Blog/ Gezondheid/ Kijk & leestips

Boekreview: Master your mindset

Boekreview: master your mindset van Michael Pilarczyk | It's a Food Life

Hoe ziet jouw mooiste leven eruit? Waarom doe je wat je doet? Wat wil je écht? Dit boek gaat over deze belangrijke levensvragen.

‘Master Your Mindset – Leef je mooiste leven’ is geschreven door Michael Pilarczyk: een voormalig radio en tv-presentator turned ‘leraar van de levenskunst’ die mensen helpt zelfinzicht te krijgen en levensdoelen te behalen.

Wees een inspiratiebron voor anderen, wees het licht in de duisternis, wees de lach om een traan op te vrolijken, wees een student van het leven en wees vooral wie je diep vanbinnen bent: jij. Omring jezelf met mensen die in je geloven, die eerlijk en oprecht tegen je zijn. Mensen die je aanmoedigen als jij bijna wilt opgeven en die jou tot de beste versie van jezelf maken.
– Michael Pilarczyk

“Michael Pilarczyk? Dat is toch die radiopresentator?”, zei Chris toen ik het boek liet zien dat de postbode net had afgegeven. “Geen idee, ik ken ‘m niet..” Ik had geen idee wie Michael Pilarczyk was maar na het lezen van zijn boek heb ik het gevoel dat ik hem ken. Michael vertelt namelijk veel over zichzelf in het eerste deel van het boek. Hij vertelt vanuit zijn eigen ervaringen, zijn eigen reis naar bewustzijn en zijn eigen leermeesters.

Master Your Mindset is een makkelijk te lezen boek met een fijne structuur. Na het lezen van dit boek weet je weer iets meer over jezelf; je leert je gedachtepatronen kennen, je beweegredenen, je angsten. En met deze zelfkennis ga je aan de slag om te dromen waar te maken. Alles is mogelijk maar je moet er wel zelf iets voor doen: grip krijgen op je mindset. Je eigen gedachten leren kennen en omvormen zodat je rijkdom en geluk zal vinden.

Het boek Master Your Mindset is onderverdeeld in vier delen:

 • Deel 1: Mijn verhaal

“Van business tot Boeddha.” Pilarczyk vertelt over zijn carrière in de radio en tv business, over zijn droom om de wereld rond te reizen en over zijn reis naar spiritualiteit.

 • Deel 2: De filosofie voor succes en geluk

“Alles begint met een gedachte.” Er zijn al honderden boeken geschreven over spiritualiteit, geluk en dromen waarmaken. Pilarczyk heeft er veel gelezen en haalt daar zijn kracht en inspiratie vandaan. Het is niks nieuws wat hij vertelt maar dat beweert hij ook helemaal niet. Hij haalt de grootmeesters aan – Napoleon Hill, Deepak Chopra, Paulo Coelho – en vertelt over hun boeken en spirituele boodschappen.

In dit deel van het boek gaat Pilarczyk samen met jou – de lezer – opzoek naar de totstandkoming van je gedachten en overtuigingen. Je krijgen meer inzicht in je denkwijze door de juiste vragen te stellen.

 • Deel 3: Master your mindset

“De betekenis die je ergens aan geeft, bepaalt je dagelijkse leven.” We weten inmiddels meer over onze gedachten en overtuigingen, in dit deel gaan we daar dieper op in. Pilarczyk geeft ons tools om onze denkpatronen en persoonlijke besturingssysteem blijvend te veranderen.

 • Deel 4: De strategie

“Genoeg gedacht, tijd om te doen.” Yes, nu gaat we echt aan de slag. En wel met de twaalfstappenstrategie; deze strategie zet dromen en verlangens om in werkelijkheid. Hier ga ik niet veel over loslaten want ik vind dat je het boek gewoon moet lezen.

Boekreview: master your mindset van Michael Pilarczyk | It's a Food Life

Een aantal quotes van Michael Pilarczyk die mij zijn bijgebleven:

Succes is vooral het resultaat van vindingrijkheid, moed en verbeeldingskracht.

Als je bang bent zul je nooit intelligent zijn. Intelligentie is iets anders dan kennis. Intelligentie ontstaat als je inzicht krijgt in het proces van de geest, als je inzicht ontwikkeld in jezelf.

Alleen als je beschikt over een kalme geest ben je in staat echt waar te nemen.

Wees duidelijk in je communicatie. Ook als je in gesprek bent met jezelf.

De meeste mensen vinden het moeilijk om een paar minuten stil te zijn. Het is zinvol om je dat aan te leren. Ga niet obsessief opzoek naar de stilte; de stilte vindt jou wanneer je die de ruimte geeft. Hoe meer ruimte jij biedt, hoe dieper en grootser de stilte die je zult ervaren.

Wacht niet op het perfecte plan. Wacht niet op het perfecte moment. Wacht nergens op. Kansen wachten ook niet, ze komen voorbij, grijp ze.

Bij dit boek krijg je een gratis videocursus met een zelfkennistest. Deze cursus gaat over zelfbewustzijn om helder te krijgen waarom je doet wat je doet en te ontdekken wat je écht wilt. Het is een verlengstuk van het boek

Boekreview: master your mindset van Michael Pilarczyk | It's a Food Life

Koop Master Your Mindset voor maar €19,95


WIN het boek Master Your Mindset – Leef je mooiste leven! (winactie gesloten)

Ben je nieuwsgierig geworden naar het boek ‘Master Your Mindset’ en wil je 2017 beginnen met meer bewustzijn en je dromen najagen? Goed nieuws! Ik mag een exemplaar weggeven!

1. LIKE It’s a Food Life op Facebook
2. VOLG It’s a Food Life op Instagram
3. COMMENT onder dit bericht waarom jij ‘Master Your Mindset’ wilt winnen!

De winnaar is bekend en heeft bericht gehad

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

You Might Also Like

28 Comments

 • Reply
  Aafke
  28 december 2016 at 15:37

  Ik zou dit boek graag winnen omdat ik op een punt in mn leven ben waar ik weet dat iets moet veranderen maar ik eigenlijk niet weet wat ik dan wel zou willen. Dit boek is misschien een duwtje in de goede richting…

  • Avatar foto
   Reply
   Laura
   29 december 2016 at 18:22

   Hoi Aafke, lastig is dat he om te kiezen welke richting je op moet gaan. Ik hoop dat 2017 je op het juiste pad gaat brengen! Liefs
   (Om de winactie eerlijk te laten verlopen trek ik morgen de winnaar uit lootjes.)

 • Reply
  Anita H.
  28 december 2016 at 15:57

  Ik wil (of “moet” eigenlijk) aan de slag om mijn leven op de rit te krijgen. Klinkt dramatisch, maar er is ook wel veel werk te doen. Op het moment ben ik baanloos en los van het feit dat mijn kansen op de arbeidsmarkt klein zijn, durf ik ook geen nieuwe baan aan te gaan. Mijn leven is best een chaos en het is niet zo dat ik diep ongelukkig ben. Maar ik ben voornamelijk bezig met overleven. Ik wil flow, uitdaging in mijn leven. En soms lukt het een dag: dan ga ik allerlei dingen aanpakken. Maar dat wil ik elke dag. Ik heb al vaker stukjes gelezen over Michael, ik ben er van overtuigd dat ik wel wat heb aan dit boek. Michael lijkt me een heel inspirerende en intelligente man.

  • Avatar foto
   Reply
   Laura
   29 december 2016 at 18:19

   Hoi Anita, soms is het zo moeilijk om die flow terug te krijgen in je leven, ik weet wat je bedoelt! Ik hoop dat 2017 een mooi jaar voor je gaat worden en dat je iets vind om je tanden in te zetten en waar je van kan genieten. Liefs! (Om de winactie eerlijk te laten verlopen trek ik morgen de winnaar uit lootjes.)

 • Reply
  Monique Philippart
  28 december 2016 at 16:01

  Dit boek zou voor mij een inspiratie zijn, omdat ik nu een burn out heb, en inderdaad mijn mind moet resetten. Mijn leven moet anders, dit boek kan mij hierbij helpen…❤️

  • Avatar foto
   Reply
   Laura
   29 december 2016 at 18:16

   Hoi Monique, wat naar een burn-out. Ik weet hoe moeilijk het is om even niet meer verder te kunnen en daardoor pas op de plaats te moeten nemen. Ik hoop dat het je lukt de balans terug te vinden. Goed voor jezelf zorgen! Liefs
   (Om de winactie eerlijk te laten verlopen trek ik morgen de winnaar uit lootjes.)

 • Reply
  Annet Randsdorp
  28 december 2016 at 17:28

  Ik zou heel graag het boek willen winnen omdat ik op een moment in mijn leven ben dat alles vastloopt, waarbij ik wil kiezen voor wat ik echt graag wil vanbinnen en daarvoor mijzelf wel een schop onder mijn kont moet geven om uit die angsthoek te komen maar ook wel heel krag de juiste inspiratie en handvaten wil leren. Want dit heb ik helaas nooit eerder geleerd en ik ben ervan overtuigd als ze dit op scholen al gaan onderwijzen dat het ervoor iedereen anders uit zal zien.

 • Reply
  Annet R
  28 december 2016 at 17:30

  Ik zou heel graag het boek willen winnen omdat ik op een moment in mijn leven ben dat alles vastloopt, waarbij ik wil kiezen voor wat ik echt graag wil vanbinnen en daarvoor mijzelf wel een schop onder mijn kont moet geven om uit die angsthoek te komen maar ook wel heel graag de juiste inspiratie en handvaten wil leren. Want dit heb ik helaas nooit eerder geleerd en ik ben ervan overtuigd als ze dit op scholen al gaan onderwijzen dat het ervoor iedereen anders uit zal zien. ?

  • Avatar foto
   Reply
   Laura
   29 december 2016 at 18:15

   Hoi Annet, ik ben het zo met je eens dat er op scholen meer aandacht voor emoties en gedachten moet komen! Ik hoop dat je het juiste pad terug kan vinden in 2017. Ik gun het je van harte! Veel liefs. (Om de winactie eerlijk te laten verlopen trek ik morgen de winnaar uit lootjes.)

 • Reply
  Joyce
  28 december 2016 at 18:29

  Hi Laura,

  Sinds enige tijd ben ik de podcasts aan het luisteren van the master your mindset. Als iemand het kam gebruiken ben ik het wel. Want ik leef zo ongeveer in mijn hoofd en daar ook van alles bij… ik (over)denk zoveel dat het mij een hoop rust zou geven als ik die gedachten eens onder controle had, hopelijk kan dit boek mij daarbij helpen!
  Maar dat zal ik je graag laten weten als ik het boek mag lezen :).

  Keeping my fingers crossed ?
  Liefs Joyce

  • Avatar foto
   Reply
   Laura
   29 december 2016 at 18:13

   Hoi Joyce, zó herkenbaar dat in je hoofd leven. Wat mij ook wel heel erg geholpen heeft is geleide meditaties en mindfulness. Heb je daar ook weleens naar gekeken? Ik hoop dat je de rust en balans vind in 2017. Liefs! (Om de winactie eerlijk te laten verlopen trek ik morgen de winnaar uit lootjes.)

 • Reply
  Jessika berfelo
  28 december 2016 at 18:42

  Ik zou dit boek ook graag willen winnen. Had hem zelf graag onder de kerstboom gehad maar mijn budget is hier niet naar.
  2016 was een warig en moeilijk jaar en daar wil ik in 2017 graag wat aan veranderen en heb al velen over dit boek gehoord dat t ook echt een eye opener is.
  Dit zou een mooi begin van 2017 worden met dit boek. Groetjes

  • Avatar foto
   Reply
   Laura
   29 december 2016 at 18:11

   Hoi Jessika, Ik hoop dat 2017 wat meer rust voor je in petto heeft. Het is inderdaad een mooi boek wat mij wel nieuwe inzichten heeft gegeven. Om de winactie eerlijk te laten verlopen trek ik morgen de winnaar uit lootjes. Liefs!

 • Reply
  Anne Marie van Soest
  28 december 2016 at 21:25

  Hai Laura,
  Ik ben nu al tijden op zoek naar wat ik echt wil met mijn verdere werkende leven. Al jaren voel ik me niet op mijn plek in mijn werk. Ik ben al zo lang aan het ‘klooien’ dat ik geen idee meer heb wat mij echt blij maakt dus blijf ik dom zitten waar ik zit. Energie krijg ik bijna nergens meer van en wat een burn-out is heb ik helaas ook al ondervonden. Omdat ik geen zin heb om een tweede keer in mijn eigen valkuilen te donderen maak ik op dit moment een flinke pas op de plaats en kijk ik hoe ik het tij kan keren. In het verleden heb ik al meerdere dingen geprobeerd, maar gek genoeg nog nooit een zelfhulpboek. Ik luisterde vroeger graag naar Michael Pilarczyk en ik ben benieuwd of zijn boek mij net zo aanspreekt als zijn programma’s. Maar nog belangrijker, of zijn boek mij een stap dichterbij mijzelf kan brengen. So let’s find out where it takes me!
  Groetjes, Anne Marie

  • Avatar foto
   Reply
   Laura
   29 december 2016 at 18:07

   Hoi lieve Anne Marie, lastig soms he om die balans te vinden. Wel goed dat je nu even echt naar jezelf probeert te luisteren en pas op de plaats neemt. Ik ben stiekem gek op zelfhulpboeken 😉 fijn om nieuwe inzichten te krijgen! Morgen om 17u ga ik de winnaar uit lootjes trekken. Liefs!

 • Reply
  Hilde
  28 december 2016 at 23:31

  Ik zou het boek ook goed kunnen gebruiken. Sinds ik een hartinfarct kreeg in oktober (ik ben 36) gaan mijn gedachten alle kanten op, behalve de goede. Ik wil alles graag weer op een rijtje krijgen en dit boek zou me super kunnen helpen.

  • Avatar foto
   Reply
   Laura
   29 december 2016 at 18:05

   Hoi Hilde, wat heftig! Ik snap dat je na zo’n gebeurtenis graag alles weer wat rustiger wilt hebben in je hoofd. Morgen om 17u ga ik de winnaar uit lootjes trekken. Liefs!

 • Reply
  Ilonka
  29 december 2016 at 00:15

  Wat een mooie actie! Ik doe graag mee 🙂
  2016 was een jaar waarin ik mijzelf enorm tegen kwam en mijzelf beter heb leren kennen. Na een burn out bij manlief en mijzelf zijn we kritisch gaan kijken naar ons leven. Wat levert energie en wat kost energie en waar komt die stress vandaan? We hebben al grote veranderingen ingezet (zo gaan we in februari verhuizen, goedkoper wonen) maar de grootste uitdaging is werk. Bij beide is dit een groot aandachtspunt waarbij we dit boek goed kunnen gebruiken! Met de dure verhuizing in het vooruitzicht kunnen we niets extra’s kopen dus hem winnen zou zo super fijn zijn! Liefs!

  • Avatar foto
   Reply
   Laura
   29 december 2016 at 17:58

   Hoi Ilonka, wat een moeilijke periode moet dat zijn geweest! Maar wat knap dat jullie nu kritisch aan het kijken zijn wat voor jullie werkt en wat goed is voor jullie gezondheid! Ik hoop dat de verhuizing jullie al gaat helpen en dat de balans in het werk ook snel komt. Morgen om 17u ga ik de winnaar uit lootjes trekken. Liefs!

  • Avatar foto
   Reply
   Laura
   30 december 2016 at 18:26

   Lieve Ilonka, Gefeliciteerd! Jij hebt het boek’Master Your Mindset’ gewonnen! Ik stuur je een privé bericht voor je gegevens. liefs

 • Reply
  Luuk
  29 december 2016 at 09:26

  Just do it…

 • Reply
  Yvonne Hofland
  29 december 2016 at 13:15

  Ik heb 15 december de deuren gesloten van mijn winkel Vintage Fashion & Lifestyle. Ben nog wat zaken aan het afronden maar heb ontiegelijk veel zin om mijn leven weer te gaan leiden zoals ik het altijd heb gedaan voor de winkel. En dat was leven vanuit mijn innerlijke bron mediteren en putten vanuit mijn innerlijke wijsheid. Met de winkel ben ik daar helemaal vanaf geraakt. Maar ik denk met het boek krijg ik weer aanreikingen om daar snel vanuit te kunnen werken . Ik ben klaar voor nieuwe wegen op mijn pad en ga mijn mooiste leven leven. Ik zou het boek daarvoor heel graag krijgen. Ben ook heel benieuwd naar het 12 stappen plan. In liefde en licht. Namaste Yvonne

  • Avatar foto
   Reply
   Laura
   29 december 2016 at 17:57

   Hoi Yvonne, bedankt voor je bericht! Wat jammer dat je van jezelf bent afgeraakt door je winkel.. Ik hoop dat 2017 je weer helemaal terug gaat brengen naar je eigen ik! Wie weet met dit boek 🙂 Morgen om 17u ga ik de winnaar uit lootjes trekken. Liefs!

 • Reply
  Cindy Hogerheide
  29 december 2016 at 17:48

  Ja, ik wil heel graag aan mijn mindset werken en zou daarom graag dit boek willen winnen!

 • Reply
  Jannette ter Weijden
  29 december 2016 at 18:27

  Na bergen en dalen ben ik op weg en op zoek daar het juiste pad. De juiste mindset heb ik daarbij nodig en hoop dat dit boek me daarbij kan helpen. Ik ben onlangs zelf ook gaan schrijven / bloggen omdat dit een positieve beleving voor mij is.

 • Reply
  Danielle
  29 december 2016 at 20:55

  Het afgelopen jaar heb ik best grote stappen gemaakt in mijn persoonlijke ontwikkeling, maar nu voelt het alsof het wat stagneert. Graag zou ik leren/lezen hoe ik naar het volgende niveau kom. In dankbaarheid ?✨

 • Reply
  Claudia
  29 december 2016 at 21:04

  Ik laat me niet belemmeren door mijn lichamelijke beperking. Ook niet als het gaat om het krijgen van werk. Uiteindelijk is het gelukt, ik heb namelijk een jaarcontact gekregen. Daar ben ik super blij en trots op. Door mijn beperking is het niet zelfsprekend om aan een baan te komen

  Ik wil het maximale uit mijn leven halen, iedere dag weer opnieuw.

  Ik wil meer werken aan de kwaliteit van mijn leven, door meer te bewegen, sporten en het eten van gezonde voeding. Nu ben ik heel vaak erg moe, heb weinig energie, dit wil ik heel graag verbeteren. Ik wil leren hoe ik grenzen stel en nee zeg bijvoorbeeld.

  Ook wil ik leren hoe ik met gedrag van de ander om moet gaan wat maakt dat ik kleiner gemaakt wordt of voel. Graag wil ik leren hoe ik om moet gaan met mensen die op een onaardige manier tegen mij iets zeggen met een onvriendelijke, opgefokte stem en houding.

 • Reply
  Els
  30 december 2016 at 16:52

  Hallo Laura, ik waag graag mijn kans om het boek te winnen. Ondanks de vele reacties is de kans klein. Maar er is een kans en die moet ik nemen. Ik maak momenteel een depressie mee en heb hiervoor enkele weken geleden eindelijk hulp ingeroepen. Van de huisarts die me vervolgens naar psychologe stuurt tot wekelijks naar de yoga. Het is allemaal nodig zodanig dat ik meer rust kan creeëren in mijn hoofd. Eveneens doe ik mee met design Your OWN live en ben ik het boek dansen in de hemel aan het lezen. Ik zou dus heel graag het boek winnen en lezen want dit gaat me helpen om meer inzichten te krijgen in relaties en gebeurtenissen. En mezelf helpen ontdekken. Warme groetjes els.

 • Leave a Reply