Blog/ Challenge/ Persoonlijk

Challenge: 10 ideeën per dag van James Altucher

challenge 10 ideeën per dag | It's a Food Life

Ik vind het fijn om mijzelf uit te dagen. Soms ben ik daar een beetje te enthousiast in en moet ik alles in één keer beter, mooier en sneller doen. Maar vaak stel ik ook doelen die wél haalbaar zijn. Vandaag begin ik aan een nieuwe challenge die, volgens de bedenker, van mijn brein een ideeën-machine zal maken.

Eén van de redenen dat ik ben begonnen met bloggen is om mijzelf te verbeteren. Mijn blog helpt mij bijvoorbeeld om beter te worden in schrijven, fotograferen en research. Maar het helpt mij ook om minder perfectionistisch te zijn, mijn kennis te vergroten en over angsten heen te stappen.

Ik vind het belangrijk om elke dag vooruit te gaan, al is het maar met één procent. Misschien is dat wel omdat ik voor mijn gevoel een tijdje stil heb gestaan. Maar elke dag één procent beter worden in wie je bent en wat je doet klinkt niet heel verkeerd toch? Dat betekent dat je na een jaar al meer dan 300% bent gegroeid!

De 4 pijlers van gezondheid

Ik focus mij op vier verschillende pijlers waar ik elke dag in wil groeien: fysieke gezondheid, mentale gezondheid, emotionele gezondheid en spirituele gezondheid. Over het algemeen heb ik best wat dagelijkse gewoontes/oefeningen die er voor zorgen dat al deze pijlers in ieder geval even worden aangetikt. Op sommige dagen is het nodig om meer stil te staan bij mijn emotionele gezondheid en op andere dagen heeft fysieke oefening de voorkeur. Ik zal snel een keer een blogpost schrijven waar ik dieper op deze vier pijlers in ga en uitleg waarom het zo belangrijk is om aan alle vier te werken.

Maar vandaag even niet want vandaag begin ik met een nieuwe challenge die mijn mentale gezondheid een boost zal geven. Althans dat beweert bedenker James Altucher. James Altucher is schrijver en nog veel meer. Ik lees zijn blogs graag omdat hij op een fijne en eerlijke manier schrijft, hij geeft een kwetsbaar deel van zichzelf weg in zijn schrijven en dat vind ik inspirerend.

10 ideeën per dag | James altucher quote | It's a Food Life

“10 ideeën per dag” challenge

James zweert bij het “10 ideeën per dag” principe. Hij beweert dat zijn leven elke zes maanden compleet veranderd simpelweg omdat hij 10 ideeën per dag bedenkt en opschrijft. Hij traint zijn “idea muscle” wat er volgens hem voor zorgt dat hij voor elk probleem een oplossing kan bedenken.

Het betekent dat je het vertrouwen hebt, dat het niet uitmaakt in welke situatie je je bevindt, je kan altijd ideeën verzinnen om jezelf of anderen te helpen. Bijna alles wat je ziet, hoort of leest wordt een inspiratiebron. En elk probleem dat zich voordoet, daar weet jij oplossingen voor te bedenken.
– James Altucher

Regels

 • Bedenk minimaal 10 ideeën per dag. De eerste vier of vijf zijn waarschijnlijk makkelijk te bedenken maar het zijn de laatste paar die je hersenen laten zweten. En zo train je je idea muscle.
 • Staar je niet wezenloos op baanbrekende uitkomsten. Het kunnen echt niet allemaal goede ideeën zijn, dat zal betekenen dat je 3,650 goede ideeën per jaar verzint. Dat lukt niemand en dat is ook niet nodig. Het gaat er om dat je oefent en groeit. Zoals James het zegt: “practice doesn’t make perfect, but practice makes permanent.”
 • De 10 ideeën moeten zich vormen rond één thema. Dus kies één thema of vraagstuk per dag en bedenk daar 10 ideeën/oplossingen voor. Bijvoorbeeld: bedenk 10 ideeën om mijn ochtend beter te beginnen of bedenk 10 ideeën om meer buiten te komen.

Het lijkt mij een geweldige manier om mijn mentale pijler uit te dagen en hopelijk komt het mijn creativiteit ook ten goede. Eigenlijk ben ik al heel lang van plan om dit te gaan doen. Ik ben er volgens mij ooit zelfs al een keer aan begonnen. Maar nu wil ik het echt volhouden en daarom deel ik het maar hier, op mijn geliefde blog waar het zwart op wit staat. Nu kan ik er niet meer onderuit.

10 ideeën voor ideeën:

 1. 10 onderwerpen voor nieuwe blogposts.
 2. 10 verbeterpunten voor It’s a Food Life
 3. 10 recepten die ik wil uitproberen
 4. 10 boeken die ik nog wilt lezen/reviewen.
 5. 10 manieren om duurzamer te leven
 6. 10 manieren om te ontspannen
 7. 10 nieuwe doelen voor de vier gezondheid pijlers.
 8. 10 leuke dates om met Chris te gaan doen.
 9. 10 nieuwe recepten voor salades
 10. 10 oefeningen die mij beter leren schrijven

Ik zal niet al mijn ideeën dagelijks delen maar ik ga wel om de paar weken een update geven of die spier al zichtbaar wordt.

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply