Blog/ Hotspots & Reizen

Hotspot Etten-Leur: Restaurant Het Havenhuis

Hotspot Etten-Leur: Restaurant het Havenhuis

Afgelopen weekend hebben Chris en ik lekker gegeten bij Restaurant het Havenhuis in Etten-Leur. Als ik uit eten ga dan kan ik zo onwijs genieten van zorgvuldig opgemaakte borden met mooie gerechtjes die er uitzien als kleine kunstwerkjes. Verse ingrediënten die los van elkaar fantastisch smaken maar samen zorgen voor een smaakexplosie. En dat is precies wat wij kregen voorgeschoteld bij het Havenhuis waar we hebben genoten van een 2-gangen verrassingslunch van de chef.

Voordat ik over het eten ga babbelen wil ik het eerst hebben over het prachtige restaurant. Restaurant het Havenhuis is groot en open en heeft ondanks zijn stoere industriële uitstraling toch een gezellig intieme sfeer. Een echte eyecatcher zijn de ramen – groot en hoog met een prachtige lichtinval.

Hotspot Etten-Leur: Restaurant het Havenhuis

We stappen het restaurant binnen via de hal en worden door een vriendelijk meisje begeleidt naar ons tafeltje achterin het restaurant op een podium. Zo hadden wij een mooie kijk op het hele restaurant inclusief de keuken. Vanuit het restaurant kan je namelijk via een groot raam achter de bar een blik werpen op de halfopen keuken. Dat vind ik altijd zo leuk!

Ik had redelijk vroeg gereserveerd en toen wij binnen kwamen was het restaurant nog zo goed als leeg. Maar al gauw kwamen er steeds meer mensen binnenstappen en vulde de grote open ruimte zich met gezellig geklets, gelach en klinkende glazen.

Hotspot Etten-Leur: Restaurant het Havenhuis

Via Social Deal had ik vouchers gekocht voor een 2-gangen verrassingslunch van de chef. Er was even een miscommunicatie omdat ik bij het reserveren niet had aangegeven dat we voor de verrassingslunch kwamen. Er stond ook nergens dat je dit moest vermelden bij je reservering maar gelukkig werd het snel opgelost en konden wij al gauw genieten van de eerste gang.

Hotspot Etten-Leur: Restaurant het Havenhuis

Kijk dit bedoel ik nou met een kunstwerk op een bord! De eerste gang van onze lunch bij het Havenhuis bestond uit rillette van kabeljauw, tonijnsteak, compote van wortel en hangop met biet. En het smaakte zoals het eruit ziet: kleurrijk, vol van smaak en lekker vers.

hotspot-restaurant-het-havenhuis-etten-leur-2

De tweede gang was iets minder kleurrijk maar niet minder lekker. Een echt herfstgerecht met sukade biefstuk en zuurkool. De biefstuk was lekker mals en de jus had een fijne volle smaak. Ik ben niet echt een grote fan van zuurkool dus ik genoot meer van de frietjes die erbij werden geserveerd.

Hotspot Etten-Leur: Restaurant het Havenhuis

Ben je niet zo van de verrassingen? Geen probleem! Het Havenhuis heeft een mooie menukaart met gerechten waar precies bij staat wat je kan verwachten. Kies voor de lunch bijvoorbeeld uit een lekkere vissalade met gerookte zalm (€12,50): zomerse salade met Hollandse garnalen, rivier-kreeft staartjes, scharrelei en een groene kruidendressing of een rijkelijk belegd broodje Geit en Noot (€8,75): Hollandse oude geitenkaas, walnoten en een groene kruidendressing op meergranen notenbrood. 

Hotspot Etten-Leur: Restaurant het Havenhuis

Naast lekker lunchen kan je natuurlijk ook komen dineren in het Havenhuis. ‘Smaken uit het bos’ (€12,50) lijkt mij wel een lekker voorgerecht: huisgemaakte wildpaté, paddenstoelenaarde, gekarameliseerde akkerchampignons, crème van koolraap en mos van cêpes. Als hoofdgerecht zijn er genoeg keuzes uit vis, vlees of vega. Ga bijvoorbeeld voor ‘gestoofde kalfswang'(€22,50): kroketje van kalfszwezerik, gemarineerde scampi, fondant van zoete aardappel, crème van pompoen.

Hotspot Etten-Leur: Restaurant het Havenhuis

Als je lekker wilt eten in een mooi restaurant met betaalbare prijzen dan kan ik je een lunch (of diner of high tea!) bij het Havenhuis zeker aanraden.


Restaurant het Havenhuis:
Geerkade 19
4871 CK Etten-Leur

Tel. 076 7620 602
info@havenhuis.com

Openingstijden:
Dinsdag t/m Zondag van 11:00u tot 23:00u


Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

Check ook andere fijne hotspots en mooie restaurants:
Hotspot Breda: Tapasbar en borrelcafé De Markt
Hotspot: Samen Eten en Drinken (Sed)
Hotspot Dongen: Brasserie Restaurant Winkk

Disclaimer: dit artikel is gemaakt in samenwerking met Social Deal. Dit artikel is 100% geschreven door mij en deze samenwerking verandert niks aan mijn mening over dit product.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply