Blog/ Kijk & leestips

De leukste series over eten en drinken op Netflix

Top 10 series over eten en drinken Netflix - It's a food life

Heb je Netflix al uitgespeeld? No worries! Ik deel de beste series over eten en drinken op Netflix. Leerzaam, leuk en ontspannend.

Ik denk dat velen van ons tijdens de corona crisis toch iets vaker vermoeid op de bank ploft aan het einde van de dag. Helemaal omdat we toch nergens anders heen kunnen om vermaak te zoeken.

Natuurlijk zijn er veel manieren om te ontspannen. Mensen zijn aan het puzzelen geslagen, het huis wordt aan alle kanten opgeknapt en we duiken met z’n allen meer de keuken in. Ikzelf ben maar weer eens begonnen aan het fotoboek van Pepijn zijn eerste jaar, moet toch een keer afkomen.

Maar als je dus even wilt ploffen, op die bank, niet na wilt denken en lekker wilt ontspannen kan ik je de volgende series over eten en drinken op Netflix aanraden.De beste series over eten en drinken op Netflix

Chefs Table

Uiteraard begin ik met Chefs Table. Een must watch voor elke foodlover. Deze – voor een Emmy genomineerde serie – geeft ons een kijkje in de indrukwekkende keuken van top chefkoks van over de wereld.

In elke aflevering staat een andere chefkok centraal. Je ziet niet alleen hoe het eraan toe gaat in de keuken maar ook hoe het hele proces van gerechten bedenken en creëren werkt. Eigenlijk krijg je een kijkje in het brein van deze ongelooflijke masterchefs.

Inmiddels staat het zesde seizoen alweer online, dus genoeg te bingen. Bekijk hier de trailer van seizoen zes.


Cooked

Ik heb zo genoten van deze serie! In Cooked laat foodjournalist en schrijver Michael Pollan jons zien hoe koken eigenlijk werkt en waar ons eten vandaan komt. Op een mooie positieve manier. Want volgens hem zijn we het contact met het eten op ons bord verloren. Terwijl eten en koken zo’n onwijs belangrijk onderdeel is van ons leven.

Welke invloed hebben vuur, water, lucht, aarde op het bereiden van eten? En wat is het verschil tussen een thuis bereidde maaltijd en een maaltijd die in een fabriek is gemaakt? Hoe belangrijk is het om vast te houden aan eeuwenoude tradities?

Zoals ik al zei is het een prachtige positieve miniserie. Super informatief en je krijgt direct zin om zelf te keuken in te duiken.

Bekijk hier de trailer van Cooked.


Ugly Delicious

Ik ben fan van Sterrenchef David Chang. Wat een heerlijke vent is dat. Hij heeft al verschillende tv series over eten op Netflix. Dit is één van mijn favorieten (zie hieronder een andere). Chang is grappig en de serie is ook met veel humor geschoten.

In Ugly Delicious neemt Chang je mee over de hele wereld op zoek naar interessante maaltijden die misschien niet heel mooi zijn maar wel heel lekker. Tenminste, vaak heel lekker.

Er staan twee seizoenen op Netflix. Bekijk hier de trailer van Ugly Delicious seizoen 2.
Salt Fad Acid Heat

Zout, vet, zuur en hitte: vier elementen die een gerecht kunnen maken of breken. Chef-kok en schrijfster Samin Nosrat onderzoekt deze vier basisbeginselen van het koken. Ze reist de hele wereld over en neemt ons mee.

Salt Fad Acid Heat is een informatieve miniserie die je net als Cooked laat zien waar het om draait bij koken: smaak.

Bekijk de trailer van Salt Fat Acid Heat hier.


Breakfast, lunch & dinner

Mijn grote vriend David Chang is terug met een grappige serie over eten waarin hij beroemdheden meeneemt in zijn grenzeloze interesse naar eten en cultuur.

Ik vind de aflevering met Chrissy Teigan (love haar) erg vermakelijk. En ook die met Seth Rogen begint al sterk: beide knetterstoned. De aflevering in Phnom Penh met Kate McKinnon staat als volgende op mijn lijstje. Benieuwd of er mooie herinneringen terugkomen van onze reis door Azië.

Bekijk hier de trailer van Breakfast, lunch & dinner.


Somebody Feed Phil

Phil is weer zo’n lucky bastard die de wereld over reist om heerlijke gerechten te eten. Op een grappige manier gefilmd en je krijgt al honger als je de afleveringen bekijkt. Wat een must is bij een serie over eten natuurlijk.

Leuk feitje: Phil is de maker van Everybody loves Raymond. Je weet wel die van de jaren ’90.

“If you really like te food, go to the source.”
Chef’s Table: France

Een spinoff van Chef’s Table met vier Franse Chefkoks in de hoofdrol. Waaronder Alain Passard, een legendarische chefkok met een driesterrenrestaurant in Parijs.

Op dezelfde prachtige manier gefilmd als zijn grote broer Chef’s Table.

Bekijk hier de trailer van Chef’s Table France.


Nadiya’s time to eat

Dit is een nieuwe ontdekking waar ik heel blij mee ben. Nadiya’s time to eat is een heerlijk kookprogramma waarin Nadiya veel lekkere en vooral makkelijk en snel te maken (yay!) recepten laat zien.

Love it! Vooral familiemaaltijden krijgen een prominente plek in het programma want daar draait het om: hoe kan je in weinig tijd toch lekkere maaltijden op tafel zetten.

Na 2 afleveringen heb ik al 4 recepten op mijn lijstje staan!

Bekijk hier de trailer van Nadiya’s time to eat.


Street Food: Asia

Nog één op mijn lijstje die ik zelf nog niet heb bekeken. maar als echte Asian Foodlover moet dit wel een favorietje zijn. Sowieso heeft streetfood vaak de beste verhalen.

Netflix schrijft: “Ga tijdens een wereldwijde culturele ontdekkingsreis op zoek naar streetfood en ontdek de verhalen van de mensen die deze lekkere gerechten bereiden.”

Note to self: watching this next.

Bekijk hier de trailer van Street Food: Asia.


Nailed it!

Dit is een ander soort serie dat bovenstaande series. Deze serie is namelijk niet op de meest bijzondere plekken van onze wereld opgenomen maar in een studio.

Misschien ken je die grappige ‘nailed it’ memes wel met foto’s van totaal mislukte gerechten. Op Pinterest zag het er zo makkelijk uit…

Nou dat is Nailed it! In dit programma gaan ’thuiskoks’ de strijd met elkaar aan om eetbare meesterwerken zo goed mogelijk na te maken. Met de meest weerzinwekkende schepsels tot gevolg. Een fijn programma als je niet na wilt denken.

Er staan alweer vier seizoenen van Nailed it! op Netflix. Bekijk hier de trailer van Nailed it! seizoen 4.


Ik hoop dat ik je met dit lijstje van de beste series over eten en drinken op Netflix fijne kijkinspiratie heb gegeven om de komende weken/maanden door te komen. Laat het vooral weten als je zelf ook nog leuke tips hebt!

Volg It’s a Food Life op 
Facebook | Instagram | Bloglovin’ |  Pinterest


Voedingscoach

Behoefte aan meer balans in je eet- en leefpatroon tijdens deze coronacrisis? Meer info over mijn foodcoaching vind je hier: Proef het leven.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply