Blog/ Gezondheid/ Reviews & evenementen

Workshop Landen in je lijf

Review voor de workshop Landen in je Lijf | It's a Food Life

Druk in gedachten liep ik met Sproet een rondje toen ik plots opschrok van een ritselend geluid. Uit het niets sprong een haas over het pad, met grote sprongen door het hoge gras, zo hard als hij kon. Weg van het gevaar. Van Sproet en mij. Ik keek hem na tot hij verdwenen was en mijn aandacht werd alweer getrokken door het volgende bijzondere verschijnsel: een dubbele regenboog. Het was een voorbode voor de dag die komen zou. Een dag waarin ik aandacht had voor het hier en nu. Ik nam namelijk deel aan de workshop Landen in je Lijf. Hoe ik deze dag ervaren heb lees je in dit blog.

Na tien minuten fietsen door de weilanden kom ik aan in Dorst waar de workshop gegeven word. Ik stap een prachtige ruime woning binnen, midden tussen de weilanden met een heerlijke tuin waar de rust zegeviert. In het midden van de zonovergoten woonkamer liggen een aantal yogamatjes in een rondje met meditatiekussentjes.

Een glimlachende, vriendelijke dame komt me tegemoet en stelt zich voor als Gwen. Samen met Danny verzorgt Gwen deze workshop ‘Landen in je lijf’. Danny is – als enige man in het gezelschap – makkelijk te herkennen en stelt zich enthousiast aan mij voor. Er waren al een aantal dames aanwezig en zippend van onze groene kruidenthee babbelen we wat over koetjes en kalfjes.

Het is tijd om te beginnen en we nemen plaats op de kussentjes. We starten met een voorstel-rondje. Om de beurt vertellen we over onszelf, wie we zijn, wat we doen en wat we uit deze dag hopen te halen. Een aantal dames zoeken meer rust in het hoofd, een ander hoopt iets te vinden waarmee ze anderen weer kan helpen en ik zeg graag weer wat meer in contact te komen met mijn lijf en er dan vooral ook naar luisteren..

Natuurlijk stellen Gwen en Danny zich ook even voor.

yoga voor mama logo | It's a Food Life

Gwen is yogadocente, coach, blogt op yogavoormama.nl en werkt met (aanstaande ) moeders en vrouwen met een jong gezin. Ze geeft verschillende workshops zoals ‘anti stress & relax yoga’, ‘fun yoga met je kind’ en nu dus ook, in samenwerking met Danny de workshop ‘landen in je lijf’.

landen in je lijf logo | It's a Food Life

Danny is energiecoach, trainer en startte zijn bedrijf Landen in je lijf met als doel mensen te helpen om meer energie te krijgen en te achterhalen wat de echte reden van klachten is.

Het is tijd voor de eerste oefening. Een ademhalingsoefening. We volgen 5 minuten lang Gwen haar aanwijzingen en ademen rustig in en uit. Rustig en gegrond kom ik uit de oefening en voel de energie letterlijk stromen door mijn lichaam.

Danny begint te vertellen over de 4 dimensies van energie. Ik lees mee in het werkboek dat we hebben gekregen en neem wat aantekeningen van feitjes die ik interessant vind.

‘Energie betekent levenskracht en stroomt de hele dag door ons lichaam. Al deze energie bepaalt dat we beslissingen nemen, ergens aan denken, ons wel of niet goed voelen en een emotie kunnen tonen.’
– Landen in je lijf.

Er zijn 4 dimensies van energie: spiritueel, mentaal, emotioneel en fysiek. Iedereen luistert aandachtig naar Danny die met veel voorbeelden meer vertelt over deze dimensies. Ook maken we opdrachten uit het werkboek en beantwoorden we vragen als ‘hoeveel % van de dag ‘zit’ je in je hoofd?’ en  ‘wat moet je van jezelf en anderen?’. 

Review voor de workshop Landen in je Lijf | It's a Food Life

Tijdens een korte onderbreking krijgen we een bakje vers fruit en nog een kop heerlijke groene kruidenthee. De groep is relaxed en open. We stappen naar buiten om even van de zon te genieten.

Voordat we gaan lunchen gaan we wat actiever aan de slag. Terwijl Gwen de gezonde lunch voorbereidt staan wij op de matjes en neemt Danny ons mee in de Chi-zelfmassage. We schudden ons lichaam van top tot teen, tokkelen met onze vingers op ons hoofd en masseren ons borstbeen. Ik vind het heerlijk om even met mijn lijf bezig te zijn en voel de energie stromen.

Review voor de workshop Landen in je Lijf | It's a Food Life

Vol energie maar relaxed nemen we plaats aan de grote eettafel en genieten we van een heerlijk verse en gezonde lunch die Gwen voor ons bereidt heeft. Een lekker soepje, verse broodjes en een heerlijke couscous salade. Hier maak je mij wel blij mee!

Na de pauze nemen we weer plaats op de meditatie kussentjes. We doen een ademhalingsoefening onder begeleiding van Danny en duiken wat dieper in onze eigen dimensies van energie. We denken na over hoe wij de dimensies op dit moment in ons leven ervaren. Daarna bespreken we dit met een andere deelnemer uit de groep.

‘Je ademhaling is een weerspiegeling van je gemoedstoestand.’
– Yoga voor mama

We sluiten de workshop af met een ontspannende yin en hatha yogales van Gwen.

Wat ik heb geleerd van de workshop Landen in je lijf:

Het was een dag van ontspanning en actief bezig zijn met mijn lijf. Ik heb meer geleerd over de verschillende dimensies van energie en hoe belangrijk energie is voor alle vlakken van het leven. Energie is levenskracht. 

Ik besef me dat ik weer wat meer aandacht mag gaan geven aan positieve energie. Door letterlijk connectie te maken met mijn lijf – door middel van yoga of een chi massage – kan ik ervoor zorgen dat ik minder vast zit in mijn hoofd. En dus ook minder vast zit in mijn lijf en leven.

Ook vond ik het fijn om echt even stil te staan bij hoe het nu met mij gaan in de 4 dimensies van energie. Hoe voel ik mijn mentaal, emotioneel, fysiek en spiritueel? Waar kan ik meer aandacht aan geven en hoe kan ik dingen meer loslaten waardoor de energie weer meer gaat stromen.

Een kleine sfeerimpressie van de workshop, met dank aan Gwen.
impressie workshop landen in je lijf | It's a Food Life

Als je ook op zoek bent naar meer energie, rust en balans kan ik je deze workshop van Landen in je lijf zeker aanraden! Op een zaterdag in september zal er nog een workshop Landen in je Lijf plaatsvinden. Neem contact op met Gwen (info@yogavoormama.nl) of Danny (info@landenvoorjelijf.nl) en vraag naar de mogelijkheden.


Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Claudia
  8 juni 2017 at 10:26

  Ik heb vorig jaar een workhop Yoga gedaan ook om beter in balans te komen met mijzelf. Ik zat ook veel te vast in mijn hoofd en voelde de aarde niet meer. Ook heb ik ontspanningsoefeningen geleerd toe te passen en die gebruik ik nog steeds. Fijn dat het jou ook geholpen heeft!

 • Reply
  Jolanda
  8 juni 2017 at 10:38

  Ziet er gezellig en goed uit. Ik weet niet of het iets voor mij zou zijn. Ben er denk ik te nuchter voor.

 • Reply
  Amylia - Cookameal
  8 juni 2017 at 10:39

  Klinkt als een leuke ervaring. En je hebt gelijk, steeds op zoek gaan naar positieve energie is zo ontzettend belangrijk!

 • Reply
  hillybillybeauty
  8 juni 2017 at 10:45

  Fijn dat dit voor je werkt! Ik haal dit resultaat uit mijn geloof. Geweldig dat iedereen dat op zijn eigen manier kan bereiken als je je erin verdiept.

 • Reply
  Cassandra
  8 juni 2017 at 12:42

  Gwen is een heel tof mens, heb dr eens ontmoet bij een bloggerstour. Het lijkt erop dat je een fijne en rustgevende dag hebt gehad

 • Leave a Reply