Food Inspiratie/ Hotspots & Reizen

Weekendje Texel: Inn de Knip & Paal 19 Half

Weekendje Texel- It's a Food Life

Vorig weekend zijn Chris en ik naar het prachtige Texel geweest. Afgelopen woensdag heb ik al wat geschreven over Texel en onze avonturen. Maar over het eten heb ik het eigenlijk nog niet gehad. En dat kan natuurlijk niet! Dus bij deze een kleine recensie van de twee restaurants waar wij hebben gegeten op Texel: Restaurant Inn de Knip (Den Hoorn) en Strandpaviljoen Paal 19 Half (De Koog).

Inn de knip - Weekendje Texel | It's a Food Life

Inn De Knip, Den Hoorn

We kregen de tip van een vervent Texel-ganger (bedankt Matthijs) om lam te eten bij Inn de Knip in Den Hoorn. Dus braaf als we zijn rijden we op vrijdag avond richting Den Hoorn en nemen we plaats op het terras van Inn de Knip. Gelukkig net op tijd want de keuken sluit al om 19:30, het restaurant is tot 21:00 open. Het is gezellig druk, het terras zit zo goed als vol. Tussen een Duits stel van middelbare leeftijd en een hippie moeder met idem dochter in, genieten we van ons biertje en wijntje terwijl we wachten op het eten. Als voorgerecht bestellen we brood met kruidenboter en tapenade en een bordje kokkels.  Damn, die kokkels waren hemels!

Inn de Knip is een gezellig, huiselijk restaurantje dat haar servies en bestek volgens mij bij elkaar heeft verzameld op rommelmarkten en uit kringloopwinkels. Dat vind ik altijd zo leuk, verschillende soorten bestek en versierde borden en schalen. Als ik later naar de wc loop zie ik dat er op de bovenverdieping ook een soort rommelmarkt is ontstaan, het staat er vol met spulletjes die je kan kopen. Misschien dat we Inn de Knip over een paar jaar nog eens voorbij zien komen in een programma over verzamelwoede, maar wat een fijne sfeer.

Inn de Knip - Weekendje Texel | It's a Food Life

Als hoofdgerecht dus lam. Chris ging voor ‘Lam in het hooi’, een Texels lamsbiefstukje gegaard in hooi. Ik koos de lamsbout, die staat niet op de kaart maar is in het juiste seizoen wel te bestellen. Natuurlijk hebben we deze gerechten gedeeld zodat we beide konden proeven. Het lamsbiefstuk was lekker, er zat nog wat hooi tussen het saus wat wel bijzonder was. Maar mijn voorkeur ging uit naar de lamsbout, die was heerlijk mals en het vlees viel zo van het bot, yumm! Onder het eten werden we vermaakt door de hippies naast ons en de kok/bazin die aan het babbelen waren over biologisch lamsvlees, boer Jan van boer zoekt vrouw en haren in brood. Dat laatste onderwerp wordt snel afgekapt want: “er zijn mensen aan het eten”.

Als je naar Texel gaat kan ik je zeker aanraden om af te reizen (alsof het een wereldreis is) naar Den Hoorn en te gaan eten bij Inn de Knip. Het personeel is erg vriendelijk, de uitstraling van het restaurant is knus en laagdrempelig en het eten is fantastisch.

De Naal 2 • Den Hoorn • (0222) 319 946 • info@ inndeknip.nl

Inn de Knip - Weekendje Texel | It's a Food LifeInn de Knip - Weekendje Texel | It's a Food Life

Paal 19 Half, De Koog

De laatste avond van ons weekendje Texel gingen we uit eten bij Strandpaviljoen 19 half in De Koog, vlakbij ‘huis’ dus. Een mooi restaurant met een grote moderne bar, een groot binnengedeelte en een ruim buitenterras. We namen plaats op het buitenterras. We snakten naar vis maar de kaart viel een beetje tegen, er was niet heel veel keuze voor vis. Gelukkig kwam de serveerster met 3 opties buiten de kaart om. Zodra we het woord mosselen hoorden wisten we het wel.. Toen we nog even wilden kijken voor het voorgerecht duurde het wel lang voordat ze onze bestelling kwamen halen. Ik moest bijna iemand laten struikelen om zijn aandacht te vangen.

Gelukkig maakte het eten een hoop goed. Als voorgerecht aten we een garnalencocktail met appel, cocktailsaus en crostini. Een beetje veel saus maar verder erg smakelijk. Hoofdgerecht mosselen gekookt in wijn met drie sausjes, friet en wat brood. In plaats van het brood of de frietjes had ik graag een salade erbij gehad. Ik vind brood én friet zo dubbelop. Maar genoeg geklaagd want de mosselen waren echt heel smaakvol. En dik! Wat een dikkerds zaten er tussen.

Strandpaviljoen 19 half - Weekendje Texel | It's a Food LifeStrandpaviljoen 19 half - Weekendje Texel | It's a Food Life

Als toetje (jup dat ging er nog wel in) deelden we een chocolade muffin met vanille ijs en salted-caramel warme chocolade saus. Helaas was ie op voordat ik een foto kon nemen, dus qua smaak zat het ook wel goed. Dat vind ik weer zo verraderlijk aan suiker, je zit eigenlijk al bommetje vol maar voor zo’n zoete muffin is er ‘nog wel een plekje vrij’. Maar zoals ik altijd zeg, genieten is ook belangrijk. En als je je niet elke dag volpropt met suiker en zoetigheid kan een toetje in een restaurant echt geen kwaad.

Ruijslaan 30 •  De Koog • (0222) – 315 405 • info@paal19half.nl 

Gratis tip: neem als afsluiter een Texels juttertje, een echt Texelse kruidenbitter.

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply