Blog/ Reviews & evenementen/ Spiritueel

Leven op het ritme van de Maanfasen: praktische tips om met de stroom mee te gaan

fasen van de maan - It's a food life

Astrologie en spiritualiteit zijn hip en de Maan is daar onlosmakelijk mee verbonden. De Maanfasen hebben effect op ons. En door die energie voor je te laten werken kan je makkelijker met de stroom meegaan.

Moeder natuur, de maan en het Universum hebben mij van kinds af aan al gefascineerd. Ooit startte ik met een vriendinnetje een ‘Planeten Club’, waarin we elke week samenkwamen om een bepaalde planeet te bespreken. Ik las boeken en artikelen over wicca en hekserij en vond de horoscopen in de meidenbladen altijd interessanter dan wat een of andere celeb uitspookte op het strand.

Deze fascinatie in de natuur en spiritualiteit is altijd onderdeel gebleven van mijn persoonlijke ontwikkeling. Ook in mijn coaching grijp ik er vaak naar terug. Daarnaast blijft voeding en mindset voor mij ook altijd verbonden met spiritualiteit. Moeder natuur geeft ons voedsel en kruiden die helpen tegen ziekten en kwaaltjes. Mindset training zoals mindfulness en visualisatie brengen je dichter bij jezelf en zo dichter bij de natuur, waar we allemaal onderdeel van zijn.

De maan heeft invloed op ons, op de aarde, de getijen, het water. En ja, ik weet dat dat wat ‘zweverig’ klinkt, dus ik zal er wat onderzoek in gooien. Onderzoek laat zien dat dieren en mensen lichter en korter slapen tijdens volle maan. Een andere onderzoeker schrijft dat de getijenkracht van de maan onze stemming beïnvloed.

Zullen we nu eens kijken waar de verschillende maanfasen voor staan en hoe jij de energie van de maan goed kan gebruiken om meer in flow te leven en te connecten met je natuur?

Fasen van de maan – Samer Daboul

De Maanfasen:

De Maanfasen ontstaan door een samenspel van de Zon en de Maan. het licht van de zon bepaalt namelijk hoeveel wij van de maan zien en in welke fase de Maan zich bevindt.

Iedere Maanfase heeft een andere bijzondere kracht en door je af te stemmen op deze energie is het makkelijker om met de stroom mee te gaan en laat je de magie voor je werken. Dit klinkt misschien zweverig maar eigenlijk is het heel praktisch: “Je leert periodes van rust af te wisselen met periodes van creatie en manifestatie. Hierdoor wordt het makkelijker om veranderingen te creëren, projecten succesvol af te ronden en maak je ook automatisch tijd vrij voor rust en sta je stil bij innerlijke groei en persoonlijke ontwikkeling”, Leida in de cursus Leven met de Maan.

Nieuwe maan:

De Maan is donker.

De Zon en de Maan staan op een rechte lijn in de kosmos. Die eenwording zorgt voor een krachtige vibratie in de kosmos maar ook binnen in jezelf. Deze energie kunnen we gebruiken voor intenties en manifestaties. In de donkerte van de Maan is het tijd om naar binnen te keren: wat wil ik nu écht? Wwat zijn mijn dromen? Wat als alles mogelijk zou zijn?

Doen: plan tijd in voor het Nieuwe Maan ritueel. Of kom een keer mee doen met een Nieuwe Maan vrouwencirkel!

Waxing Cresent (jonge maancirkel)

De Maan is aan de rechterkant een kwart verlicht.

Nadat je in de Nieuwe Maanfase hebt nagedacht over je dromen is het nu tijd om deze vorm te geven. Nieuwe plannen maken, wensen uitspreken en projecten starten. Door meer focus en energie zijn ideeën makkelijker te verwezenlijken.

Eerste kwartier:

De rechterhelft van de Maan is verlicht.

De periode van twijfel en obstakels. Vraag jezelf af of de dromen waar je voor wilt gaan ook écht jouw dromen zijn. Zo niet, dan is dit de tijd om ze los te laten. Ben je zeker van je droom? Vestig hier dan al je aandacht op en zet concrete stappen richting je dromen.

Waxing Gibbous

De Maan is bijna volledig verlicht.

Dit is een periode om te verbeteren, aan te passen en vooral door te zetten. Omdat de Maan nog steeds wassend is, is het nog steeds een goed moment om iets nieuws te starten.

Volle Maan:

De Maan is volledig verlicht.

Misschien merk je tijdens Volle Maan meer onrust in dromen en ongemak in je lijf en geest. De Maanenergie bereikt een hoogtepunt en brengt emoties naar boven. Tijdens de Volle Maan staat de mannelijke energie van de Zon recht tegenover de vrouwelijke energie van de Maan. Dat zorgt voor een worsteling binnen onszelf tussen ons gevoel en ons verstand.

Volle Maan gaat over het loslaten van schadelijke gedachten, gewoonten en gedragingen. Een mooi moment om aan je innerlijke te werken.

Doen: plan tijd in voor het Volle Maan ritueel of organiseer een Volle Maan cirkel. Of kom een keer mee doen met een Volle Maan vrouwencirkel!

Waning Gibbous (afnemende maanfase)

De Maan neemt af van een Volle Maan naar niets.

Dit is een periode om te zijn en niet om iets te doen. Om te ontspannen., goed voor jezelf te zorgen en te aanvaarden dat waar je nu bent, dat dat oké is. Accepteer de werkelijkheid en hergroepeer je krachten.

Laatste kwartier:

De linkerhelft van de Maan is verlicht.

Er kunnen weer wat conflicten en problemen ontstaan. Tijd om te beslissen wat je wilt meenemen naar de nieuwe Maancyclus die binnenkort begint en wat je wilt achterlaten.

Waning Cresent (asgrauwe Maan)

Een dunne verlicht sikkel aan de linkerzijde van de Maan.

Tijd voor overgave, genezing, ontspanning en herstel. Accepteer het leven zoals het komt en geloof dat alles precies op het juiste moment gebeurt.

Vrouwencirkels rond de Nieuwe en Volle Maan

Met Woman Nature organiseren Sabrina en Laura regelmatig Maancirkels. Tijdens deze Nieuwe Maan en Volle Maan Vrouwencirkels komen we samen, nemen we ruimte in en delen we onze krachten en kwetsbaarheden. Neem even afstand van de dagelijkse realiteit, cleanse, create, reset.

Nieuwe Maan cirkel: zet nieuwe intenties, manifesteer dromen, omarm de schoonheid van een nieuw begin.

Volle Maan cirkel: laat los wat je niet langer dient, maak ruimte voor nieuwe energie, ontspan en laad op.

Check hier de aankomende vrouwencirkels.

Foto: luizclas

Cursus Leven met de Maan

Wil jij ook meer leren over de energetische krachten van de Maan, wat astrologie voor jou kan betekenen en hoe je een eigen Maanritueel start? Dan kan ik je de online cursus Leven met de Maan aanraden.

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply