Blog/ Persoonlijk

Mijn goede voornemens voor 2017

Mijn goede voornemens voor 2017 | It's a Food Life

Zoals ik in mijn vorige blog – met mijn 10 meest bezochte blogs van 2016 – al zei: afgelopen jaar was echt het snelste jaar óóit. Misschien zeg ik dat wel elk jaar.. ik weet het niet. Maar jongens er is gewoon alweer een jaar voorbij! En tja, moeten we dan weer aan goede voornemens gaan denken? Ik heb besloten geen lijstje te maken met goede voornemens maar wel een soort van bucket list voor 2017 te creëren. Deze lijst zal in het teken staan van een bepaald thema. Één woord dat in 2017 mijn leidraad wordt, mijn levenswijze. Damn dat klinkt gelijk zo heftig niet?

Goede voornemens voor 2017 | It's a Food Life

Vorig jaar koos ik het woord ‘vertrouwen’ als mijn thema voor 2016. Ik had een bewogen tijd achter de rug, het ging weer bergopwaarts en vertrouwen was wat ik nodig had om te blijven klimmen. Dit is wat ik eind 2015 schreef:

“Mijn woord voor 2016 is vertrouwen. Vertrouwen in mijzelf, vertrouwen in de ander, vertrouwen in de natuur, vertrouwen in het universum en vertrouwen dat de depressies altijd weer overgaan en dat het vuurtje vanzelf weer vlam vat. Ik wil vertrouwen hebben in mijn eigen krachten om mij door het donker heen te slaan. Ik wil sterk weer opstaan. Ik weet dat ik gevallen ben. Ik weet dat de wond nog open ligt en misschien nooit helemaal zal genezen. Ik zal nog heel vaak keihard op mijn bek gaan, maar ik weet ook dat ik de kracht bezit om mij erdoorheen te slaan.”

Ik kan oprecht zeggen dat dit woord onwijs vaak door mijn hoofd is gezoefd. Op momenten dat ik het even niet meer zag zitten, op momenten dat ik gespannen of nerveus was, op momenten waar ik uit mijn comfort zone moest stappen. Het is een soort rustpuntje geworden. Vertrouwen. Dat woord geeft me gewoon rust. Het vuurtje heeft weer vlam gevat.

Mijn goede voornemens voor 2017 | It's a Food Life

Mijn woord voor 2017:

genieten!

Een paar weken geleden lag ik op een massagetafel. Ik had twee volle dagen sauna geboekt met een vriendin en ik kan het iedereen aanraden. Echt, doe dit! Ik lag dus op die massagetafel en voelde mij zo ontzettend ontspannen. Maar niet alleen dat, ik voelde mij gelukkig. Ik voelde mij opeens zo’n enorme bofkont. Potverdorie twee dagen sauna en dan ook nog vriendlief die zegt: “boek er een lekkere massage bij, die krijg je van mij.” Can it get any better?

Op dat moment wist ik mijn goede voornemen voor 2017: ik wil meer van deze geluksmomenten: ik ga meer genieten.

Want dat is waar het uiteindelijk allemaal om draait toch? Ik kan wel neerzetten: ik wil gelukkig zijn. Maar dat is te abstract, daar kan ik niks meer mee. Het is een mooi streven maar wanneer ben je gelukkig? Niemand is altijd, ieder moment van zijn bestaan gelukkig toch? Maar genieten daarentegen.. je kan veel momenten hebben waarop je kan genieten van het leven, en daar word ik dan weer gelukkig van!

Ik laat de basic goede voornemens achterwege. Dat werkt toch niet. Wel heb ik een soort van bucket list voor mezelf gemaakt.

Mijn goede voornemens voor 2017 | It's a Food Life

Mijn “goede voornemens” aka bucket list voor 2017:

♥ Trouwen : ja zeggen tegen een jurk.. uuhm Chris 😉

Nieuwjaarsduik : dit staat al jaren op mijn Bucket List! 1 januari 2017 zet ik een muts op en duik ik die zee in. Ga je mee? Het is wel tering koud… ik durf niet, ik ga! Te koud.. Nee toch! Zal ik het doen? Jullie zien ’t morgen op Facebook en instagram!

Date night : onze maandelijkse date avonden lekker voortzetten.

Meer op avontuur : reizen en hotspots bezoeken… I love it!

  • Picknicken op de Veluwe (natuurlijk in de lente/zomer)
  • Meer restaurants ontdekken in ons mooi Breda (tips zijn altijd welkom!)
  • Naar Groningen (nog nooit geweest)

♥ Mijn #happinessproject weer oppakken: aan het einde van elke maand een fijn lijstje maken met mooie dingen waar ik die maand van heb genoten.

Burger time : ik wil al heel lang een ‘Burger Project’ starten. Gewoon heel veel awesome burger recepten creëren en online gooien.

Knallen bij mijn nieuwe baan.

♥ Meer tijd spenderen aan leuke dingen met friends and fam

  • Een mooie wandeltocht maken met mijn pa
  • Naar een musical met mijn mams
  • Naar een onbekende stad met broer en zus
  • en verder friends, friends, friends!

It’s a Food Life 2.0 : meer focus, betere lay-out.. lekker blijven bloggen!

♥ …

♥ …

Dit zijn enkele dingen die ik in 2017 wil gaan doen. Maar daar komen vast nog meer mooie ideeën bij. Wat wil jij beleven in 2017? Doe jij aan goede voornemens of begin je er niet aan?

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply