Blog/ Foodie Favorites

Foodie Favorites: Judith deelt kookfavorieten en receptentips

Hip & Hot Foodies Favorites

Ik ben Judith, moeder van 4 kinderen en getrouwd. Mijn blog Hip & Hot dateert al uit 2008, toen ik begon te schrijven over hippe webwinkels. Later werd het meer een lifestyleblog met als belangrijkste pijlers culinair, wonen, familie en reizen. Ik plaats ongeveer 1 keer per week een nieuw recept op mijn blog.

Volg Judith op Instagram, Pinterest en Facebook!

Waar komt je passie voor koken vandaan?

Toen ik op mijn 19e op mezelf ging wonen, werd ik lid van de Tip Culinair en begon ik met koken. Ik vond het superleuk om in mijn eigen keukentje allerlei recepten uit te proberen. Ik verhuisde vanuit Zeeland naar Den Haag, waar je bij de Turkse Winkel of de Toko allerlei bijzondere producten kon krijgen. Hoe gekker, hoe leuker vond ik! Dat is nooit meer opgehouden. Ik vind het nog steeds leuk om recepten met bijzondere ingrediënten uit te proberen.

Waar haal je inspiratie vandaan?

Ik ben nog steeds lid van allerlei foodmagazines. Inspiratie haal ik ook van internet en doordat ik veel reis, koop ik ook in het buitenland of op Schiphol wel eens buitenlandse foodbladen. Ik maak een recept meestal eerst een keer zoals het er staat, en daarna ga ik er een beetje aan schaven. Ik heb 4 kinderen met allemaal een eigen smaak, dus mijn grootste uitdaging is het om een recept zo te maken, dat iedereen het lekker vindt of er in elk geval iets van lust. Ik maak trouwens elke avond een story op mijn instagram, waarbij ik laat zien wat ik kook en wat de reactie van de kinderen is. Die filmpjes worden door mijn lezers erg gewaardeerd.

Zijn er kooktechnieken, gerechten of stijlen die je nog  heel graag wilt proberen?

Eigenlijk ben ik overal wel mee bekend en heb ik alles al wel eens geprobeerd. Sinds ik kinderen heb, ben ik meer fan geworden van technieken die minder tijd kosten. Zo smelt ik chocola tegenwoordig gewoon in de magnetron in plaats van dat ik het helemaal au bain-marie ga smelten.

Wat is je nummer 1 bak/kooktip?

Maak je pastasaus vers! Ik kook zo min mogelijk uit pakjes en zakjes en mijn pastasaus wordt door heel veel mensen gewaardeerd. Het is echt niet ingewikkeld: bak verse tomaten in wat olijfolie, doe er wat knoflook, balsamico azijn en een scheut rode wijn in , wat room en pureren maar. Yummie!

Wat is je favoriete kookboek?

Roots, een culinaire roadtrip door IJsland. Ik ben groot fan van IJsland en de IJslandse keuken. Dit kookboek is een combinatie van prachtige fotografie en lekkere, pure recepten.

Wat is je favoriete gerecht dat je ooit hebt gegeten en waar was dat?

Ik was eens voor een persreis in Badem-Würtenberg waar we bij een hotel aten. Daar kregen we risotto met burrata en dat vond ik geweldig lekker. Het recept staat op mijn blog: Risotto burrata en kerstomaatjes

Wat is je favoriete tool in de keuken?

Ik ben nog altijd heel blij met de zesteur die ik kocht toen ik 20 was. Ik gebruik ‘m heel regelmatig om citroen reepjes te maken bijvoorbeeld. Ideaal.

Welke tool staat hoog op je verlanglijstje?

Ik heb een soort haat/liefde verhouding met een kitchenaid. Het lijkt me superhandig, maar ik vind ‘m ook weer zo groot in de keuken. Daarom heb ik deze nog steeds niet gekocht.

Zijn er ingrediënten waar je niet tegen kunt? En wat is je favoriete ingrediënt?

Ik krijg soms een allergische reactie bij coquilles. Dan krijg ik een soort tintelingen aan de zijkant van mijn tong.  Mijn favoriete ingrediënt is denk ik knoflook, al pas ik daar wel mee op.

Welke smaakmaker staat er bij jou altijd in de kast?

Kurkuma. Dit gooi ik vaak ergens door en ik doe het sowieso ’s morgens door mijn havermoutpap.

Welke ingrediënten zou je meenemen op een onbewoond eiland? Je kunt er maar drie kiezen..

Zout, peper en knoflook. De rest vind ik wel in de natuur.

Als ik maar één gerecht van je blog ga maken, welke zou dat dan moeten zijn? En waarom?

Moeilijk kiezen, maar ik zou dan toch gaan voor de kastanjesoep. Die is supermakkelijk te maken, fluweelzacht en zò lekker!

Bekijk het recept hier: De allerlekkerste kastanjesoep van Hip & Hot

Nog meer favoriete recepten van Judith:

Ik houd van snelle, maar bijzondere gerechten. Deze vegetarische champignon carpaccio is makkelijk en snel te maken, ook als je onverwacht eters krijgt. Bekijk hier het recept voor Champignon carpaccio.

Deze pasta is favoriet bij mijn kinderen, ze vragen er bijna wekelijks om. Dankzij de spinazie nog reuze gezond ook. Bekijk hier het recept voor pasta met spinazie en mascarpone.

Deze taart is wel even een werk, maar het resultaat mag er zijn. Je kunt ‘m op allerlei manieren afwerken, zodat hij ook geschikt is als verjaardagstaart of als dessert. De karnemelk als ingrediënt maakt ‘m extra bijzonder. Bekijk hier het recept voor gletsjertaart uit IJsland.


Heb je een foodblog en vind je het leuk om mee te doen aan Foodies Favorites? Stuur een mailtje met een linkje van je blog naar laura@itsafoodlife.nl. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Volg It’s a Food Life op 
Facebook | Instagram | Bloglovin’ |  Pinterest

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply