Blog/ Let's talk

Let’s talk: Bierkroket (een interview met Levi Haers)

Let's talk bierkroket | It's a Food Life

Ik hou van eten, dat zal je hopelijk niet verbazen (anders doe ik iets goed fout met mijn blog). Ik hou er ook van om nieuwe dingen te ontdekken op het gebied van eten en drinken. Vorige maand waren Chris en ik bij het proevement van bierkroket, een evenement dat ik op facebook voorbij zag komen. Bier + kroketten.. must be a winner! We hebben heerlijke kroketjes geproefd en biertjes gedronken en het leek mij wel leuk om hier wat over te schrijven want mooie food-initiatieven moeten natuurlijk aangemoedigd worden! Ik heb ‘bierkroket brein’ Levi Haers enkele vragen gesteld over zijn mooie onderneming.

Let's talk bierkroket | It's a Food Life

Wat is bierkroket?

Een mooi concept in een krokant jasje.

Hoe ben je erbij gekomen om met bierkroket te beginnen?

De populariteit van speciaalbier is de laatste jaren flink toegenomen, zo zie je dat er diverse bistro’s en (Grand) Cafe’s speciaalbier avonden organiseren om op rustige dagen meer publiek te trekken.

Ook is speciaal bier tegenwoordig razend populair bij jongeren terwijl het vroeger altijd een biertje voor ouderen was.
Zoals bij elk alcoholisch drankje hunker je stiekem wel naar een snack, is het niet voor of na dan is het wel tijdens het nuttigen van je borrel.

Zodoende zijn we gaan experimenteren met diverse producten en is na een mooi proces de bierkroket ontstaan.

Let's talk bierkroket | It's a Food Life

Wat wil je bereiken met bierkroket?

Fijnproevers.

Over de hele wereld zijn er fijnproevers te vinden en hoor je vaak de quote ” Enjoy the simple things in life” deze quote past dan ook perfect bij onze bierhapjes. Ik denk dat iedereen die een product aanbiedt droomt van een internationaal succes, maar we moeten wel reëel blijven. Momenteel liggen onze producten in Nederland & België en wanneer we deze goed kunnen onderhouden zullen we wellicht uitbreiden naar meerdere landen .

Wat is jouw favoriete bierkroket? (mijn favoriet: kaas-chorizo!)

Mijn persoonlijke favoriet is de bierkroket genaamd : Varkenswangetjes. De Smaak is krachtig en vloeit perfect samen met zowel een stout als een bruin biertje.

Voor welk gerecht kan je jou wakker maken?

Een portie met liefde.

Wat is jouw ‘keukengeheim’?

Pak het bijpassende biertje bij het product (bijvoorbeeld voor een blonde snack – blond bier en een bruine snack – een bruin bier.) De bierkroketten en hapjes komen het beste tot zijn recht wanneer je de volgende stappen volgt.

Frietvet: 180 graden
Bierkroket/bierhapje rechtstreeks uit de diepvries in het vet (niet laten ontdooien)

Let's talk bierkroket | It's a Food Life

Op dit moment zijn er 6 soorten heerlijke kroketten op basis van bier. Deze zijn:
4-kazen
Kaas-vijg-spek
Kaas-breydelham
Kaas-chorizo (mijn favoriet!)
Gamba
Varkenswangetjes

Je kan de bierkroketten en bitterballen bestellen via www.bierkroket.nl

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

Heb jij een mooi product of initiatief op het gebied van eten,drinken of gezondheid? Ik vind het altijd leuk om daar meer over te horen en wie weet een mooi stukje over te schrijven voor It’s a Food Life. Mail je verhaal naar: laura@itsafoodlife.nl

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply