Blog/ Kijk & leestips/ Kookboeken

Cadeautip: top 5 kookboeken voor de feestdagen

winter BBQ - top 5 kookboeken

Kookboeken, ik kan er geen genoeg van krijgen. Ben je nog op zoek naar het ultieme (last-minute) kerstcadeau voor je foodie friend? Ik maak het je gemakkelijk: dit zijn de top 5 kookboeken waar je iedereen blij mee maakt. Inclusief jezelf.

SIMPEL – Yotam Ottolenghi

Cadeautip: top 5 kookboeken kerst 2018

Je kent topchef Ottolenghi misschien van zijn immens populaire kookboek PLENTY, waarin hij uiteenlopende recepten deelt met groenten in de hoofdrol. Nu is de Londenaar terug met zijn nieuwe boek: SIMPEL. De titel zegt het al, SIMPEL is een kookboek met makkelijke en toegankelijke recepten. Een beetje anders dan wat we gewend zijn van Ottolenghi. Maar dit is misschien wel nét het kookboek dat je nodig hebt om een indrukwekkende maaltijd neer te zetten zonder al te veel moeite. Zet maar op je verlanglijstje!


Jamie Kookt Italië – Jamie Oliver

jamie oliver top 5 kookboeken

De chef next door en natte droom van elke huisvrouw, Jamie Oliver, is terug met een nieuw boek: Jamie Kookt Italië. De populaire tv-chef keert terug naar zijn culinaire roots en dat vind ik helemaal niet erg. Wie houdt er nou niet van Italiaans eten?! Dat wordt smullen van Limoncello-Tiramisu of een gevulde Focaccia!


Hamburgers – uit het atelier van Big Fernand

hamburgers top 5 kookboeken

Een kookboek volledig geweid aan hamburgers. Een must have voor de burgerliefhebbers onder ons en weer eens wat anders dan de vegan boeken die je om de oren vliegen. Hamburgerrestaurant Big Fernand is het zeer geliefd in Parijs en de chefs van het ‘hamburgeratelier’, zoals het ook wel wordt genoemd, geven alle tips en tricks die nodig zijn om de perfecte burger te bereiden. En voor nog geen 10 euro een perfect cadeautje voor onder de boom.


Het 20 minutes or less kookboek – Chickslovefood

20 minutes or less - top 5 kookboeken

We houden van simpel, dat is duidelijk. De dames van Chickslovefood hebben weer een pareltje van een kookboek op de markt gebracht. En als jonge moeder spreekt dit boek me erg aan. Waarom? Alle recepten zijn binnen 20 minuten klaar!


Smokey Goodness Winter Barbecue – Jord Althuizen

winter BBQ - top 5 kookboeken

Sinds vorige winter hélemaal hip: de winter BBQ. En BBQ-koning Jord Althuizen zal BBQ-koning Jord Althuizen niet zijn als hij daar niet gauw op inspringt met een nieuw kookboek: Smokey Goodness Winter BBQ. ‘Met echt winterse recepten als home smoked salmon, wild boar on the grill en wintersportfavourites (yes, raclette!) blijft het vuur ook bij min tien lekker branden.’ Klinkt als een boek waar Chris heel blij van wordt.

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlifenl of gebruik #itsafoodlifenl leven dan kan ik je creatie bewonderen!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply