Blog/ Hotspots & Reizen

Hotspot Breda: In Kannen en Kruiken

Hotspot Breda: In Kannen en Kruiken - It's a Food Life

Vorige maand ging ik met vriendin Margo lunchen. We hadden zin in iets gezonds, een salade ofzo en het was heerlijk weer dus we wilden wel ergens buiten zitten. Ik had lunchroom In Kannen en Kruiken in gedachten en gelukkig hebben die een mooie stadstuin waar we lekker buiten konden zitten.

Hotspot Breda: In Kannen en Kruiken - It's a Food Life

De inrichting van In Kannen en Kruiken is gezellig en huiselijk. Veel verschillende soorten stoelen, bloemetjes, kaarsjes, schilderijen enzovoorts. Ik hou ervan! Veel restaurantjes en lunchrooms hebben tegenwoordig zo’n zelfde soort sfeer. Margo begon over een artikel dat ze laatst had gelezen. Dat ging over 24 dingen die je in hipster cafés tegenkomt. Nou dat dus. Maar dat vind ik helemaal niet erg, ik vind het heerlijk!

Hotspot Breda: In Kannen en Kruiken - It's a Food LifeHotspot Breda: In Kannen en Kruiken - It's a Food Life

We gingen lekker in de tuin zitten en bekeken de kaart. Genoeg keuze om wat lekkers uit te kiezen!

Hotspot Breda: In Kannen en Kruiken - It's a Food Life

Bij IKEK werken we met zo goed als alleen maar verse producten. We vinden het belangrijk dat wat je eet puur en eerlijk is en dat er zo min mogelijk onnatuurlijke toevoegingen in verwerkt zitten. Wij werken hiervoor samen met verschillende lokale leveranciers.
In Kannen en Kruiken Breda

Hotspot Breda: In Kannen en Kruiken - It's a Food LifeHotspot Breda: In Kannen en Kruiken - It's a Food Life

Drinken bij In Kannen en Kruiken

De drankenkaart is eigenlijk redelijk uitgebreid. Warme dranken zoals verschillende soorten koffie, warme chocolademelk met Tony Chocolonely (ga ik in de winter proberen) en verschillende soorten thee per glas of pot te bestellen.

Maar ook frisdrank, zuivel en verse sappen. Omdat het zo’n  lekker weertje was kozen we beiden voor een fris vers sapje: grapefruit met appel en munt. Goedgekeurd hoor! Het duurde even voor we het drankje kregen maar het smaakte lekker en gezond. Ik vind het altijd fijn als je je iets drinkt waarvan je gewoon weet dat het goed is voor je lijf.

Hotspot Breda: In Kannen en Kruiken - It's a Food Life

Eten bij In Kannen en Kruiken

De ontbijt- en lunchgerechten kan je de hele dag door bestellen. Als ontbijt kan je kiezen uit gerechten zoals ‘overnight oats’,  ‘wentelteefjes’ en ‘American pancakes’. Met prijzen tussen de 3 (croissantje met jam of jonge kaas) en 6 euro.

Lunch is iets uitgebreider. Zo kan je kiezen voor gerechten als ‘lams-runder worstjes met Turks brood, feta-erwtenspread en spinazie’, ‘Bio kipgehakt op toast met honing, komkommer en mosterd’ en ‘Noten-rozijnen desembrood met appelstroop en hüttenkäse’. Klinkt goed toch? De prijzen van de lunchkaart zitten tussen de 4 en 9 euro.

Je hebt ook nog hartige hapjes zoals ‘Turks brood met dips’ en borrelplankjes. En natuurlijk zoete gerechten zoals chocofudgetaart en appeltaart. Maar we hebben ons ingehouden!

Van de ‘warme kaart’ hebben wij ons gerecht besteld: bulgursalade met Griekse yoghurt, kikkererwten, gebakken ui, granaatappel, komijn en munt voor €8,50 euro. Het duurde weer even voordat de salade werd geserveerd maar we zaten toch lekker te kletsen dus dat gaf niet. Het smaakte goed en lekker. Het was niet bepaald veel dus dat was een beetje een teleurstelling maar misschien komt dat ook omdat we vrij hongerig waren ;). Máár ik zou het dus binnenkort wel thuis eens willen na-fabriceren omdat het wel lekker en zomers was.

Hotspot Breda: In Kannen en Kruiken - It's a Food Life

Ik ga zeker eens terug om nog eens iets anders te bestellen want het ’type eten’ bij In Kannen en Kruiken Breda spreekt me erg aan! Lekker en gezond met een huiselijke sfeer.

Update!

Ik heb laatst ontbeten en een paar uur zitten werken bij In Kannen en Kruiken. Ze hebben net een nieuwe kaart en ik heb me toch onwijs lekkere overnight oats gegeten. Met geroosterde pecannoten en blauwe bessen, dat was zo lekker dat ik het de volgende dag thuis gelijk na heb gemaakt. In Kannen en Kruiken hebben vanaf 3 oktober een nieuwe kaart dus ik zou zeggen ga er gauw eens langs om de nieuwe gerechten te proberen!

Ik kan in ieder geval niet wachten om terug te gaan en het ‘ontbijt voor 2’ te proberen.

Hotspot Breda: In Kannen en Kruiken - It's a Food Life

In Kannen en Kruiken Breda

Veemarktstraat 45
4811 ZD Breda
+31 (0)76 513 99 88

Openingstijden:
Maandag 08:30-17:30
Dinsdag 08:30-17:30
Woensdag 08:30-17:30
Donderdag 08:30-21:30
Vrijdag 08:30-22:00
Zaterdag 08:30-17:30
Zondag 09:30 – 17:30

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

Nog meer hotspots in Breda:
Hotspot in Breda: High Tea bij My Sweet Pie
Hotspot Breda: JanenAlleman
Hotspot Breda: Lunchcafé PuiCk

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply