Blog/ Gezondheid/ Reviews & evenementen

Review: C9 van Forever Living

Review: C9 van Forever Living | It's a Food Life

Een tijdje geleden kreeg ik een mailtje van Hilde met de vraag of ik producten van Forever Living wilde uitproberen en beoordelen. Ik ging op onderzoek uit en was wel erg nieuwsgierig naar C9 van Forever Living: een cleanse op basis van Aloë Vera gel.

Review: C9 van Forever Living | It's a Food Life

Hoe werkt C9 van Forever Living?

De inhoud van het C9 pakket:

 • 2 flessen Forever Aloë Vera gel
 • 1 zak Forever Lite Ultra: 15 maaltijden, soja shake vanille
 • Forever Garcinia Plus: voedingssupplement om het hongergevoel te onderdrukken
 • Forever Therm: multivitaminen)
 • Forever Fiber: vezelsticks
 • Meetlint
 • Boekje met informatie, recepten en dagplanner
 • Shaker

Dag 1 & 2 helpen je lichaam en geest te ‘resetten’. Op deze dagen drink je alleen Aloë Vera gel, één Soja Shake en neem je je supplementen. Je eet dus niet en daarom zijn deze eerste twee dagen het zwaarst. Je mag wel groente en fruit uit de lijst met gezonde snacks. Op deze dagen doe je 30 minuten lichte cardio zoals wandelen of een rustige yoga les.

Dag 3 t/m 8 zijn iets minder heftig. Je mag namelijk een gezonde maaltijd van 600 kcal toevoegen, daarnaast neem je de Aloë Vera gel, supplementen en twee Soja Shakes.  Op dag 9 mag je nog een maaltijd toevoegen en drink je alleen in de ochtend de Soja Shake. Op deze dagen beweeg je elke dag 30 minten matig intensief: fietsen, snelwandelen, zwemmen, dansen etc.

“U gaat er niet alleen beter uitzien, maar zich ook steeds beter voelen. Ook wordt u steeds energieker en vitaler. U zult merken dat u uw eetlust kunt beheersen en dat uw lichaam positief verandert.”
– Forever Living

Welke doelen wilde ik bereiken?

Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen redenen om aan een detox of cleanse te beginnen. Ik had nogal last van de ‘winter blues’, kreeg steeds meer snaaibuien door mijn sugarcravings, sliep slecht en had een hoofd vol watten. Ik hoopte dat deze Aloë Vera cleanse mij kon helpen om van deze klachten af te komen.

In het boekje dat je bij het C9 programma krijgt kan je heel makkelijk bijhouden hoe je cleanse verloopt. Elke dag vul je in hoeveel water je hebt gedronken, of je alle supplementen hebt ingenomen, hoeveel je hebt bewogen en welke gezonde tussendoortjes je hebt gegeten. In het begin van het boekje schrijf je je doelen op. Dit heb ik opgeschreven:

 • minder sugarcravings – bloedsuikerspiegel in balans
 • helderder hoofd
 • meer energie
 • beter slapen

Review: C9 van Forever Living | It's a Food Life

Mijn ervaring met Cleansing C9 van Forever Living

Ik heb op Facebook een soort dagboekje bijgehouden over mijn ervaringen tijdens het C9 programma:

C9 | dag 1

“Ik zit nu bijna aan het einde van dag één. De eerste twee dagen zijn het zwaarst. Deze dagen eet ik namelijk niet, drink ik alleen Aloë Vera, een proteïne shake en neem ik de bijgevoegde supplementen. Ik mag trouwens wel wat fruit en groente en heb net een appel op.

Tot nu toe nog geen hoofdpijn of gekke ‘afkickverschijnselen’, maar mijn normale eetpatroon is natuurlijk al wel redelijk gezond. Hoewel de chocoladeletters en pepernoten wel zorgden voor sugarcravings waar ik regelmatig gehoor aan gaf de laatste tijd. Ik werd vanmiddag wel onwijs moe, ben daarom even op de bank gaan liggen. Voor de rest voel ik me wel prima.

