Blog/ Food Inspiratie/ Hoofdgerechten/ Recepten

Kerst inspiratie: hoofdgerechten voor het kerstdiner

Kerst inspiratie: hoofdgerechten voor het kerstdiner | It's a Food Life

Het kerstdiner is het uitgelezen moment om iets moois op tafel te zetten. Ik haal mijn inspiratie van pinterest, uit kookboeken en tijdschriften. Maar mijn mede foodbloggers zijn de echte bazen. Want wat een talentjes zweven er op internet rond. Ik serveer u graag een aantal heerlijke recepten ter inspiratie voor hoofdgerechten voor het kerstdiner.

Hertenrack met Labneh en Bramensaus

Hertenrack met Labneh en Bramensaus van Foodaholics | It's a Food LifeWow. Michella en Noskos van Foodaholics hebben echt een heerlijk plaatje gemaakt met dit gerecht: hertenrack met labneh en bramensaus. Labneh is een soort hangop en zorgt voor balans in dit gerecht.


Kalkoen met speculoos en cranberries

Kerstmenu hoofdgerecht: Kalkoengebraad met speculaas en veenbessen van een lepeltje lekkers | It's a Food LifeHoe leuk is dit recept van Annelies van foodblog Een Lepeltje Lekkers? Ik zou er echt nooit opkomen om kalkoen en speculaas te combineren maar het is – samen met die cranberry saus – natuurlijk wel op en top kerst!


Chinese kip uit de oven

Kerstmenu hoofdgerecht: Chinese kip uit de oven van 'uit de pan van San' | It's a Food LifeKip niet speciaal genoeg voor kerst? Ben je mal! Sanne van Uit de Pan van San laat zien dat kip onwijs feestelijk kan zijn met dit recept dat is geïnspireerd op Peking Eend.


Beenham honing-mosterd uit de oven

Kerstmenu hoofdgerecht: Beenham honing mosterd van Eef Kookt Zo | It's a Food LifeOké het laatste vlees gerecht komt van Eef Kookt Zo. Deze beenham met honing-mosterd ziet er zo lekker uit en beenham is een stuk vlees wat de meeste mensen wel echt kunnen waarderen.


Zalm met perzik en grapefruit

zalm met perzik en grapefruit | It's a food lifeVeel mensen kiezen voor vlees als hoofdgerecht bij het kerstdiner maar een lekker stuk zalm kan ook heel verrassend zijn! Helemaal als je het serveert met een frisse relish van perzik en grapefruit!


Truffelrisotto met champignons omringd door courgette

Kerstmenu hoofdgerecht: ruffelrisotto met champignons omringd door courgette van Leuke Recepten | It's a Food LifeHeb je liever een vegetarisch hoofdgerecht voor kerst? Dat is net zo lekker hoor! Sandra en Eric van Leuke Recepten laten zien dat vega ook heel feestelijk kan zijn met dit recept voor truffelrisotto met champignons.


Geitenkaassalade met honing in filodeeg uit de oven

Hoofdgerecht kerstmenu: Geitenkaas salade met honing en filodeeg van Made By Ellen | It's a Food LifeEllen geeft op haar blog Made by Ellen een lekker vega kerst hoofdgerecht voor een geitenkaas in filodeeg uit de oven.


Vega tajine van groentes met Kerstige pita broodjes

Vega kerst tajine, met kerstige naanbroodjes en fruitige couscous | It's a Food LifeHet lekkerste It’s a Food Life hoofdgerecht voor het kerstdiner is deze heerlijke vega tajine van mijn lieve gastblogger Merel: “Mocht je net als ik altijd op zoek zijn naar makkelijke recepten die goed voor meerdere mensen te maken zijn én die er gezellig uit zien op tafel: probeer eens een tajine.”


Een fantastisch hoofdgerecht komt natuurlijk alleen goed tot zijn recht als het geserveerd wordt met fantastische bijgerechten: lekkere salades, groente friet, broodjes.. Hier wat inspiratie voor lekkere kerst bijgerechten:

Herfstsalade met geroosterde spruitjes en pompoen
Bietenbroodjes (beetloaf) met knoflook en kruiden
Pompoenfriet met feta-avocado dip
Koolrabi en wortel fritters met jalapeno tomaten salsa
Hartige quinoa koekjes met knoflook en kruiden
Tofu met verschillende marinades
Watermeloen met feta en munt salade

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply