Blog

Geef je geluk een boost met yoga

Foto door Vlada Karpovich via Pexels

Gelukkig voelen? Dat willen we allemaal! Er zijn genoeg boeken over geschreven, televisie programma’s over gemaakt en veel mensen zien dit als het ultieme doel in het leven. Is het niet fijn als we dat eerdaags al bereiken? Even stil staan en je bewust worden is een eerste stap naar ruimte creëren om uiteindelijk dat te bereiken wat jij wilt. Life is only as good as your mindset.

Stil staan om verder te komen

Het is belangrijk om eerst een stapje terug te doen, je gedachtegang de vrije loop te laten en stil te staan bij wat je voelt. Als je dat lastig vindt, is yoga of meditatie een hele goede oplossing. Wanneer je een yoga of meditatie sessie uitvoert, gaat dit voor een groot gedeelte al vanzelf. Met name Yin Yoga is een uitermate geschikte yoga stijl om tot een diepe rust te komen. Bij deze stijl is het lekker warm in de ruimte waardoor je je heerlijk kunt ontspannen. Vervolgens voer je een aantal poses uit voor langere tijd, soms bevind je je tot wel 10 minuten in dezelfde houding! Hierdoor relax je je spieren, je ademhaling en je zenuwstelsel komen tot rust en je bindweefsel heeft de tijd om te herstellen. Allemaal belangrijke onderdelen in je lichaam die zorgen dat je optimaal kunt leven. Als je vaker oefent, betaalt een rustige ademhaling zich in je leven en werk uit, zo kun je je beter concentreren en beter omgaan met druk. Als je op zoek bent naar meer spanning dan zijn er nog heel veel andere yoga stijlen, van Hatha Yoga tot meer dynamische stijlen.

Yoga helpt je verder

Er bestaan talloze YouTube kanalen en apps voor je smartphone met uiteenlopende informatie over yoga en meditatie. Je kunt zelfs hele yoga sessies volgen met een instructrice die alles rustig voor doet. Als je dat nog weinig zegt, kun je ook een proeflesje in de sportschool of in een speciale yogastudio volgen. De medewerkers zijn goed geïnformeerd en weten je te vertellen welke les bij jouw behoeften past. Pak je het liever thuis op in je vertrouwde omgeving? Dat kan natuurlijk ook! Je kunt er voor kiezen om via een YouTube kanaal voor beginners of een smartphone app te beginnen of wellicht dat je voldoende hebt aan een paar basis lessen in een studio. Waar je ook voor kiest: het begint bij een yogamat en wellicht vind je het fijn om gebruik te maken van hulpstukken zoals een yoga blok. Als je bijvoorbeeld de houding ‘supported bridge’ wilt uitvoeren volg je de volgende stappen:

 • Rol je matje uit en ga op je rug liggen met je yoga blok rechts van je
 • Til je benen op en zet je voeten stevig neer
 • Lift je billen en onderrug zodat je het blok onder je rug kunt schuiven
 • Schuif het blok verticaal gelijk aan je ruggengraat onder je rug
 • Laat alle spieren in je lichaam volledig ontspannen
 • Als je net begint time ongeveer een minuut of vier en focus je op je ademhaling

Met deze pose open je je borst en schouders en stretch je je ruggengraat. Zo werk je aan je spijsvertering, bloedcirculatie en zorg je dat je immuunsysteem een boost krijgt. Bovendien kalmeert het je gedachten en kan het zelfs angst verminderen.

Good food

Wist je dat je hersenen en darmstelsel nauw met elkaar in contact staan? Je hersenen kunnen negatieve gedachten naar je darmen sturen en andersom. Naast je geestelijk goed voelen is het dus ook heel erg belangrijk dat je goede voeding binnenkrijgt. Met dit ontbijtje ga jij met een flinke dosis frisse energie je dag in!

Wat heb je nodig?

 • 1 avocado, uitgelepeld
 • 100 ml kokosmelk
 • 1 eetlepel rauwe cacaopoeder
 • 2 eetlepels havermout
 • 4 eetlepels geraspte kokos
 • 3 eetlepels (rauwe honing)

Hoe maak je het?
Als je alles klaar hebt staan, pak je je blender en mix je alle bovenstaande ingrediënten goed door elkaar heen. Als je blender vastloopt, kun je voorzichtig extra melk toevoegen zodat het geheel meer vloeibaar wordt. Houd je van zoet? Voeg een extra (bevroren) banaan toe en top je ontbijtje af met stukjes pure chocolade, kokos chips of fruit.

Om je lichaam tevreden te houden is het essentieel voldoende eiwitten, vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Magnesiumpoeder is een echte aanrader als je je druk voelt of veel sport. Los iedere dag een theelepel op in lauw water.

Met deze tips en het opzoeken van de buitenlucht werk je aan een gelukkig leven! Wat zijn jouw doelen voor de komende tijd? Wat ga jij aanpakken om verder te komen?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply