Blog/ Foodie Favorites/ Hoofdgerechten/ Recepten/ Vegetarisch

Foodie Favorites: Yvonne deelt haar recept voor vegan gevulde flespompoen

In deze rubriek vertellen Nederlandse foodbloggers over hun favorieten en delen ze hét recept van hun blog wat jij absoluut een keer moet maken. Vandaag geeft Yvonne van blog Vegalifestyle.nl een kijkje in haar keuken en deelt het recept voor vegan gevulde flespompoen.

Mijn naam is Yvonne Bijkersma een happy single mom van 3 stoere boys (Justin, Dylan en Milan). Samen met mijn kinderen woon ik in Groningen. Ik startte na een jarenlange carrière als freelance visagist 9 jaar geleden mijn  eerste blog. Een beauty blog, Als meisje was ik al echt een dametje en dol op beauty. Schrijven vond ik ook altijd al erg leuk een eigen blog keek dan ook niemand raar van op. Door de jaren heen veranderde mijn interesses en startte een serieus blog  over alles wat met vegan lifestyle te maken heeft en deel daar ook veel recepten en alles wat met food te maken heeft. Met mijn website wil ik mensen graag laten zien dat een vegan lifestyle helemaal niet extreem, raar of moeilijk is.

Yvonne Vegalifestyle - It's a food lifeVolg Vegalifestyle op Instagram & Facebook 

Waar komt je passie voor koken vandaan?

Door de jaren heen ontdekte ik wat kruiden bijvoorbeeld met je eten doen. Zo ontwikkelde ik steeds meer een eigen smaak en stijl. Sinds mijn achtste eet ik geen vlees meer (ik was eerst vegetariër). En toen kreeg ik thuis vooral aardappels met groente. Best saai en de vleesvervanger waren toen zeer smaakloos. Toen ik op mijzelf ging wonen kocht ik een vegakookboek en ging uitproberen. Het werd steeds lekkerder en beter. Nu kan ik heel snel schakelen, als ik een paar dingen bij elkaar leg, maak ik er een heerlijk gerecht van.

Waar haal je inspiratie vandaan?

Als het om eten gaat, denk ik in smaak. Ik kan van gekke dingen geinspireerd raken. Tijdens een boswandeling kan ik zo ineens aan denken ik heb zin in gebakken champignons met knoflook. Dan ga ik in mijn hoofd na wat ik nog meer in huis heb en voor ik het weet heb ik in mijn hoofd al een heerlijke stoofschotel bereid.

Ook kan ik geïnspireerd raken daar kookboeken, tijdschrift, Instagram of … Als ik eten zie, gaan mijn smaakhersenen op volle toeren.

Zijn er kooktechnieken, gerechten of stijlen die je nog  heel graag wilt proberen?

Sinds september heb ik een stagiaire en die gebruik hele andere technieken dan ik. We leren zo heel veel van elkaar en inspireren elkaar ook.

Wat is je nummer 1 bak/kooktip?

Zorg voor schone materialen!

Wat is je favoriete kookboek?

Eigenlijk kook ik heel weinig uit kookboeken. Regelmatig krijgen wij kookboeken toegestuurd om te reviewen. Er staan altijd meerdere lekkere gerechten in. Momenteel werk ik met meerdere stagiaires, vrijwilligers en gastbloggers, zij testen nu meestal de kookboeken.

Wat is je favoriete gerecht dat je ooit hebt gegeten en waar was dat?

Dat was dit voorgerecht gegrilde haloumi! Dit was bij Taverna Doris een Grieks restaurant bij ons in Groningen. Zij serveren heel veel Griekse gerechten vagen.

Wat is je favoriete tool in de keuken?

Mijn staafmixer! Die neem ik ook altijd mee op vakantie, als we naar een huisje gaan. Die gebruik ik echt meerdere keren per dag. Voor het maken van smoothies, sauzen, dips, spreads, soep etc..

Welke tool staat hoog op je verlanglijstje?

Dat was een roze braadpan van Le creuset. Naast dat ik hem super gaaf vind. Kun je er heel lekker je groentes voor een stoofpot bijvoorbeeld in gaar stoven.

Zijn er ingrediënten waar je niet tegen kunt? En wat is je favoriete ingrediënt?

Nee ik heb geen ingrediënten waar ik niet tegen kan. Wat mijn favoriet is ligt helemaal aan het recept. Maar knoflook en ui doe ik bijna overal wel door.

Welke smaakmaker staat er bij jou altijd in de kast?

Naast kruiden, heb ik ook altijd maggi en ketjap in huis.

Als ik maar één gerecht van je blog ga maken, welke zou dat dan moeten zijn? En waarom?

Gevulde fles pompoen! Dit is zeker een van mijn favorieten. Je kunt hier zo heerlijk eindeloos mee variëren. (zie recept hieronder).

Welke andere recepten zijn de moeite waard?

Vegan barbecue
Vegan stoofpot met champignons en uien
Mungbonen Burgers met Aquafaba Aioli

vegan gevulde flespompoen
Vegan gevulde flespompoen
Kooktijd
2 uur
 

Heerlijk koolhydraatarme vegan gevulde flespompoen met paprika en champignons.

Gerecht: Hoofdgerecht
Focuswoord: gevulde pompoen, pompoen, vegan
Auteur: Yvonne – Vegalifestyle.nl
Ingrediënten
 • 1 flespompoen
 • 2 vegan plakken kaas
 • 100 gram champignons
 • 2 uien
 • 1 paprika
 • 1 à 2 teentjes knoflook
 • vegan room
Zo maak je het
 1. Kook de gehele pompoen in ruim water ongeveer een uur.

 2. Snijd de groenten en fruit deze in een pan.

 3. Als de groenten gaar zijn de room erdoor roeren.

 4. Als de pompoen gekookt is snijd hem dan in de lengte door midden. Haal de binnenkant    eruit. 

 5. Leg de kaas in de kuilen van de pompoen en doe daar de vulling over.

 6. Zet de vegan gevulde pompoen nog 50 minuten in de oven op 180 graden.
Heb je een foodblog en vind je het leuk om mee te doen aan Foodies Favorites? Stuur een mailtje met een linkje van je blog naar laura@itsafoodlife.nl. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Volg It’s a Food Life op 
Facebook | Instagram | Bloglovin’ |  Pinterest

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Recipe Rating