Blog/ Reviews & evenementen/ Spiritueel

Leven op het ritme van de Maanfasen: praktische tips om met de stroom mee te gaan

fasen van de maan - It's a food life

Astrologie en spiritualiteit zijn hip en de Maan is daar onlosmakelijk mee verbonden. De Maanfasen hebben effect op ons. En door die energie voor je te laten werken kan je makkelijker met de stroom meegaan.

Begin dit jaar plakte ik een prachtig plaatje van de maanfasen op mijn vision board met daarbij de tekst ‘De weg van de maan’. Niet veel later kreeg ik de kans om de online cursus Leven met de Maan van Astrology Rocks te volgen.

Moeder natuur, de maan en het Universum hebben mij van kinds af aan al gefascineerd. Ooit startte ik met een vriendinnetje een ‘Planeten Club’, waarin we elke week samenkwamen om een bepaalde planeet te bespreken. Ik las boeken en artikelen over wicca’s en vond de horoscopen in de meidenbladen altijd interessanter dan wat een of andere celeb uitspookte op het strand.

Deze fascinatie in de natuur en spiritualiteit is altijd onderdeel gebleven van mijn persoonlijke ontwikkeling. Ook in mijn coaching grijp ik er vaak naar terug. Daarnaast blijft voeding en mindset voor mij ook altijd verbonden met spiritualiteit. Moeder natuur geeft ons voedsel en kruiden die helpen tegen ziekten en kwaaltjes. Mindset training zoals mindfulness en visualisatie brengen je dichter bij jezelf en zo dichter bij de natuur, waar we allemaal onderdeel van zijn.

Dankzij de cursus Leven met de Maan heb ik mij weer op een ander vlak mogen verdiepen in spiritualiteit. En precies op de manier die bij mij past: door het praktisch en in de tijd waarin we nu leven toe te kunnen passen. Spiritualiteit gekoppeld aan een stukje zelfontwikkeling, daar ga ik lekker op.

Om jullie een stukje van de cursus mee te geven deel ik hieronder de verschillende Maanfases en haar energieën. Ben je nu al nieuwsgierig naar de cursus (snap ik!) check dan Astrology Rocks.

Fasen van de maan – Samer Daboul

De Maanfasen:

De Maanfasen ontstaan door een samenspel van de Zon en de Maan. het licht van de zon bepaalt namelijk hoeveel wij van de maan zien en in welke fase de Maan zich bevindt.

Iedere Maanfase heeft een andere bijzondere kracht en door je af te stemmen op deze energie is het makkelijker om met de stroom mee te gaan en laat je de magie voor je werken. Dit klinkt misschien zweverig maar eigenlijk is het heel praktisch: “Je leert periodes van rust af te wisselen met periodes van creatie en manifestatie. Hierdoor wordt het makkelijker om veranderingen te creëren, projecten succesvol af te ronden en maak je ook automatisch tijd vrij voor rust en sta je stil bij innerlijke groei en persoonlijke ontwikkeling”, Leida in de cursus Leven met de Maan.

Nieuwe maan:

De Maan is donker.

De Zon en de Maan staan op een rechte lijn in de kosmos. Die eenwording zorgt voor een krachtige vibratie in de kosmos maar ook binnen in jezelf. Deze energie kunnen we gebruiken voor intenties en manifestaties. In de donkerte van de Maan is het tijd om naar binnen te keren: wat wil ik nu écht? Wwat zijn mijn dromen? Wat als alles mogelijk zou zijn?

Doen: plan tijd in voor het Nieuwe Maan ritueel. Hoe je dit ritueel op kan zitten leer je in de cursus.

Waxing Cresent (jonge maancirkel)

De Maan is aan de rechterkant een kwart verlicht.

Nadat je in de Nieuwe Maanfase hebt nagedacht over je dromen is het nu tijd om deze vorm te geven. Nieuwe plannen maken, wensen uitspreken en projecten starten. Door meer focus en energie zijn ideeën makkelijker te verwezenlijken.

Eerste kwartier:

De rechterhelft van de Maan is verlicht.

De periode van twijfel en obstakels. Vraag jezelf af of de dromen waar je voor wilt gaan ook écht jouw dromen zijn. Zo niet, dan is dit de tijd om ze los te laten. Ben je zeker van je droom? Vestig hier dan al je aandacht op en zet concrete stappen richting je dromen.

Waxing Gibbous

De Maan is bijna volledig verlicht.

Dit is een periode om te verbeteren, aan te passen en vooral door te zetten. Omdat de Maan nog steeds wassend is, is het nog steeds een goed moment om iets nieuws te starten.

Volle Maan:

De Maan is volledig verlicht.

Misschien merk je tijdens Volle Maan meer onrust in dromen en ongemak in je lijf en geest. De Maanenergie bereikt een hoogtepunt en brengt emoties naar boven. Tijdens de Volle Maan staat de mannelijke energie van de Zon recht tegenover de vrouwelijke energie van de Maan. Dat zorgt voor een worsteling binnen onszelf tussen ons gevoel en ons verstand.

Volle Maan gaat over het loslaten van schadelijke gedachten, gewoonten en gedragingen. Een mooi moment om aan je innerlijke te werken.

Doen: plan tijd in voor het Volle Maan ritueel of organiseer een Volle Maan cirkel. Hoe je dit ritueel op kan zitten leer je in de cursus.

Waning Gibbous (afnemende maanfase)

De Maan neemt af van een Volle Maan naar niets.

Dit is een periode om te zijn en niet om iets te doen. Om te ontspannen., goed voor jezelf te zorgen en te aanvaarden dat waar je nu bent, dat dat oké is. Accepteer de werkelijkheid en hergroepeer je krachten.

Laatste kwartier:

De linkerhelft van de Maan is verlicht.

Er kunnen weer wat conflicten en problemen ontstaan. Tijd om te beslissen wat je wilt meenemen naar de nieuwe Maancyclus die binnenkort begint en wat je wilt achterlaten.

Waning Cresent (asgrauwe Maan)

Een dunne verlicht sikkel aan de linkerzijde van de Maan.

Tijd voor overgave, genezing, ontspanning en herstel. Accepteer het leven zoals het komt en geloof dat alles precies op het juiste moment gebeurt.

Foto: luizclas

Cursus Leven met de Maan

Wil jij ook meer leren over de energetische krachten van de Maan, wat astrologie voor jou kan betekenen en hoe je een eigen Maanritueel start? Dan kan ik je de online cursus Leven met de Maan aanraden.

De cursus Leven met de Maan wordt gegeven door Leida van Astrology Rocks. Leida is een nuchtere Friese dame met een ontembare liefde voor spiritualiteit. En die combinatie vind ik erg fijn! Niet te zweverig maar juist op een praktische en begrijpelijke manier vertelt Leida over de Maan, haar fasen en de betekenis van de astrologische tekens.

In korte filmpjes leer je meer over verschillende onderwerpen. En daarnaast krijg je prachtige werkboeken bomvol informatie zodat je het rustig door kan lezen. En waar ik vooral fan van ben: De Maanwerkboeken voor elke Nieuwe en Volle maan die je kan gebruiken tijdens je Maanritueel. Die rituelen staan trouwens ook heel duidelijk uitgeschreven in de werkboeken.

Heb jij weleens stilgestaan bij de Maan en haar energie? Merk je ook verschil in emoties en focus tijdens de Volle Maan? Ik ben heel benieuwd!

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply