Blog/ Food Inspiratie/ Let's talk

Let’s Talk: Kippie Breda

Kippie Grill en Maaltijden winkel Kippie Breda | It's a Food Life

Nieuw in Breda! Grill- en maaltijdwinkel Kippie Breda! Sinds oktober kunnen wij genieten van gloednieuwe Kippie winkel midden in het centrum van Breda. Ik wipte binnen om te kletsen met eigenaar Sander Bovée over zijn nieuwe winkel en al het heerlijks van Kippie.

Het verhaal van Kippie begint als kleinschalig familiebedrijf in 1945. Maar tegenwoordig is het niet zo kleinschalig meer. Kippie is inmiddels uitgegroeid tot een succesvolle franchise formule met 38 filialen door heel Nederland! Sander Bovée is trotse eigenaar van Kippie Breda dat sinds 3 weken zijn deuren geopend heeft, midden in het centrum in de Lange Brugstraat.

Kippie Grill en Maaltijden winkel Kippie Breda | It's a Food Life

Kippie Breda trekt direct je aandacht als je er langs loopt. Deze grote open winkel op de hoek van de straat valt niet te missen maar het is vooral de enorme toonbank vol hapjes en heerlijke gerechten die je naar binnen lokt.

Terwijl ik mij even sta te vergapen valt het me op dat er eigenlijk constant mensen de winkel in- en uitstappen. Nietsvermoedende voorbijgangers die opeens in de winkel belanden dankzij de aantrekkingskracht van al dat uitgestalde voedsel. Je móet gewoon wel even kijken.

Kippie Grill en Maaltijden winkel in Breda | It's a Food Life

Ik spot Sander achterin de winkel, druk in de weer bij een oven vol kippetjes. Voordat Sander zijn eigen Kippie in Breda is begonnen heeft hij al enkele Kippies opgestart en gerund, soms meerdere tegelijk zelfs! Maar nu gaat Sander all in voor Kippie Breda. Hoewel er ook veel liefde is voor Kippie Roosendaal want daar runt zijn vriendin de zaak. You know what they say.. liefde gaat door de maag!

Kippie Grill en Maaltijden winkel in Breda | It's a Food Life

Sander heeft dus al behoorlijk wat ervaring in de Kippie branche maar toch is er één groot verschil tussen Kippie Breda en een Kippie in een winkelcentrum. “De doorloop komt later op gang. Er komen veel mensen voorbij die tijdens het winkelen even binnenstappen en dan pas later op de dag terugkomen om een maaltijd mee te nemen voor het avondeten.” Sander moedigt dit alleen maar aan: “Het is zonde om het eten de hele dag mee te nemen, dat gaat ten koste van de kwaliteit!”

Ik vraag wat de populairste gerechten zijn en zonder twijfel antwoord Sander: “De kippenpoten en loempia’s. Dat zijn de echte hardlopers en die hebben we ook altijd vast in de aanbieding.”

Kippie Grill en Maaltijden winkel in Breda | It's a Food Life

Bij Kippie kan je terecht voor een scala aan grillproducten maar ook vers belegde broodjes en volledige maaltijden. Ik ga natuurlijk niet met lege handen naar huis! Via Social Deal heb ik een voucher voor een Kippiepan, gevuld met 80 hapjes van Kippie.

Kippie Grill en Maaltijden winkel in Breda | It's a Food Life

De Kippiepan is een grote hapjesschaal gevuld met goodies van Kippie. Je kan kiezen uit verschillende soorten pannen zoals de ‘kluifpan’, ‘ballenpan’ en ‘snackpan’. Maar je kan ook hele maaltijd pannen bestellen gevuld met bijvoorbeeld bami of nasi. “Deze pannen zijn ideaal voor verjaardagen en feestjes en nu de feestdagen er weer aankomen gaat het altijd heel hard.” vertelt Sander.

Kippie Grill en Maaltijden winkel in Breda | It's a Food Life

Kippie Breda
Lange Brugstraat 2, 4811 WR Breda
076 879 5156

Lees ook over andere mooie food initiatieven in Breda:
Let’s Talk: We Love Chocolate
Let’s talk: Bierkroket (een interview met Levi Haers)
Let’s Talk: Boerschappen Breda

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

Disclaimer: dit artikel is gemaakt in samenwerking met Social Deal. Dit artikel is 100% geschreven door mij en deze samenwerking verandert niks aan mijn mening over dit product.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply