Blog/ Happiness Project/ Persoonlijk

Proef het leven #1: Juni

De dagen, weken, maanden vliegen voorbij. Zo is het inmiddels alweer Juli… Damn. Hoe snel is de eerste helft van 2016 wel niet voorbij gegaan? Omdat de tijd snel gaat en omdat ik nog weleens vergeet hoe mooi het leven kan zijn start ik een eigen soort ‘happiness project’; ik ga elke maand een klein overzichtje plaatsen van leuke dingen. Dus hierbij een handjevol mooie dingen die ik heb meegemaakt of ben tegengekomen in Juni. Het zal niet schokkend zijn dat een groot deel van mijn ‘mooie dingen’ uit eten bestaat!

Op de eerste Zaterdag van de maand ging ik op bezoek bij mijn mams en samen met mijn zusje liepen we even over de Voorjaarsmarkt in de Bilt waar mijn oom en tante met hun Aprobar wijnkar stonden te shinen. Lekker wat wijntjes proeven!

mooie dingen in Juni - It's a Food Life

Op de Zondag erna ging ik op High Tea bij My Sweet Pie met mijn bestie Eline. Daar heb ik een blog over geschreven die aan het eind van de maand werd opgepikt door Stappen. Shoppen. Breda.

hotspot My Sweet Pie in Breda - It's a Food Life

Dinsdag kwam vriendin Margo langs en gingen we lekker samen lunchen bij Kannen en Kruiken Breda.

mooie dingen in Juni - It's a Food Life

Op 8 Juni was Chris jarig en op 9 Juni Bryan dus daarom kwam er een lekker feestelijk receptje online: Rabarbercake met aardbeien en kokos!

rabarbercake met aardbei en kokos | It's a Food Life

De 10e van de maand is het altijd feest omdat wij zijn begonnen met daten op 10 Oktober. Omdat we het de laatste weken zó druk hadden dat we elkaar amper hadden gezien besloten we lekker uit eten te gaan bij Dickens&Jones in Breda. Zeker een aanrader!

mooie dingen in Juni - It's a Food LifeDickens&Jones Breda - It's a Food Life

11 Juni kwam het er eindelijk van: ik maakte Vietnamese Pho, een receptje wat al op mijn to-do lijstje staat sinds we terug zijn van onze reis. Zo lekker!

Pho Bo- Vietnamese noedelsoep - It's a Food Life

Ik ben gek op festivals! Op 17 Juni gingen Chris en ik naar We Are Electric Festival en dat was een zeer mooi feestje!  Mijn witte schoenen waren alleen niet zo wit meer aan het einde van het festival!

mooie dingen in Juni - It's a Food Lifemooie dingen in Juni - It's a Food Life

De dag na het festival gingen we bij onze ouders op bezoek want het was immers vaderdag!

Na een rustig weekje balans was het alweer tijd voor het volgende feest: TT Assen. Al vanaf mijn 15e ben ik erbij en het is altijd weer een begaaide bende!

Hoewel het weer niet heel zomers was begon de astronomische zomer toch echt op 21 Juni. Tijd voor een nieuwe Groente- en Fruitkalender dus!

groente en fruitkalender: zomer - It's a Food Life

Het hardlopen ging ook lekker in Juni. Eind Mei sinds maanden weer eens begonnen en het begint weer ergens op te lijken.

mooie dingen in Juni - It's a Food Life

Zo zie je maar.. maak ik toch zomaar weer een heleboel leuke dingen meer in een maandje tijd! En laat ik even duidelijk zijn, ik heb het heus niet altijd leuk en mijn leven bestaat echt niet uit alleen maar mooie dingen. Ik ken het gevaar van een zogenaamd perfect ‘online leven’, een perfect leven bestaat helemaal niet, ook al wordt dat soms online wel zo neergezet. Laat je nooit ontmoedigen door andermans ‘oh wat heb ik het toch altijd leuk’-leven op Facebook of zoals blogs als deze. Want dit is maar een deel van mijn leven, het leuke deel.

Dit blog is bedoelt om mezelf te laten zien dat ik het echt zo slecht nog niet heb. Daarom is dit míjn happiness project. Zodat wanneer ik een dipje heb en mij rot voel en ik heel het leven even moeilijk en kut vind dat ik mij kan bedenken dat niet heel het leven moeilijk en kut is. Dat er ook echt wel veel leuke dingen gebeuren die ik soms even lijk te vergeten in tijden van dipjes.

Ik wil je niet ontmoedigen maar juist aanmoedigen. Ga zelf ook eens na hoeveel mooie dingen jij doet in een maandje tijd en schrijf dit op in een dagboek of maak foto’s. Waarschijnlijk zal je – net als ik – verstelt staan over hoeveel moois je doet!

“Thousands of candles can be lighted from a single candle, and the life of the candle will not be shortened. Happiness never decreases by being shared.”
Buddha

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply