Blog/ Hotspots & Reizen/ Persoonlijk

Europees eten of Aziatisch? En nog 14 reisdilemma’s…

15 reisdilemma's | It's a Food Life

Het is vakantietijd! Wij gaan deze zomer niet weg. Wie mij volgt op Instagram (@itsafoodlifenl) was het misschien al wel opgevallen: ik ben hoog (hoog!) zwanger. Dus deze zomer staat in het teken van relaxen en stressen en ons klaarmaken voor de komst van onze kleine man. Onderstaande reisdilemma’s heb ik een hele tijd geleden eens ingevuld. Mooi moment om ze te delen! Doe je zelf ook mee?

1. ZONVAKANTIE / WINTERSPORT

Ik heb het skiën pas laat ontdekt. En hoewel ik het ontzettend leuk vind om te doen en kan genieten van een actieve wintersport – kies is toch voor zonvakantie. Want: zon.

2. VAKANTIE AAN DE KUST/ VAKANTIE IN HET BINNENLAND

Water moet altijd in de buurt zijn. Heerlijk vind ik het om lekker over het strand te lopen en als er geen zee is, dan gaan we bij een meertje staan. Want: verfrissende duik.

3. EUROPEES ETEN / AZIATISCH ETEN

Na onze reis door Zuidoost Azië ben ik VERLIEFD geworden op de Aziatische keuken. Dus ik kies Aziatisch over Europees, anytime.  

15 reisdilemma's | It's a Food Life

4. WEG MET VRIENDINNEN / WEG MET PARTNER

Leuk hoor, met vrienden en vriendinnen op pad. Niks mis mee. Maar er zijn gewoon nog zoveel plekken te ontdekken en degene waarmee ik dat wil doen is Chris ♥. Met vrienden ga ik liever festivals ontdekken.

5. ACTIEVE VAKANTIE / LUIERVAKANTIE

Hier hoef ik ook niet lang over na te denken. Hoewel het vaak wel een combinatie is van beide: een dagje niks (lekker lezen) en dan een dagje op pad (wandelen, mountainbiken, stadje verkennen). Maar echt een hele vakantie niks doen? Nope, geef mij maar wat actie!

15 reisdilemma's | It's a Food Life

6. AZIË / AFRIKA

Tja, Azië heeft mijn hart gestolen. In Afrika ben ik nog nooit geweest.. Dus voor nu kies ik toch Azië, maar Afrika staat ook zeker nog op mij reis-bucketlist!

7. BARCELONA / ROME

Ai, ik ben dus nog nooit in Barcelona geweest.. Maar Rome vond ik geweldig! Ik ben sowieso wel echt Italië fan.

8. HOTEL / CAMPING

Met mijn ouders stonden we altijd al op campings. En na jaren op scouting te hebben gezeten is het kamperen in mijn bloed gaan zitten. Ik kan er onwijs van genieten om ’s ochtends onze tent uit te branden, de rits open te doen en direct tussen de bomen te staan. De kopjes koffie, gezet op een krakkemikkig gasstelletje, smaken altijd het lekkerst.

9. CITYTRIP / NATUURVAKANTIE

Moeilijk! Maar als ik écht moet kiezen ga ik toch voor natuurvakantie. Omdat ik daar vaak echt tot rust kom. Een stedentrip met al zijn cultuur en bezienswaardigheden is tof, maar ook vermoeiend.

10. WERELDREIS / DE WERELD ZIEN IN MEERDERE KEREN

Een lange wereldreis maken lijkt me geweldig. Maar tot nu toe heb ik al heel veel mooie plekken kunnen zien, zonder direct een jaar weg te zijn.

11. NOOIT MEER REIZEN / NOOIT MEER JE VRIENDEN ZIEN

Eerder zou ik zonder twijfel kiezen voor het reizen. Maar hoe ouder ik word, hoe meer ik besef dat mensen/vrienden/familie zó ontzettend belangrijk zijn. Ja, je kan overal nieuwe vrienden maken. Maar mijn oude gabbers wil ik nooit meer kwijt.

12. WEG MET DE AUTO / WEG MET HET VLIEGTUIG

Vliegen brengt je overal ter wereld, maar eerlijk is eerlijk: ik vind er echt helemaal niets aan. Vliegangst wil ik het niet noemen maar ik vind opstijgen en landen werkelijk waar verschrikkelijk! Daarnaast moet je altijd zó lang stil ziiten. En laat ik vooral niet beginnen over dat smerige vliegtuigvoedsel. Laat mij maar lekker in een auto zitten of rijden en naar buiten kijken. Heerlijk! Maar er staan nog genoeg mooie bestemmingen op mijn Bucket List die ik toch echt met het vliegtuig moet bereiken.

13. BACKPACKEN / CRUISEN

Heel simpel: backpacken bevalt me prima. Cruisen heb ik nog nooit gedaan en ik ben zó benieuwd of dat iets voor mij is. Op dit moment kan ik best leven met het idee dat ik op een groot schip door langs de Caraïben zou varen!

backpacken op Bali

14. ALLES REGELEN / OP DE BONNEFOOI

Vervoer en de eerste nacht regel ik (bijna) altijd, maar de rest zie ik wel als ik er ben. Ik wil á la minute kunnen beslissen wat ik wil doen. Daar is het vakantie voor toch?

15. ROADTRIP / OP EEN PLEK BLIJVEN

Roadtrip!

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

Deze tag komt van Reisdoc.nl.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply