Blog/ Hotspots & Reizen

Tempel paradijs Luang Prabang – Laos

Luang Prabang, Laos - It's a Food Life

Reisverslag deel 13

Vanaf Vang Vieng is het vijf uur rijden naar onze volgende bestemming: Luang Prabang. We hebben -voor ons doen- een redelijk luxe guesthouse geboekt, we krijgen zelfs een welkomstdrankje. Wat een verwennerij! Dat hebben we ook wel een beetje nodig want we (vooral Chris) hebben nog steeds een beetje last van onze maag. We zijn  aangekomen in Luang Prabang en zien weer een hele andere kant van Laos. Een heerlijk gezellig knus plaatsje met prachtige tempels en een night market waar je wel even zoet bent met souvenirs uitzoeken.

Om 8 uur zijn we opgehaald bij ons guesthouse in Vang Vieng en worden we met de mini-van naar Luang Prabang gebracht. De trip was redelijk te doen, veel stoppen onderweg maar daar heb je toch niks over te zeggen. We worden ‘gedumpt’ bij het busstation en direct vliegen er weer een aantal TukTuk rijders op ons af. Een arrogant ventje verteld ons dat het 100.000 Kip p.p gaat kosten om met de TukTuk naar het hotel te worden gebracht en gaat dan weer achteloos verder met het lullen tegen zijn collega’s. Die gasten gaan er dus vanuit dat we direct achterin de TukTuk springen en zomaar 11 euro per persoon dokken voor een ritje van nog geen 10 minuten. Dan heb je aan ons een verkeerde vriend.

Wij weten inmiddels dat TukTuk rijders die in het busstation mogen staan daar ook voor betalen en vaak veel hogere prijzen hanteren. Want als toerist wordt je daar gedropt en informatie over verder vervoer is er bijna niet te vinden. Zo ben je dus een makkelijk prooi voor deze mannetjes. Maar loop je een paar minuten het busstation uit dan staan er vaak nog meer TukTuks te wachten waar je voor een stuk minder geld een ritje kan krijgen. Wanneer wij samen met wat andere backpackers het busstation uitlopen worden er opeens hele andere prijzen naar ons hoofd geslingerd. Helaas pindakaas, kans gehad stelletje afzetters..

En ja hoor buiten het busstation weten we een mooie prijs van een dollar per persoon te regelen en na een paar minuten in de TukTuk worden we afgezet bij ons hotel Villa Mahasok.  Onze kamer is heerlijk schoon en we hebben zelfs een bad! We genieten van ons welkomstdrankje en lopen wat door Luang Prabang. Luang Prabang is een charismatisch plaatsje met wel 33 boeddhistische tempels! Daar staat het dus ook voornamelijk om bekend, samen met de beroemde night market die elke avond tevoorschijn komt op de hoofdweg Sisavangvong.

Luang Prabang, Laos - It's a Food LifePhu Si in Luang Prabang, Laos

Berg Phu Si

Na een goede nacht slaap lopen we richting Phu Si, de 100 meter hoge berg midden in Luang Prabang. Je kan aan verschillende kanten de berg op. Wij klimmen vanaf de hoofdweg de trappen op richting stupa That Chomsi. Het is warm en een hele klim, zeiknat komen we boven maar het is het waard want het uitzicht over de stad is prachtig. We nemen een kijkje bij Wat Siphoutthabat Thuppharam en zien voor de tweede keer in Laos een ‘imprint van Boeddha’s foot’.  Via de rivierkant lopen we weer naar beneden en komen onderweg behoorlijk wat gouden Boeddha beelden tegen.

Phu Si in Luang Prabang, LaosPhu Si in Luang Prabang, LaosPhu Si in Luang Prabang, LaosPhu Si in Luang Prabang, LaosPhu Si in Luang Prabang, LaosPhu Si in Luang Prabang, LaosPhu Si in Luang Prabang, Laos

De watervallen van Tat Kuang Si

De volgende dag gaan we op avontuur naar de veelgeprezen watervallen van Tat Kuang Si, zo’n 32 kilometer buiten Luang Prabang. We hebben besloten om zelf een TukTuk te regelen want als je dit via het hotel boekt ben je zo 3x zoveel kwijt. Weer worden we op de proef gesteld door enkele TukTukers. Eentje durft zelfs 250.000 kip te vragen! Helemaal knetter die vent. Uiteindelijk weten we een TukTuk te scoren voor 40.000 Kip p.p. De rit naar de watervallen is ook al tof. Laos is gewoon zo ontzettend mooi, dat had ik ook al in mijn blog over Vang Vieng gezegd toch? Prachtige natuur, zoveel groen!

Eenmaal aangekomen bij de watervallen lopen Chris en ik eerst een stukje terug want we willen een kijkje nemen bij Kuang Si Falls Butterfly Park. Een vlinderpark dat is opgezet door een Nederlands stel dat op tripadvisor goed word aangeprezen. We betalen 40.000 Kip entree en stappen een oase van rust binnen. Veel mooie bloemen, planten en natuurlijk vlinders! We stappen de vlindertuin binnen en ik kijk mijn ogen uit. Ik vind vlinders best tof namelijk. We krijgen wat uitleg over de levenscyclus van de vlinder die je ook kan aanschouwen in een afgezet hokje binnenin de vlindertuin.

butterfly park Luang Prabang, Laos - It's a Food Lifebutterfly park Luang Prabang, Laos - It's a Food Lifebutterfly park Luang Prabang, Laos - It's a Food Lifebutterfly park Luang Prabang, Laos - It's a Food Lifebutterfly park Luang Prabang, Laos - It's a Food Life

Chris ben ik een tijdje kwijt want hij pakt even een rustmomentje en laat zijn voeten verzorgen door tientallen kleine visjes. Je kan in de vlindertuin ook genieten van een Fish Spa! Ik probeer het ook even en wat een gek gevoel is dat al die visjes die een hapje nemen van je tenen. Ik ben blij dat we hier een kijkje hebben genomen en kan het zeker aanraden om hier langs te gaan als je bij de Kuang Si Falls gaat kijken.

butterfly park Luang Prabang, Laos - It's a Food Lifebutterfly park Luang Prabang, Laos - It's a Food Life

Als de visjes genoeg hebben geknabbeld aan Chris zijn voeten lopen we richting de watervallen. Als je het park inloopt kom je langs een aantal beren. Echte beren. Maar wel achter een hek hoor. Het is een berenopvang waar je ook wat geld kan doneren, dus als je je karma even wilt upgraden kan je dat doen. En als je die beren ziet wil je dat best hoor geloof me maar!

Kuang Si Falls in Luang Prabang, Laos - It's a Food LifeKuang Si Falls in Luang Prabang, Laos - It's a Food Life
We zijn een paar jaar geleden op vakantie geweest in Kroatië en bezochten toen de Plitvice watervallen. De watervallen van Kuang Si deden ons hier heel erg aan denken. Verschillende terrassen met helderblauw water die in elkaar overlopen. Als je helemaal doorloopt langs de bassins kom je bij een mega grote waterval uit. Als je goed te been bent en de energie hebt klim dan rechts langs de waterval omhoog. Zo kom je helemaal boven uit, daar even van het uitzicht genieten en bijkomen en dan kan je via de linkerkant weer naar beneden afdalen.

Kuang Si Falls in Luang Prabang, Laos - It's a Food LifeKuang Si Falls in Luang Prabang, Laos - It's a Food LifeKuang Si Falls in Luang Prabang, Laos - It's a Food Life

Een klein verschilletje met Plitvice.. bij Kuang Si Falls mag je in enkele bassins zwemmen! Een zeer welkome verkoeling na de lange klim en zeker weten één van de mooiste plekjes waar ik ooit een duik heb genomen.

Kuang Si Falls in Luang Prabang, Laos - It's a Food LifeKuang Si Falls in Luang Prabang, Laos - It's a Food Life

‘S avonds lopen we de rivier over via de beroemde bamboebrug die elk halfjaar opnieuw wordt opgebouwd. We eten bij Dyen Sabai, een restaurant dat bekent staat om zijn waanzinnige hotpots. Een hotpot is een soort mix tussen fondue en gourmet. De tafels hebben een groot gat in het midden waar een emmer met hete kolen in wordt gezet. Daarop zetten ze een aluminium ‘schaal’ met rondom bouillon waarin je een soepje kan maken en bovenop plaats om je vlees te braden. Je kan kiezen uit verschillende soorten vlees, vega of vis. Wij kiezen voor waterbuffalo, je moet toch weer eens iets nieuws proberen. Hoe het smaakte? Het smaakt eigenlijk gewoon naar beef maar net iets anders.

Luang Prabang, Laos - It's a Food LifeRestaurant Dyen Sabai in Luang Prabang, laos - It's a Food Life

We lopen terug over de avondmarkt en kopen wat souvenirs voor thuis. Dan is het tijd om onze tassen te pakken want de volgende dag beginnen we aan onze 2-daagse reis naar Thailand. We nemen de slowboat van Luang Prabang naar Huai Tai en dat wordt een trip om nooit te vergeten.. Maar dat vertel ik in het volgende reisverslag!

Oei wat een cliffhanger…

Meer lezen over onze reis in Azië?
Reisverslagen van Vietnam
Reisverslagen over Cambodja
Reisverslagen over Laos

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply