Blog/ Kijk & leestips/ Reviews & evenementen

Kookboek review: Suikervrij kookboek van Sue Quinn

kookboek review Suikervrij van Sue Quinn | It's a Food Life

Alle liefde voor kookboeken. Het is een soort van verslaving denk ik. Als ik in een boekenwinkel sta dan fixeren mijn ogen zich direct op de stapels kookboeken. Ik zou er zo uren kunnen doorbrengen en dat is echt niet overdreven en serieus al eens voorgekomen. Zo heb ik het kookboek ‘Suikervrij’ van Sue Quinn al meerdere keren in mij handen gehad. Maar omdat je nu eenmaal niet elk kookboek wat je ziet kan kopen liet ik het boek toch steeds achter. Hoe onwijs dankbaar ben ik dan ook voor dit verlate verjaardagscadeautje!

Kan je dag al niet beter worden omdat je een heerlijke vaartocht gaat maken door de Biesbosch wordt er opeens een cadeautje in je handen geduwd. Ik schaam mij totaal niet voor mij enthousiasme over het krijgen van cadeautjes. En al helemaal niet als het onverwachts is én een kookboek betreft. I love mijn nieuwe kookboek Suikervrij van Sue Quinn en ik ga je vertellen waarom.

kookboek review Suikervrij van Sue Quinn | It's a Food Life

Nuttige informatie

Interesse in gezondheid heb ik altijd gehad. Maar wat mij écht bewust heeft gemaakt van wat voeding kan doen voor je gezondheid is een cursus suikervrij eten van enkele jaren geleden. Vanaf toen ben ik gaan letten op etiketten en gaan koken zonder pakjes en zakjes.

Wat ik onwijs handig vind in dit kookboek zijn de duidelijke korte handleidingen in het begin van het boek met onderwerpen als ‘waarom suiker slecht voor je is’, ‘zo lees je voedingsetiketten’, ‘eenvoudige manier om suiker te vermijden’ en ‘suikervervangers in de keuken’. Allemaal blogs die ik nog wel wil schrijven 😉

kookboek review Suikervrij van Sue Quinn | It's a Food Lifekookboek review Suikervrij van Sue Quinn | It's a Food Life kookboek review Suikervrij van Sue Quinn | It's a Food Life

Suikervrije basisrecepten

You’ve got to love them. Basisrecepten. Want juist de dingen die wij het meeste eten zou je zelf moeten kunnen maken. Of je zou in ieder geval moeten weten welke ingrediënten nodig zijn om zo’n product te maken. In Suikervrij staan 12 basisrecepten. Van tomatenketchup tot yoghurt en taartdeeg, verschillende recepten die superhandig zijn wekelijks te maken. Oh en pindakaas, dat recept staat er ook in!

kookboek review Suikervrij van Sue Quinn | It's a Food Lifekookboek review Suikervrij van Sue Quinn | It's a Food Life

Recepten met natuurlijke suikers

Sue Quinn heeft ervoor gekozen om geen ‘suikervervangers’ als honing, agavesiroop en zoetstoffen te gebruiken. Ze geeft de recepten in het boek een zoete smaak doormiddel van gedroogde en verse vruchten of vruchtensap.

“Omdat fruit rijk is aan vezels, worden de suikers die het bevat langzaam opgenomen. Daardoor ontstaan er geen pieken in je bloedsuikerspiegel.”

Vormgeving van het kookboek suikervrij

Het boek is vrij simpel -maar efficiënt – vormgegeven. Licht en wit is de basis. Elk recept heeft twee pagina’s, links staan de ingrediënten in tekst en beeld en rechts staat het eindresultaat. Meer valt er ook eerlijk gezegd niet over te vertellen. Food fotografie is een vak apart en in dit boek is het eten zonder poespas gefotografeerd en dat maakt het juist aantrekkelijk!

kookboek review Suikervrij van Sue Quinn | It's a Food Life kookboek review Suikervrij van Sue Quinn | It's a Food Life

Ontbijt, tussendoortjes en desserts

Het boek bevat 65 suikervrije recepten en deze zijn onderverdeelt in vier hoofdstukken: basisrecepten’, ‘ontbijt’, ‘tussendoortjes’ en ‘gebakken en desserts’. Jup, dit suikervrije kookboek bevat dus heel veel recepten voor zoetigheden. Een tipje van de suikervrije sluier: ‘mango-wortelsmoothie’, ‘dadel-havermoutshake’, ‘wafels met bessen’, ‘popcorn’, appelchips’,  ‘chocolate-rozijnenbrokken’, ‘bessen-appelmuffins’ en ‘broodpudding’.

kookboek review Suikervrij van Sue Quinn | It's a Food Life

Wat ik snel ga maken?

– Suikervrij chocolade ijs met maar 3 ingrediënten (2 bananen uit de diepvries, 2 eetlepels rauwe cacaopoeder en 60 ml kokosroom)
– Cheesecake
– Pindakaaskoekjes
– Frambozen-amandelfocaccia

Oh who am I kidding?! Ik wil gewoon alles maken en dat vind ik best een mooie uitdaging! Laat ik morgenochtend maar eens beginnen met de wentelteefjes met banaan. Vind Chris vast niet erg.

Of je nou een ervaren suikervrij bakker bent of voor het eerst komt kijken in de wereld van suikervrij eten dit kookboek is een heerlijke toevoeging voor je boekenkast. Ik ben ook weer helemaal gemotiveerd en geïnspireerd om de keuken in te duiken en mooie baksels te creëren!

Het kookboek Suikervrij van Sue Quinn kan je hier bestellen voor maar 12,50!

Meer van mijn favoriete kookboeken:
Kookboek review: Uit liefde voor Vietnam
Kookboek review: Tasty Express
Kookboek review: Veg!

kookboek review Suikervrij van Sue Quinn | It's a Food Life

Dit blog bevat affiliatie links. Lees de disclaimer.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply