Blog/ Hotspots & Reizen

Hotspot: weekendje Londen – Broadway Market

Broadway Market in Londen. De foodie hotspot met kraampjes vol eten!| It's a Food Life

Londen is een ontzettend toffe stad om lekker in rond te dwalen! Dé markt voor foodies in Londen: de beroemde Broadway Market.

Met ±7,5 miljoen inwoners kan je Londen een bruisende stad noemen. Toen ik vrijdag avond rond 23:30 met de bus bij Liverpool Street aankwam keek ik mijn ogen uit. Overal mensen, heel veel mensen. En ook behoorlijk veel dronken mensen. Kelly vertelde mij dat ze in Londen vrij vroeg beginnen met drinken zuipen omdat de pubs al rond middernacht sluiten. Dus dan gooi je vanaf 5 uur ’s middags al pints in je mik. Logisch.

De volgende dag liepen we met onze zonnebrillen op langs Regent’s Canal richting de – hipster – wijk Hackney. Want daar, tussen Regent’s Canal en London Fields, was volgens Kel een mega hippe markt.

Broadway Market Londen

Een markt zoals een markt hoort te zijn. Op de website van Broadway Market staat het volgende: “De Broadway Market op zaterdag is een mengeling van smaken en culturen: kraampjes, winkels, cafés en restaurants bieden het beste eten en meest originele kleding in Londen.”

Broadway Market in Londen. De foodie hotspot met kraampjes vol eten!| It's a Food LifeBroadway Market in Londen. De foodie hotspot met kraampjes vol eten!| It's a Food Life

Kaas, cake, pizza, brood, tapas, oesters. My oh my this is heaven! Kelly en ik storten ons op één van de eerste kraampjes: gebakjes van Violet Cakes. Alleen al het aanzicht van deze gebakjes zorgde ervoor dat er een klein beetje kwijl uit mijn mond liep. Sorry, ik kan er niks aan doen, eten heeft soms dat effect op mij. We kiezen voor een groot plak Chocolate Rum Cake met Zeezout Caramel topping. Definitely a winner!

Broadway Market in Londen. De foodie hotspot met kraampjes vol eten!| It's a Food Life

Mijn eerste oester ervaring..

De chocola nog van onze vingers likkend lopen we verder. Een stukje verderop zien we een baardige man staan die oesters verkoopt. Ik zal je eerlijk bekennen dat ik nog nooit een oester had gegeten. Toen Kelly dat feitje aan deze vriendelijke man mededeelde keek hij me aan en zei: “The first one must be eaten with just a little bit of lemon juice. This one is on me”. Het was niets van wat ik me ervan voorstelde. Helemaal geen zoute hap, het was gewoon lekker! Een beetje snotterig, maar wel smaakvol!

Weekendje londen Broadway Market

(De foto van het werkelijke oester slikken zal ik jullie besparen)

Het was inmiddels middag en de markt werd drukker en drukker. We hadden mega geluk toen Kelly een klein tafeltje wist te bemachtigen buiten bij het Italiaanse restaurant Bella Vita. Net toen we gingen zitten hoorde ik een hipster tegen een andere hipster zeggen dat dit zijn “favorite Italian restaurant” was in heel Londen. Als hij het zegt zal het wel goed zijn. En het was ook goed. We genoten van een lekker wijntje en een hapje. Antipasto Italiano, oftewel: ‘A selection of finest Italian cured meats & cheese served with carta musica bread’ en wat gemarineerde olijfjes on the side.

Broadway Market in Londen. De foodie hotspot met kraampjes vol eten!| It's a Food Life

Als je niet zoveel geluk hebt en je kan nergens een tafeltje scoren dan is er een goed alternatief: koop wat lekkere goodies op de markt en loop naar London Fields park voor een fijne picknick.

Voor foodies maar ook voor non-foodies is Broadway Market echt een aanrader. Elke zaterdag van 9am tot 5pm te vinden tussen Regent’s Canal en London Fields. Tip:  neem de Tube naar Angel en loop vanaf daar langs het kanaal richting de markt. Vooral leuk wanneer de zon schijnt!

Broadway Market in Londen. De foodie hotspot met kraampjes vol eten!| It's a Food LifeBroadway Market in Londen. De foodie hotspot met kraampjes vol eten!| It's a Food Life

Voor ons was het tijd om terug te lopen. Half hipster Londen had zich inmiddels verzameld aan het kanaal. Kelly en ik scoorden nog een lekkere spritz (cocktail met oa prosecco) voor onderweg bij één van de vele restaurantjes langs het kanaal. Tijd om ons klaar te gaan maken voor de avond.


Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  annemiek
  13 maart 2015 at 07:51

  Wat leuk dit te lezen, Kelly is mijn nichtje.
  zo over de markt heerlijk!
  En de leuke plekjes te zuen in Londen
  ik hoop meer te lezen van je, succes

  • Avatar foto
   Reply
   Laura
   13 maart 2015 at 17:57

   Hoi Annemiek!

   Dank je! Wat zijn jouw favoriete plekjes in Londen? Ook wel eens op de Broadway Market geweest?

 • Reply
  Monique Crijns
  13 maart 2015 at 23:44

  Het water loopt me in de mond!!
  Mooie foto’s ook!

 • Reply
  Alice
  15 maart 2015 at 02:51

  Hoi Laura, Dit ziet en leest zo lekker! Nu wil ik ook naar Londen!! Dank je wel 🙂

 • Leave a Reply