Blog/ Hotspots & Reizen

Stedentrip Rome: tips voor lekker eten en drinken

Stedentrip Rome: tips voor lekker eten en drinken

Het is alweer een paar weken geleden dat wij op het vliegtuig stapten om te genieten van een korte stedentrip naar Rome. Als Italië liefhebber kon ik er niet meer mee wegkomen dat ik nog nooit in deze prachtige stad was geweest. Dus toen het idee ontstond om een weekendje weg te gaan ter ere van ons 5-jarig samenzijn was de keuze snel gemaakt. Romantische dodo’s die we zijn. We hebben onwijs veel genoten, gezien én gegeten. Mijn God wat hebben we veel gegeten. Daarover in dit blog meer want ik geef je tips voor lekker eten en drinken in Rome!

Wij zijn 3 dagen in Rome geweest en hebben behoorlijk wat gezien en gedaan. Misschien had ik ons weekendje Rome nét iets te vol gepland. Maar er valt ook zoveel te zien en belangrijker nog.. te proeven! Ik ga geen volledig reisverslag over Rome typen maar ik zet wel met liefde een aantal food hoogtepunten op een rijtje:

Koffie in Rome:

Burbaca – Piazza Giuseppe Verdi 5

Stedentrip Rome- tips voor het beste eten en drinken | It's a Food Life

We waren iets te vroeg en moesten even onderkomen zoeken tot we bij onze Airbnb terecht konden. Een beetje rondstruinend op zoek naar koffie vonden we Burbaca, een gezellig restaurant-café met heerlijke koffie en grande muffins.

Café Tassa D’oro – Via degli orfani 84

Stedentrip Rome: tips voor lekker eten en drinken

Dé koffie in Rome die je gewoon moet proeven. Tassa D’oro is beroemd om zijn koffie en je vind het café in een zijstraatje naast het Pantheon. Lekker midden in het centrum en op een perfecte plek voor een korte pauze na het uren slenteren door Rome.

Het lekkerste ijs van Rome:

Giolliti – Via Uffici del Vicario 40

Stedentrip Rome: tips voor lekker eten en drinken

Ik ben een redelijke ijsjes fanatic. Misschien hou ik daarom wel zo van Italië. Want het Italiaanse ijs is gewoon zo ongelooflijk lekker! Ik wil er in zwemmen. Bij de beroemde ijssalon Giolliti heb ik een mega ‘choco overload’ ijsje op. Met – hou je vast – oreo ijs, witte chocolade ijs en nutella ijs.

Gelateria La Romana – Via Venti Settembre 60

Stedentrip Rome: tips voor lekker eten en drinken

Het allerlekkerste ijs hebben wij gegeten bij Gelateria La Romana. We waren er al meerdere keren langsgelopen want deze ijssalon zat in de wijk waar wij verbleven. Het was er altijd druk! Ik had een ijsje met ‘vanille cookie’ en ‘lemon curd’. Mama Mia! Als ik je iets moet aanraden om zeker te gaan doen dan is het wel een ijsje eten bij La Romana.

Lekker eten in Rome

Da Oio a Casa Mia – Via Galvani 43

Stedentrip Rome: tips voor lekker eten en drinken

Op aanraden van onze Airbnb bazin liepen wij onze eerste avond in Rome richting dit restaurantje. “Echt Italiaans en goed eten,” werd ons beloofd. En inderdaad, we hebben genoten van echt Italiaans eten tussen de Italianen (geen toerist te bekennen). Wijn van de tap.. need I say more?

Cajo e Gajo – Piazza San Calisto 9A

Stedentrip Rome: tips voor lekker eten en drinken

Cajo e Gajo, een veelgeprezen zaakje in de populaire wijk Trastevere. En wij snappen wel waarom. Het was druk toen wij aankwamen maar we hadden geluk, we kregen een prosecco in onze handen gedrukt en na 5 minuten wachten hadden we een fijn tafeltje. Ga voor de mega antipasti proefplateaus, neem een lekkere pasta of pizza als hoofdgerecht en kies als toetje voor de tiramisu!

De beste tiramisu in Rome

Pompi – Via Acaia 8B/8C

Stedentrip Rome: tips voor lekker eten en drinken

Ik moest en zou naar Pompi. Het was een behoorlijke trip om er te komen want het lag iets uit onze route. Maar thank God voor de metro. Met mijn gedachten al bij de eerste hap tiramisu van Pompi liepen we richting deze zoete winkel. Wat denk je? Gesloten! Super balen natuurlijk. Maar gelukkig kwamen wij op de terugweg van het Vaticaan gewoon nóg een Pompi tegen. Het had zo moeten zijn en ik kon mijn geliefde tiramisu kopen. Het was het allemaal waard!

Ik ben weer helemaal in Italiaanse sferen. En ik heb er echt honger van gekregen.. Natuurlijk hebben we nog veel meer lekkers gegeten in Rome maar dit waren toch wel echt de pareltjes. Chris wanneer gaan we weer?

Nog even een aantal foodfoto’s dan maar?

Stedentrip Rome: tips voor lekker eten en drinkenStedentrip Rome: tips voor lekker eten en drinkenStedentrip Rome: tips voor lekker eten en drinkenStedentrip Rome: tips voor lekker eten en drinkenStedentrip Rome: tips voor lekker eten en drinkenStedentrip Rome: tips voor lekker eten en drinken

Deze meeuw is echt een baas:

Stedentrip Rome: tips voor lekker eten en drinken

En we sluiten af met een Colosseum selfie:

Stedentrip Rome: tips voor lekker eten en drinken

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

Ik schrijf wel vaker verhaaltjes over onze reisavonturen:
Can Tho Food Tour – Vietnam
Chiang Rai en Chiang Mai – Thailand
Tempel paradijs Luang Prabang – Laos

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply