Blog/ Hotspots & Reizen

Hotspot Breda: Theesalon de Struyck

Hotspot Breda: Theesalon de Struyck | It's a Food Life

Brrr verkleumd loop ik het trapje op naar de voordeur van Theesalon de Struyck. Het duurt even voordat Marianne opendoet. “Ik had de bel niet gehoord! Je moet ‘m goed induwen, kijk zo in het midden,” ze drukt de bel in die het toch wel blijkt te doen. “Tja, dat komt vaker voor, misschien moeten we eens naar die bel kijken.” Ik ben vooral dankbaar voor de warmte als ik Theesalon de Struyck binnenstap. Al snel ben ik de Nederlandse kou vergeten en waan mij in Arabische sferen.

Hotspot Breda: Theesalon de Struyck | It's a Food Life

Vriendin Eline komt ook binnenstappen en we nemen plaats aan een klein rond tafeltje in een hoek van de huiskamer. Onder het genot van een verse muntthee zitten we met Marianne te kletsen. Een interessant zaakje is het, Theesalon de Struyck. “Eigenlijk is de Theesalon een beetje ontstaan vanuit nood, een manier om Stichting Theehuis de Heuvel voort te laten bestaan,” vertelt Marian.

Hotspot Breda: Theesalon de Struyck | It's a Food Life

Stichting de Heuvel is opgericht in 2009 en heeft als doel mensen bij elkaar brengen, mensen van verschillende culturen. Dit doen ze door verschillende activiteiten te organiseren: kookworkshops, fietsles, taalles, naailes en ook yoga op zondagmorgen. Om dit te kunnen blijven bekostigen is Theesalon De Struyck ontstaan, een klein, knus huiskamer restaurant in Arabische sferen.

“Het gaat om aandacht voor de mensen. Dat vinden wij belangrijk. Ontmoeting tussen verschillende culturen.”

Hotspot Breda: Theesalon de Struyck | It's a Food Life

We krijgen een korte rondleiding door het pand, een pand dat ik eigenlijk goed ken want een aantal jaar geleden woonde ik nog als student in een soortgelijk appartement een paar straten verderop. Kort geleden hebben ze de keuken naar het pand ernaast doorgebroken en zo ontstond er naast Theesalon De Struyck ook Atelier De Struyck waar de workshops worden gegeven.

Hotspot Breda: Theesalon de Struyck | It's a Food Life

Samen met kokkin Fatima is Marianne de drijvende kracht achter de Stichting en de Theesalon. Samen met een aantal vrijwilligers, zoals Rahal: een Marokkaanse man die al jaren gratis lunch verzorgt voor de daklozen. Er gebeuren mooie dingen hier in Breda dankzij Stichting de Heuvel. Fijn om te zien dat deze mensen zich zo inzetten om verschillende culturen dichter tot elkaar te brengen.

Hotspot Breda: Theesalon de Struyck | It's a Food Life

Dan nemen Eline en ik weer plaats aan ons tafeltje en is het tijd om te eten! Via Social Deal heb ik een voucher gekocht voor een Mediterrane 4-gangen keuzelunch bij Theesalon de Struyck en we kunnen niet wachten om aan te vallen!

Het eten bij Theesalon de Struyck:

Als voorgerecht krijgen we een lekker pompoensoepje met room. Heerlijk met dit koude weer!

Hotspot Breda: Theesalon de Struyck | It's a Food Life

Het tweede gerecht van onze 4-gangen lunch is een goed gevulde salade met appel, walnoten en granaatappelpitjes. Simpel maar lekker en vrij veel!

Hotspot Breda: Theesalon de Struyck | It's a Food Life

Oké hier ben ik nog steeds heel enthousiast over: broodje homemade köfte. Man wat was dit lekker! Je kan kiezen uit verschillende broodjes maar kies gewoon dit broodje want het zal je niet teleurstellen, dat kan niet.

Hotspot Breda: Theesalon de Struyck | It's a Food Life

Als toetje kregen we een zoet appel-walnoot pannenkoekje met een dikke klodder honing. Een fijne afsluiter van een lekkere lunch.

Hotspot Breda: Theesalon de Struyck | It's a Food Life

Weet je wat ook een aanrader is? Een High Tea bij Theesalon de Struyck. Je kan kiezen uit drie soorten High Teas: ‘Struyck High Tea’: originele Engelse/Nederlandse gerechtjes, ‘Mediterrane High Tea’: met heerlijke mediterrane zoetige en hartige hapjes en de ‘Luxe Marokkaanse High Tea’: de meest populaire keus en een combinatie van beide andere High Teas.

Kijk vooral op de kaart van dit Arabische restaurantje want er is keus genoeg. En goed betaalbaar ook nog eens!

Hotspot Breda: Theesalon de Struyck | It's a Food LifeHotspot Breda: Theesalon de Struyck | It's a Food Life

Het theehuis is altijd op zoek naar vrijwilligers – vrouwen of mannen met veel inspiratie die workshops willen geven of gewoon een handje bij willen dragen. Neem contact op met Marian via 0617028643 0f info@theesalondestruyck.nl. Kijk ook vooral even op de website van Theesalon de Struyck om meer te weten te komen over alle projecten van van Stichting Theehuis de Heuvel.


Theesalon de Struyck
Planciusplein 1 en 3
4812 SB Breda

www.theesalondestruyck.nl
0617028643
info@theesalondestruyck.nlVolg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

Check ook andere fijne hotspots en mooie restaurants:
Hotspot Etten-Leur: Restaurant Het Havenhuis
Hotspot Breda: Lunchcafé PuiCk
Hotspot in Breda: High Tea bij My Sweet Pie

Disclaimer: dit artikel is gemaakt in samenwerking met Social Deal. Dit artikel is 100% geschreven door mij en deze samenwerking verandert niks aan mijn mening over dit product.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Marianne Verdaasdonk
    19 december 2016 at 13:01

    Wat een mooi verslag van jullie lunch in het Theehuys. De warmte van de verschillende culturen komt goed tot zijn recht. Groetjes Marianne

  • Leave a Reply