Ik heb verschillende keren met de hond gewandeld maar sla yoga vanavond over. Ik heb daar even de energie niet voor.”

C9 | dag 2

“Zo dag 2 zit er zo goed als op! Hoewel ik niet echt honger heb denk ik wel de godganse dag aan eten.. ik heb vandaag ook wel wat meer gezonde snacks gegeten: een appel, 1/2 komkommer, 3 cherry tomaatjes en 1 kiwi. Ik heb gewoon zin om te eten en denk veel aan chocola en zoetigheid. Maar dat is juist één van de redenen dat ik deze cleanse doe: mijn sugarcravings weer de baas worden.

Ik heb geen hoofdpijn. Wel ben ik ook vandaag weer erg moe en kan me slecht concentreren. Ik heb niet gesport. Volgens het C9 programma moet je 30 minuten bewegen.

“Hoewel inspanning belangrijk is, kunt u tijdens deze fase van C9 het beste oefeningen met een matige tot gemiddelde belasting doen. Maak een wandeling van 30 minuten of neem een yogales voor beginners.”
– Forever Living

Ik heb alleen wat met de hond gewandeld, in totaal wel meer dan 30 minuten. Eigenlijk wilde ik vanmiddag wat yoga doen maar ik kon het niet opbrengen. Ik vind het ook geen ramp hoor. Beweging is belangrijk, dat snap ik ook wel maar ik geloof ook dat mijn lijf nu even rust nodig heeft.”

Review: C9 van Forever Living | It's a Food Life

C9 | dag 3 & 4

Ik word de afgelopen dagen met veel energie wakker, wel even iets anders dan de eerste twee dagen! Ik word wakker en blijf wakker, terwijl ik me de afgelopen weken het liefst nog een keer omdraaide en koffie nodig had om wakker te worden.

Honger is er niet echt, waarschijnlijk dankzij de aanvullende supplementen: 1 fiber stick, 3x 2 hongerstillers en en 2x 1 multivitamine. Maar ik heb wel wat trek en vooral zin in eten. Ik eet ook wat meer tussendoortjes de afgelopen twee dagen. Ook omdat ik mijn lichaam genoeg voedingsstoffen wil geven en wil voorkomen dat ik in de spaarstand kom. Ik vind het idee van niet en weinig eten toch lastig.

Ook mix ik mijn shakes met bosbessen of aardbeien, briljant idee want zo heb je een smakelijke milkshake. Niet mijn eigen idee trouwens, er staan gezonde recepten in het boekje.

Rond de lunch heb ik het echt even moeilijk. Ik vind het niet moeilijk om niet te eten, maar ik denk wel constant aan koekjes, brood en chocola. Ik hoop dat dit de komende dagen minder wordt want dat betekent dat ik mijn sugarcravings weer onder controle krijg!

Vanavond kom een vriendinnetje bankhangen en films kijken. Normaal gaat dit gepaard met wijn, veel eten, zoetigheid en nog meer wijn. Zal ik mij in kunnen houden? Ik tref goede voorbereidingen: een gezond soepje vooraf, gevolgd door een gezonde maaltijd met veel groente. En als snacks zet ik fruit en groente op tafel.

Het is mij gelukt om gezond te snacken. We hebben gezonde salades gemaakt die ik at op komkommer plakjes in plaats van toastjes. Lekker zelfgemaakt pompoensoepje erbij en het was een feestmaal. Ik heb geen calorieën geteld dus geen idee of ik onder de 600 kcal ben gebleven maar ik vind het prima zo.”

C9 | dag 5 & 6

“Het weekend zit er weer op. Ik denk dat ik nu de meest lastige momenten wel gehad heb. In het weekend heb je nu eenmaal afspraken en ik wilde die niet afzeggen omdat ik de C9 kuur doe.

Zaterdag overdag ging het goed. Flink gesport in de middag en ik had daar genoeg energie voor. Eigenlijk alleen een appel als tussendoortje gegeten. Wel maak ik de shakes nu met bosbessen/frambozen en spinazie/andijvie. Dat geeft de shake net iets meer body en zorgt voor meer voedingswaarde.

‘S avonds ging ik uit eten. Ik heb geprobeerd gezonde keuzes te maken (vis, geen toetje etc) en denk dat ik daar wel in geslaagd ben.

Vandaag ging medium. Ik merk wel dat ik van het ene op het andere moment mega chagrijnig kan voelen. Ook voel ik me niet helemaal fit. Ik ben moe en een beetje slap… Maar ik weet niet of dat komt door de kuur of gewoon omdat ik even niet zo fit ben. Ik heb mede om die reden vanmiddag rond 16u een kommetje pompoensoep genomen. Ik had het idee dat mijn lijf iets extra’s nodig had en daar wil ik ook gehoor aan geven. Dat is immers wat ik mijn klanten ook altijd adviseer. Nou moet ik er wel bij zeggen dat mijn lijf energie nodig had en ik niet echt snack cravings had. Gelukkig.

Ik heb echt het idee dat ik minder zin heb in zoet of om te snaaien. Dus daar ben ik wel blij mee. Ook al voel ik mij vandaag iets minder lekker ik merk wel dat ik over het algemeen wel fitter ben. Ik word makkelijker wakker, voel me lekkerder in mijn vel en minder watten in mijn hoofd.

Vanavond hebben we zelfgemaakte nasi gegeten met deels rijst en deels linzen, veel groente en wat kip.”

C9 | Dag 7, 8 & 9

“De laatste drie dagen van mijn C9 kuur zijn mij goed afgegaan. Ik voel mij echt top! Ik heb geen honger, denk wel veel aan eten maar voel niet de behoefte om de koelkast in te duiken. Ook de chagrijnige buiten zijn – gelukkig – verdwenen.

Ik sluit mijn C9 kuur af met twee dagen sauna. Heerlijk ontspannen en je lijf nog een extra detox-boost geven. Ik kan het iedereen aanraden!”

Voor- en nadelen van het C9 programma van Forever Living:

Na mijn C9 kuur voel ik mij fit en wakker. Hoewel ik niet het doel had om af te vallen ben ik wel blij dat ik weer wat strakker in mijn vel zit. Door alle chocolade en pepernoten voelde ik mij gewoon niet meer echt fijn in mijn lijf. Al met al vond ik het programma goed te doen en ik kan zeggen dat ik mijn doelen behaalt heb!

 • Ik heb geen sugarcravings meer en daardoor veel minder behoefte om te snacken. Daarnaast pak ik weer sneller fruit of groente als tussendoortje.
 • Ik slaap ‘snachts beter door en word makkelijker wakker. Ik heb geen koffie meer nodig in de ochtend!
 • De watten in mijn hoofd zijn verdwenen en ik heb meer energie.

Dit vond ik fijn aan het C9 programma:

 • Het is een duidelijk programma: er staat precies wat je wel en niet mag eten/drinken en je kan alles bijhouden in het boekje en dagplanner
 • Er staan leuke receptjes en tips in het C9 boekje
 • Je mag onbeperkt groente en fruit eten van de snacklijst
 • Hoewel 9 dagen lang is om een detox te doen merk je wel echt dat je naarmate het programma vordert je je beter gaat voelen en daarom worden de laatste dagen makkelijker
 • Ik werd goed begeleid voor Hilde, die mijn vragen altijd snel over de app beantwoorde
 • Dankzij de supplementen heb je niet echt een hongergevoel
 • Je drinkt lekker veel water, daar is je lijf blij mee!
 • Je eet heel regelmatig, je lijf en hoofd wennen hier vrij snel aan
 • Je geniet van je eten en eet hierdoor meer mindful

Dit vond ik niet fijn aan het C9 programma:

 • De  Forever Lite Ultra (Soja Shake) bevat suikers en zoetstoffen, iets wat ik niet echt vind passen in een cleanse
 • 9 dagen niet/weinig eten is wel lang
 • Je kan dit programma wel doen als je gewoon moet werken maar ik was de eerste twee dagen zo moe dat mijn concentratie totaal verdween en daarom zou ik altijd vrije of weekenddagen kiezen voor dag een en twee
 • Ik was een paar dagen mega chagrijnig en had wat last van stemmingswisselingen

WIN! Het cleansing C9 programma van Forever Living!
WINACTIE GESLOTEN

Heb jij je goede voornemens voor 2017 al op een rijtje en wil je graag gezonder worden? Goed nieuws! Ik mag van PuuR een C9 pakket ter waarde van €120,- weggeven! Dat is nog eens een mooi begin van 2017: je gezondheid een boost geven met deze cleanse!

Dit moet je doen om kans te maken op het C9 pakket:

1. LIKE It’s a Food Life en PuuR op Facebook
2. VOLG It’s a Food Life op Instagram
3. COMMENT onder dit bericht waarom jij wilt winnen!

GEFELICITEERD BELLA

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply
  Vivian | stayaliveandcooking.com
  19 december 2016 at 17:26

  Ben altijd zo benieuwd naar cleanses etc! Ik herken veel van wat je zegt, over watten in je hoofd en moeite hebben met wakker worden. Ik ben na lichte inspanning al moe en zit ook niet super in mijn vel (niks raars aan de hand, komt grotendeels door medicatie dus zodra ik af mag bouwen gaat het als het goed is beter!), dus ik zou graag een wat “wakkerder” lijf ervaren 🙂 🙂

  • Reply
   Vivian | stayaliveandcooking.com
   19 december 2016 at 17:27

   Ik zit trouwens naar je “profiel” foto te kijken, is dat bij puick? :p hij is leuk!

   • Reply
    Laura
    19 december 2016 at 18:43

    Thanks! Ja haha dat is inderdaad bij PuicK! Leuk tentje is dat hé!

  • Reply
   Laura
   19 december 2016 at 18:42

   Hi Vivian! Vervelend he dat vermoeide gevoel en die watten 🙁 ik merkte na deze cleanse echt dat die verdwenen waren! Zo fijn! Ook weer een reden om het gezonde eten lekker op te pakken en vaker de ongezonde snacks te laten staan 😉

 • Reply
  Paula
  19 december 2016 at 21:31

  Hi Laura, ik zou graag in het nieuwe jaar een nieuwe kans willen krijgen! Even dat extra zetje! Ik ben de laatste tijd goed bezig met afvallen en sporten maar door een blessure ligt alles even stil! Erg jammer want ik wil zo graag! Dus dit zou voor mij de ultieme kans zijn!

  • Reply
   Laura
   20 december 2016 at 09:45

   Hi Paula, vervelend he hoe zo’n blessure roet in het eten kan gooien! Blijf goed voor jezelf zorgen! Xx

 • Reply
  Jessica
  20 december 2016 at 07:43

  Hay! Ik zou heel graag dit programma winnen! De afgelopen 3 maanden ben ik met een personal trainer aan de slag gegaan. Het sporten gaat goed, maar nu de voeding nog. Ik vind het lastig om de juiste balans te vinden. Met name de welbekende sugar craving is een ding bij mij. Wellicht zou ik met dit programma het onder controle kunnen houden!

  • Reply
   Laura
   20 december 2016 at 09:47

   Hi Jessica. Wat ben je goed bezig! Lekker aan de bak met een personal trainer! Sugarcravings zijn vervelend hé! C9 heeft mij wel echt geholpen om.ervan af te komen 🙂 hou de site in de gaten! Vrijdag maak ik de winnaar bekend!

 • Reply
  Laura
  20 december 2016 at 17:58

  Wauw! Eens echt even resetten na al dat gevreet, lijkt me een goed plan! Dit lijkt me een fijn programma en ook goed vol te houden, niet onbelangrijk 😉

  • Reply
   Laura
   21 december 2016 at 18:29

   Haha ja die goede voornemens ontstaan niet voor niets tijdens of na de feestdagen 😉

 • Reply
  Margo de Haas
  20 december 2016 at 21:48

  Heb al heel lang het voornemen om mijzelf eens echt te ‘cleanen’ maar tot op heden altijd of excuses gevonden of redenen om dit voornemen op de lange baan te schuiven.
  Als ik dit pakket zou winnen, zou dit de ultieme kans zijn om mijn lichaam en geest te trakteren op een frisse start -no more excuses- en 2017 sprankelend te beginnen!

  • Reply
   Laura
   21 december 2016 at 18:30

   Altijd makkelijk om excuses te verzinnen.. I know haha maar goed voor jezelf zorgen is altijd prioriteit nr uno 😉

 • Reply
  Wendy Kamphuis
  21 december 2016 at 18:24

  Net mijn 50e verjaardag gevierd en ik vind dat het hoog tijd wordt voor een grote inwendige schoonmaak. Dat is nog nooit gebeurd dus ben benieuwd naar het effect. Met een zware baan in de zorg al helemaal geen overbodige luxe. Daarnaast ben ik enorm benieuwd naar deze producten dus ik zou niet één gat in de lucht springen……er zou geen lucht meer zijn als ik dit win???

  • Reply
   Laura
   21 december 2016 at 18:31

   Hi Wendy! Nogmaals gefeliciteerd met je verjaardag. Heb je een leuk feestje gehad? Deze producten hebben mij goed geholpen om me weer fit en fruitig te volen 😉 Vrijdag maak ik de winnaar bekend!

   • Reply
    Wendy Kamphuis
    22 december 2016 at 11:03

    Hallo Laura,
    Ja ik heb een heel gezellig feestje gehad en geniet nu nog van mijn bos met 50 rozen.
    Wat goed te horen dat je je fit voelt. Ik ben mijn hele leven al op zoek naar iets tegen mijn extreme slaapstoornis en hoorde laatst dat een goede detox ook kan helpen.
    Ben me nu aan het oriënteren in alle mogelijkheden om dat op een goede en verantwoorde manier te gaan doen.

    Fijne dag??

 • Reply
  Bella
  21 december 2016 at 22:42

  Ik wil dit wel winnen! Ik ben vorige maand 40 geworden en het lijkt wel of ik sindsdien “rammel”. En dan niet alleen van de honger! Ook dat doe ik… qua eten ben ik het spoor even bijster en zoek een boost om weer de goede weg op te raken. Maar mijn hele lijf rammelt! Veel last van mijn rug, watten in mijn hoofd en alsmaar verkouden. C9 zou zeer welkom zijn om mijn 40ste levensjaar positief te gaan ervaren!

  • Reply
   Laura
   23 december 2016 at 19:01

   Hoi Bella, Gefeliciteerd! Jij bent de winnaar van het C9 pakket!

   • Reply
    Bella
    23 december 2016 at 23:02

    Leuk! Dankjewel!

 • Reply
  Wil van den Hoek
  22 december 2016 at 11:01

  Hoi Laura,
  Ook ik probeer steeds te genieten van het leven en hierbij gezond te leven.soms verval je een tijdje in een wat ongezondere spiraal. Nu wil ik heel graag 2017 starten door mijn lijf te cleanen.
  Ik heb een superleuk maar druk leven en moet mij zelf af en toe dwingen even goed aan mijzelf te denken. Dit lijkt mij met C9 een goed plan.

 • Reply
  Anita koekkoek
  23 december 2016 at 17:14

  Wauw! Ik doe graag mee ?
  Ik durfde het voorheen eigenlijk nooit omdat ik liever niet af wil vallen maar heb begrepen dat dat niet altijd gebeurd ! Voor mn spastische darmen zou dit echt zo goed zijn denk ik om alles is te reinigen! En ook wat meer energie zou niet verkeerd zijn ?

 • Leave a Reply