Blog/ Hotspots & Reizen

Hotspot Breda: Restaurant de Saeck

Hotspot Breda: Restaurant de Saeck | It's a Food Life

We waren er wel aan toe, even een avondje uit.. En wij – Chris en ik – genieten nu eenmaal enorm van een heerlijke maaltijd in een fijn restaurant. Een bezoek aan restaurant de Saeck in Breda stond nog hoog op mijn lijstje. Omdat het eten me heel erg aanspreekt maar misschien trekt de intentie van de Saeck me nog het meest:

Omdat er zoveel mooie plekken op de wereld zijn en dit behouden moet blijven aan alle generaties na ons, streeft restaurant “De Saeck” het principe na van de 3 P’s: ”First Planet, People and than Profit”, waarbij we ons eerst inzetten voor het welzijn en geluk van de planeet en haar mensen en daarna pas een winst nastreven…
– De Saeck

Hotspot Breda: Restaurant de Saeck | It's a Food Life

Restaurant de Saeck bevindt zich in Het Ginneken, een gezellig centrale wijk in Breda. Op Social Deal zag ik een voucher voor een 3-gangen diner + amuse bij restaurant de Saeck. Prima! Ik wilde hier al heel lang eten dus deze voucher kwam me wel goed uit!

Hotspot Breda: Restaurant de Saeck | It's a Food Life

We namen plaats in de mooie gezellig drukke serre en bestelden een rood wijntje van ‘een paar kilometer verderop’. De Nederlandse rode wijn van Domein De Linie smaakte prima bij het biologische broodje met smeersels.

Hotspot Breda: Restaurant de Saeck | It's a Food LifeHotspot Breda: Restaurant de Saeck | It's a Food Life

Restaurant de Saeck heeft een gezond biologisch menu en sinds kort ook een seizoensmenu met een bepaalde groente in de hoofdrol. Vanaf januari is dit boerenkool. Een heel menu met boerenkool in de hoofdrol!

Ons menu bestaat voornamelijk uit streek/biologische producten. Wij willen graag op uw bord vertalen wat er op het moment groeit in de streek. De Saeck biedt een ruim aanbod voor dieetvolgers, vegetariërs en veganisten.
De Saeck

Hotspot Breda: Restaurant de Saeck | It's a Food LifeHotspot Breda: Restaurant de Saeck | It's a Food Life

We vroegen onze aangenaam vriendelijke serveerster Merel om haar aanbevelingen. Merel is vegan, dus haar persoonlijke smaak gaat uiteraard uit naar de vegan gerechten. Maar wat ik wel tof vond is dat Merel ook wel oog had voor onze niet vegan voorkeuren. Op de een of andere manier reageert Chris altijd een beetje allergisch voor het woord vegan..

Ik nam Merel haar advies ten harte. Mijn voorgerecht:

Hotspot Breda: Restaurant de Saeck | It's a Food Life♥ Lasagne van bospaddenstoelenpannenkoekjes en tuinkruiden-rucolacrème met gepocheerde kwarteleitjes, geserveerd met een tomatenbavarois, bereid op traditionele Italiaanse wijze.

Ik vond de tuinkruiden-rucolacréme een succes. De bospaddenstoelenpannenkoekjes misten een beetje pit, het smaakte een beetje flauwtjes. De tomatenbavarois vond ik dan wel weer erg smaakvol en goed passen bij het geheel.

Hotspot Breda: Restaurant de Saeck | It's a Food Life♥ Chris ging voor de rundercarpaccio met lichtwarm gerookte auberginetartaar, shiitakedressing, gefrituurde pinda’s en een koekje van oude kaas, afkomstig van kaasboer ’t Vaartje.

De auberginetartaar werd zeer gewaardeerd en ook de gefrituurde pinda’s waren een fijne toevoeging aan de rundercarpaccio. Altijd leuk als een klassiek gerecht een andere twist krijgt!

Als hoofdgerecht koos ik voor een gerecht van het seizoensmenu en Chris koos wederom voor rund.

Hotspot Breda: Restaurant de Saeck | It's a Food Life♥ Zalmmootje omwikkeld met boerenkool met een mascarpone citroengrasscrème geserveerd.

Niks op aan te merken hoor, dat zalmmootje smaakte fantastisch! De boerenkool wikkel zorgde voor een krokant korstje, love it!

Hotspot Breda: Restaurant de Saeck | It's a Food Life♥  Runderribeye, een mousseline van kweepeer afgemaakt met huisgestoofde portsaus, geserveerd met gemengde gebakken paddenstoelen een truffelbitterbal.

Chris bestelde de runderribeye, medium doorbakken. Helaas kreeg hij een doorbakken stuk vlees geserveerd. Alleen het middelste stukje vlees was nog een klein beetje rossig. Zonde van het vlees en de smaak en daarom besloot Chris dit aan te geven bij de bediening. Toen Chris aangaf dat zijn runderribeye toch wel erg doorbakken was werd er eerst een beetje verbaasd gereageerd..

“Hoe wilt u het dan gebakken hebben,” werd er nogmaals gevraagd. “Als jullie dit medium vinden dan graag raw..” antwoordde Chris. Gelukkig werd het snel opgelost en kreeg Chris kort erna een perfect gebakken ribeye geserveerd. Bij het afrekenen werd het stokbroodje van de rekening afgetrokken. Netjes!

Hotspot Breda: Restaurant de Saeck | It's a Food Life♥ Huisgemaakte tiramisu van twee soorten chocolademousse, begeleid met chocostaafjes en huisgemaakte koekcrumble en een luchtige saus van Baileys.

Over het dessert hoefden we niet lang na te denken. Geef mij homemade tiramisu en ik ben ben een blije dame. En het was dan ook wel echt een onwijs lekker toetje. Een perfecte afsluiter van een lekker diner bij restaurant de Saeck.

Ben je enthousiast geworden? Snap ik! Tip: check socialdeal.nl en koop de voucher voor het 3-gangenmenu bij restaurant de Saeck, daar doe je je Valentijn zeker weten een plezier mee !

Hotspot Breda: Restaurant de Saeck | It's a Food Life Hotspot Breda: Restaurant de Saeck | It's a Food Life


Restaurant de Saeck
Ginnekenweg 262
4835 NK Breda,
T: 076 – 565 4095
TAV@RestaurantDeSaeck.nl

Dinsdag t/m zondag vanaf 17:30 geopend


Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

Check ook andere fijne hotspots en mooie restaurants:
Hotspot Etten-Leur: Restaurant Het Havenhuis
Hotspot Breda: Lunchcafé PuiCk
Hotspot in Breda: High Tea bij My Sweet Pie

Disclaimer: dit artikel is gemaakt in samenwerking met Social Deal. Dit artikel is 100% geschreven door mij en deze samenwerking verandert niks aan mijn mening over dit product.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply