Blog/ Hotspots & Reizen

Hotspot Dongen: Brasserie Restaurant Winkk

Hotspot Restaurant Brasserie Winkk in Dongen | It's a Food Life

We gingen er eens even goed voor zitten, mijn mams en ik. Ik had er een fijne fietstocht van Breda naar Dongen opzitten, door de bossen met de zon op mijn gezicht. Mijn moeder had net haar auto vlak voor de deur van Brasserie Restaurant Winkk geparkeerd. We stapten het grote monumentale pand binnen en liepen door het restaurant naar achter en stapten weer naar buiten om op het terras plaats te nemen. Een mooi plekje met uitzicht op het park en dat is prima vertoeven met dit mooie weer.

Het terras zat zo goed als vol en op de tafeltjes om ons zagen we al een sneak peek van wat ons te wachten stond. De 5-gangen lunch van Brasserie Restaurant Winkk was blijkbaar populair. Niet gek ook want het is momenteel een mooie deal op Social Deal (je koopt daar deze lunch voor maar 14,95 euro in plaats van 30 euro!).

Terwijl wij zitten te kletsen worden de drankjes geserveerd. Niet lang daarna volgt de eerste gang, ik heb gekozen voor de huisgerookte zalm met mosterddille dressing en mam ging voor de rundercarpaccio met truffelmayonaise. De zalm had een fijne smaak en de gouden combinatie met mosterddille dressing en kappertjes verveelt me nooit. En de rundercarpaccio werd ook goedgekeurd hoor, vooral die truffelmayonaise… lekker!

Hotspot Restaurant Brasserie Winkk in Dongen | It's a Food Life

De volgende gang was een soepje en wij kozen allebei voor de krachtige runderbouillon met fijn gesneden shiitake. Ik dacht eerst dat ze zich hadden vergist en ons een espresso kwamen brengen maar het bleken de soepjes te zijn die in kleine koffie kopjes geserveerd werden. Het was inderdaad een krachtige bouillon met een lekkere zoute smaak, heerlijk met dit warme weer.

Hotspot Restaurant Brasserie Winkk in Dongen | It's a Food Life

Ik ga je gewoon nu alvast verklappen dat het volgende gerecht mijn favoriet was. Als tussengerecht konden wij kiezen uit gambakroketjes met limoenmayonaise en gemarineerde buikspek met een saus van gerookte knoflook. Mijn moeder wist al wat ik zou kiezen want als kind was ik altijd al gek op spek, en dan het liefst met zoveel mogelijk vet. Waar anderen de speklapjes altijd het liefst zo hard mogelijk gebakken wilde hebben wilde ik de mijne niet knapperig maar juist lekker vettig. Dat heb ik van mijn vader trouwens.

Buikspek voor mij dus en zoals ik al zei was de buikspek mijn favoriet van alle gangen. Zo lekker! Vet vlees klinkt voor velen niet heel smakelijk in de oren maar juist in vet zit heel veel smaak. Mijn moeder deelt mijn liefde voor spek niet dus die koos voor de garnalenkroketjes. Daar kreeg ik er ook eentje van en ook daar zat veel smaak aan! En ik hou ook wel van kroketjes.

Hotspot Restaurant Brasserie Winkk in Dongen | It's a Food LifeHotspot Restaurant Brasserie Winkk in Dongen | It's a Food Life

Terwijl wij lekker zitten te kletsen met uitzicht op het park en alle leuke honden (met baasjes) die voorbij komen wandelen wordt het hoofdgerecht geserveerd. Mijn moeder had de rode mul filet met saus van limoncello. Die saus was echt heerlijk fris en ik ben thuis gelijk recepten gaan opzoeken want zodra ik het proefde kwam het direct om mijn recepten to-do lijstje te staan.  Gotta love limoncello en met vis is het blijkbaar een hele mooie combinatie! Ik ging voor de gebakken varkenshaas met jus van rode wijn.

Hotspot Restaurant Brasserie Winkk in Dongen | It's a Food LifeHotspot Restaurant Brasserie Winkk in Dongen | It's a Food Life

En dan het toetje.. Thuis eet ik eigenlijk nooit toetjes dus als ik uit eten ga dan kan ik er extra van genieten. We kozen allebei voor de panna cotta met gelei en sorbetijs van frambozen. Vooral het ijs was echt een succes. Volgens mijn moeder het lekkerste ijs wat ze ooit geproefd heeft!

Hotspot Restaurant Brasserie Winkk in Dongen | It's a Food Life

5-gangen lunch bij Brasserie Restaurant Winkk

Voorgerecht
Huisgerookte zalm met mosterddille dressing, uitjes en kappertjes
of
Rundercarpaccio met truffelmayonaise, Parmezaanse kaas en sla

Soep
Licht gebonden courgettesoep met prei
of
Krachtige runderbouillon met fijn gesneden shiitake

Tussengerecht
Gambakroketjes met limoenmayonaise
of
Gemarineerde buikspek met een saus van gerookte knoflook

Hoofdgerecht
Gebakken rode mul filet met een saus van limoncello
of
Gebakken varkenshaas medaillons met een jus van rode wijn

Dessert
Parfait van aardbeien
of
Panna cotta met gelei en sorbetijs van frambozen

Hotspot Restaurant Brasserie Winkk in Dongen | It's a Food Life

Als het lekker weer is dan kan ik een plekje buiten op het terras zeker aanraden want daar zit je echt heerlijk met uitzicht op een mooi parkje. Maar ook binnen in het restaurant ziet het er mooi en gezellig uit. Vooral de schilderijen kan ik wel waarderen. Een kleine sfeerimpressie:

Hotspot Restaurant Brasserie Winkk in Dongen | It's a Food LifeHotspot Restaurant Brasserie Winkk in Dongen | It's a Food LifeHotspot Restaurant Brasserie Winkk in Dongen | It's a Food Life Hotspot Restaurant Brasserie Winkk in Dongen | It's a Food LifeHotspot Restaurant Brasserie Winkk in Dongen | It's a Food Life

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

Lees ook mijn andere hotspot reviews:
Hotspot Breda: In Kannen en Kruiken
Hotspot in Breda: High Tea bij My Sweet Pie
Hotspot Breda: JanenAlleman

Disclaimer: dit artikel is gemaakt in samenwerking met Social Deal. Dit artikel is 100% geschreven door mij en deze samenwerking verandert niks aan mijn mening over dit product.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply