Blog/ Happiness Project/ Persoonlijk

Proef het leven #4: September 2016

Proef het leven: september | It's a Food Life

Het is alweer vier maanden geleden dat ik ben begonnen met mijn happiness project. En tot nu toe lukt het me nog elke maand om een mooi overzichtje te plaatsen van leuke avonturen. De maand September stond in het teken van mijn september detox voor lichaam en geest. Is het mij gelukt om me aan alle ‘regeltjes’ te houden? Nope, niet helemaal. Lees je mee?

Mijn september detox voor lichaam en geest.

Ik had een aantal richtlijnen voor mezelf die je kan teruglezen in mijn blog over de detox. Qua eten en drinken is het redelijk gegaan. Vooral de eerste weken ging ik als een speer. Natuurlijk ook door mijn 3-daagse sapkuur. Maar ook daarvoor en daarna lukte het me om veel groente en fruit te eten, weinig koffie en geen alcohol te drinken. Ik voelde me echt heel goed, zowel lichamelijk als geestelijk.

Half september had ik een bruiloft en toen heb ik even ‘schijt’ gehad en gewoon alles gegeten en biertjes gedronken. Ik merkte dat ik het daarna ook lastiger vond om weer in mijn detox te komen. In het begin baalde ik daar enorm van maar toen ik het eenmaal los liet ging het juist weer beter. Ik kwam weer een beetje in balans en juist dat was de hele bedoeling van deze maand. Na de bruiloft ook geen alcohol meer gedronken en qua koffie zat ik op één kopje per dag.

Verder kwam ik weer een beetje in mijn oude ritme. Dan eet ik thuis gewoon heel gezond en als ik uit eten ga of ergens anders ben dan eet ik ook gewoon een garnalen kroketje of een chipje. De tweede helft van de maand heb ik het mezelf dus wat makkelijker gemaakt. Want ik ga nu eenmaal regelmatig uit eten en mijn leven draait voornamelijk om eten en voeding. It’s a Food Life remember.

Deze maand heeft me wel weer even helpen herinneren hoeveel invloed eten en drinken heeft op je gemoedstoestand en de toestand van je lijf. De eerste twee weken – en ja ook tijdens mijn sapkuur – voelde ik mij echt heel goed. Fit, scherp en gelukkig. Maar ik weet ook dat zo’n leefstijl van enkel groen en sapjes niet voor mij is weggelegd en eerlijk gezegd geloof ik ook niet dat een goede manier van leven is. 

Tja ik heb voor mijn gevoel wel een beetje gefaald in mijn detox. Ik heb mij er niet zo streng aan gehouden dan dat ik van plan was. Maarja, zoals ik vaker roep: het gaat om de balans. Eet voor 80% gezond, lekker veel groente en fruit, gezonde eiwitten en goede granen. Maar geniet ook van een chocolade taartje, een lekkere pizza of een frietje oorlog op zijn tijd. 

Ik ben zeker nog pro detox hoor. En die sapkuur ga ik gewoon om de paar maanden lekker doen. Nu terug naar de balans. 

Oké genoeg over mijn detox. Eens kijken wat ik verder nog heb uitgespookt deze maand.

Proef het leven in September!

Om maar gelijk volledig clean te gaan, laten we het eerst over het eten van september hebben. Jup veel smoothies, soepjes, groente en salades..

Proef het leven: september | It's a Food LifeChocolade smoothie met havermout en dadels | It's a Food LifeCheck het recept voor deze gezonde choco smoothies!

Maar ook hapjes, lunches en diners…Proef het leven: september | It's a Food LifeHeerlijk plateau vol goed voer bij Restaurant de Markt in Utrecht

Hotspot: lunchcafe PuiCk Breda | It's a Food LifeOnwijs gezellige, lekkere en gezonde lunch bij Puick in Breda

Hotspot: Samen eten en drinken (Sed) in 's Gravenmoer | It's a Food LifeBrioche tonijn mousse en rosbief met truffeldressing als onderdeel van een 5-gangen diner bij Restaurant Sed 

Proef het leven: september | It's a Food LifeVoor het eerst zelf fresh springrolls gemaakt!

