life

Welk chocolaatje Juliette zelf het lekkerst vindt? “De platte chocolaatjes zonder vulling, maar vooral omdat je daar veel van op kunt. Bonbons vind ik erg lekker maar dan zit je zo snel vol.” Nou dat vind ik eigenlijk een hele goede beredenering.

Blij als een vrouw met 500 gram chocolade op zak loop ik de winkel uit en zie een aantal mensen verlekkerd naar de vitrine kijken. En ja hoor, niet veel later loopt Juliette naar buiten met een serveerschaal vol bonbons.

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

Lees ook over andere mooie initiatieven en ondernemingen:
Let’s talk: Bierkroket (een interview met Levi Haers)
Let’s Talk: Boerschappen Breda
Let’s Talk: Kippie Breda

Disclaimer: dit artikel is gemaakt in samenwerking met Social Deal. Dit artikel is 100% geschreven door mij en deze samenwerking verandert niks aan mijn mening over dit product.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply