Drankjes & Smoothies/ Gezondheid/ Recepten

Golden Milk aka Kurkuma Latte

recept voor Golden Milk aka Kurkuma Latte | It's a Food Life

Helemaal hip en super gezond: kurkuma latte, ook wel Golden Milk genoemd. Heb je een griep te verslaan – of te voorkomen? Kan je weerstand wel een oppepper gebruiken? Dan is dit gouden drankje wellicht je grootste vriend.

De kurkumaplant behoort tot de gemberfamilie en deze kruiden worden in de Indiase en Aziatische keuken ook vaak samen gebruikt. Kurkuma, ook wel geelwortel genoemd, wordt in de Indiase en Chinese geneeskunde al duizenden jaren toegepast bij talrijke aandoeningen.

Gezondheidsvoordelen van Kurkuma:

De antioxidant werking van kurkuma is vermoedelijk gelijk aan Vitamine C en E. Kurkuma beschermd onze gezonde cellen tegen aantasting van vrije radicalen (onstabiele zuurstofmoleculen). De wortel is ook een krachtige ontstekingsremmer.

In India gebruiken ze kurkuma direct op de huid om gewrichtspijn en ontstekingen in spieren te verlichten.

De gezondheidsvoordelen van kurkuma. Golden Milk aka Kurkuma Latte-4

Een fijn avondritueel..

Vroeger voor het slapen gaan kregen we altijd een beker warme melk met anijs. Heerlijk vond ik dat altijd, echt even een momentje om je voor te bereiden op de nacht. Een kom warme melk zou trouwens ook de nachtrust verbeteren.

Melk bevat de stof Tryptofaan. En Tryptofaan is inderdaad een stofje waar je slaperig van wordt. Maar als je echt slaperig wilt worden van melk dan moet je zo’n drie liter drinken wil je genoeg tryptofaan binnen krijgen. Lijkt me niet heel bevorderlijk voor je nachtrust..

Maar een warme drank kan je wel helpen om tot rust te komen. Ook een fijn ritueel voordat je gaat slapen kan bijdragen aan een goede nachtrust. Geen slecht idee dus om een lekkere beker melk of slaapthee te nemen voordat je in bed kruipt.

Golden Milk aka Kurkuma Latte-4

Kurkuma Latte aka Golden Milk

Hoewel warme anijsmelk nog steeds heerlijk is voor het slapen gaan zien we de Kurkuma Latte ook steeds vaker op het toneel verschijnen. Golden Milk is een van oorsprong Indiaas drankje, bedacht door een yoga-instructeur. Het drankje wordt al eeuwenlang gebruikt in de ayurvedische gezondheidsleer.

Golden Milk is makkelijk te maken, je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig. De basis van Golden Milk is natuurlijk kurkuma. We gooien er ook wat zwarte peper door want dat helpt de kurkuma beter op te nemen in het lichaam.

Kurkuma Latte aka Golden Milk
Voorbereiding
2 min
Kooktijd
10 min
Totale tijd
12 min
 

Een zeer geneeskrachtig drankje: Golden Milk. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig voor deze heerlijke geneeskrachtige Kurkuma Latte.

Porties: 1
Auteur: Laura - It's a Food Life
Ingrediënten
  • 400 milliliter plantaardige melk amandel-, kokos-, notenmelk
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel kaneel
  • flinke snuf peper
  • 1 theelepel honing agavesiroop of maple syrup kan ook
  • 1 theelepel kokosolie
Zo maak je het
  1. Voeg alle ingrediënten samen in een steelpannetje, roer goed door en breng langzaam aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen zodat de smaken goed vermengen.

  2. Giet de melk door een zeefje in je lievelingsmok. Enjoy!

Meer natuurlijke remedies? Check ook deze blogs/recepten:
Hoe maak je kippenbouillon
Waarom is CBD olie gezond?
Zeewier is super gezond!

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag #itsafoodlife & #proefhetleven dan kan ik je creatie bewonderen!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Recipe Rating