Ik ging ook langs We Love Chocolate in Breda voor een leuke babbel met Juliette over haar mooie zoete winkeltje. Altijd leuk om mensen te leren kennen die vanuit hun passie werken, en ik kan me geen betere passie dan chocola bedenken 😉

Let's talk: we love chocolate Breda | It's a Food Life

Onwijs veel liefde in Maastricht tijdens het Bruis Festival waar Jonathan Jeremiah liedjes kwam zingen en we gezellig konden bijkletsen met Rik.

Jonathan Jeremiah bij Bruis Festival | It's a Food Life

Oh en kijk ons eens mooi zijn voor de bruiloft!

Proef het leven: september | It's a Food Life

En als ik je één film mag aanraden die je MOET zien in de bios: Briget Jones’s Baby. Mijn God wat een top film! Ik was met een vriendin naar de ladies night en weet je wie we daar tegen het lijf lopen? Mark Darcy én Mc. Dreamy notabene!

Proef het leven: september | It's a Food Life

Ik kreeg ook nog mooie producten toegestuurd deze maand:

Proef het leven: september | It's a Food LifeEen fijn pakket van Erica Kruiderijen die op 1 oktober ook een vestiging op Eindhoven station openen!

CBD-olie van cbd-expert.nl | It's a Food LifeEn een pakketje met CDB olie van CBD Expert. Ik ben hier zelf heel benieuwd naar want heb al het één en ander gelezen over de heilzame werkingen van CDB olie. Ik ga me er eens verder in verdiepen en het twee weken uitproberen. Daar komt dus nog een blog (inclusief winactie!) over.

En vol trots kan ik vertellen dat It’s a Food Life weer in een mooi magazine is verschenen! In Bij Robért in de leerfabriek staat een klein interviewtje over It’s a Food Life en het recept van mijn favo brownies met peer, walnoten en pecannoten!

Tijdschrift Bij Robért in de leerfabriek | It's a Food Life Tijdschrift Bij Robért in de leerfabriek | It's a Food LifeWat een onwijs mooi en leuk magazine in Bij Robért in de leerfabriek! Leuke informatieve artikelen over verschillende voedingsmiddelen maar ook lekkere recepten. Zo staat het ‘klassiek Turks olijvenbrood’ al op mijn recepten to-do lijstje. Je kan het magazine los kopen voor €4,95 kopen maar je kan ook een jaarabonnement nemen.

Bah een blessure!

Proef het leven: september | It's a Food LifeIets minder leuk deze maand: een knie blessure. Dus heel weinig sporten.. Enkel wat yoga. En deze dingen op mijn been. Weleens gehad? Die geven stroomschokjes en zorgen ervoor dat mijn pees sneller hersteld. Ben benieuwd! Meneer de fysio doet ook dry-needling in mijn nek. Met een droge acupunctuur naald worden er kleine prikjes in de spier gegeven. Hierdoor trekt de spier samen en vervolgens ontspant de spier zich waardoor de ‘knoop’ verdwijnt.

Ik ben sinds deze maand ook vaste gastblogger voor www.organickitchen.bio. 

Organic Kitchen | It's a Food LifeHet recept voor deze smeuïge appel-kaneel repen staat al op Organic Kitchen!

Ik heb September afgesloten met een onwijs mooi feestje in Tivoli Vredenburg: Adept.
Adept in Tivoli | It's a Food Life

 En dan wil ik graag afsluiten met Sproet die kiekeboe speelt:

Proef het leven: september | It's a Food LifeProef het leven: september | It's a Food Life

 Ga zelf ook eens na hoeveel mooie dingen jij doet in een maandje tijd en schrijf dit op in een dagboek of maak foto’s. Waarschijnlijk zal je – net als ik – verstelt staan over hoeveel moois je eigenlijk meemaakt! PROEF HET LEVEN!

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

Happiness Project:
Proef het leven #1: Juni
Proef het leven #2: Juli
 Proef het leven #3: Augustus

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply