Blog/ Happiness Project/ Hotspots & Reizen

Happiness: een sushi box verrassing voor Chris van Merlina Restaurant

Social deal sushi box van restaurant Merlina | It's a Food Life

Op het moment lees ik het boek Niets meer aan doen van Christine Carter en ik vind het een heerlijk boek. Ik heb er al heel wat interessante en waardevolle informatie uitgehaald. Zo besteedt Carter veel aandacht aan vriendschappen en relaties omdat positieve sociale relaties een enorme invloed hebben op menselijk welzijn in gezondheid, geluk en levensduur. En dat inspireerde mij om Chris te verrassen met een fijne chill avond en een heerlijke sushi box van Merlina Restaurant.

Social deal sushi box van restaurant Merlina | It's a Food Life

“Mensen met veel sociale banden hebben over het algemeen minder verdriet, voelen zich minder vaak eenzaam, hebben minder last van een laag zelfbeeld, lijden minder vaan aan eet- en slaapproblemen en ervaren het leven over het algemeen positiever.”

En dat is helemaal niet gek als je er even wat langer over nadenkt. Want wij mensen zijn sociale wezens en we hebben elkaar nodig. We voelen ons beter als we samen zijn, als we ergens bij horen en als we andere mensen gelukkig zien. Carter geeft een aantal opdrachten omtrent dit onderwerp en twee daarvan bleven mij bij: doe elke week een paar keer iets goeds voor een anders wat je vijf minuten of minder kost en kijk of je elke maand ruimte hebt voor één of twee attenties van een kwartier.

Het klopt dat ik mij goed voel als ik een ander ergens mee kan helpen, kan verrassen of kan steunen. Dus ik heb besloten om gehoor te geven aan Carter haar suggesties om bewust tijd te besteden aan het geluk van een ander (en zo ook het geluk van mijzelf) zonder er iets van terug te verwachten. Een nieuw onderdeel van mijn happiness project.

Social deal sushi box van restaurant Merlina | It's a Food Life

Dus zo het geschiede. Chris werd vrijdag door mij verrast met een sushi diner. We gingen niet fancy uit eten maar ik had het thuis gezellig gemaakt, via Social Deal Breda een sushi box van Merlina Restaurant besteld en wat lekkere biertjes in huis gehaald.. (eigenlijk was het de bedoeling dat we gingen picknicken maar het weer liet me in de steek).

Social deal sushi box van restaurant Merlina | It's a Food Life

Door de mooie deal op Social Deal koste het me helemaal niet veel geld, zeker als je het vergelijkt met uit eten gaan! Ik hoefde er vrij weinig voor te doen behalve even Merlina Restaurant te bellen, mijn sushi box bestellen en op de afgesproken tijd afhalen.

Tegen de tijd dat Chris thuiskwam was ik er al helemaal klaar voor en ik voelde me lichtelijk opgewonden. Dat heerlijke gevoel dat je krijgt wanneer je iets voor iemand anders doet, ken je dat? Hetzelfde gevoel dat opkomt als iemand anders een cadeautje uitpakt wat jij voor hem/haar hebt gekocht. Wist je dat het hormoon oxytocine hier verantwoordelijk voor is? Dit hormoon speelt een belangrijke rol bij het verbinden van sociale contacten met gevoelens van plezier.

Anyways.. Chris kwam dus thuis en was blij verrast en dat maakte mij weer blij! We genoten van de sushi box en de witbiertjes die ik had gekocht smaakten er heerlijk bij. Wij worden allebei al snel blij van lekkere sushi en lekker bier dus eigenlijk was het geluksgevoel al snel in de pocket.

Ik weet wat mij te doen staat. Ik ga de uitdaging aan en ga proberen om minstens vier keer per week iets voor een ander te doen wat minder tijd kost dan 5 minuten en minstens één keer per week doe ik iets voor een ander dat meer dat een kwartier kost. Waarom? Omdat het mij gelukkig maakt als ik weet dat ik een ander gelukkig maak. Het is biologisch mensen dus dit werkt zo bij iedereen.

Social deal sushi box van restaurant Merlina | It's a Food Life

Woon je in Breda en ken jij iemand die blij wordt van sushi én wel een geluksmomentje kan gebruiken? Check dan deze mooie deal van Social Deal en bestel een lekkere sushi box van Merlina Restaurant. Ik bestelde voor Chris en mij de sushi box met 43 stuks (van 47,50 voor 23,50) en wij smikkelden van het volgende:

  •  9x tempura maki
  • 9x California maki
  • 9x crispy maki
  • 6x kappa maki
  • 6x tamago maki
  • 2x tetaki beef sushi
  • 2x sake nigiri

Chris zijn favoriet was de California maki en ik vind de Crispy maki erg lekker met een lichte gember smaak!

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

Nieuwsgierig naar het boek van Christine Carter? Je kan het hier bestellen: Niets meer aan doen.

Disclaimer: dit artikel is gemaakt in samenwerking met Social Deal. Dit artikel is 100% geschreven door mij en deze samenwerking verandert niks aan mijn mening over dit product.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply