Blog/ Cyclisch Leven

7 tips voor verbinding met de magische energie van de Herfst

7 tips voor verbinding met de magische energie van de Herfst

Sinds ik meer met de seizoenen mee leef heb ik minder moeite met de overgangen naar herfst en winter. Ik kon daar eerder echt wel last van hebben. Nu vind ik het eigenlijk heerlijk. Omdat ik weet dat elk seizoen iets ander brengt en vraagt. En elk seizoen even belangrijk is voor de natuur en voor ons.

De herfst, met zijn sprankelende kleuren en verkoelende briesjes, brengt een unieke en betoverende energie met zich mee. Dit seizoen nodigt je uit om te vertragen, te reflecteren en aandacht te hebben voor innerlijke groei. Het is een tijd van verandering en loslaten, waarin we kunnen leren hoe we ons kunnen afstemmen op ons lichaam en de natuur in de harmonie van de herfstenergie.

1. Oogsten

Het begin van de herfst is een tijd van oogsten, waarbij de laatste zomeroogsten worden binnengehaald en voorbereidingen worden getroffen voor de koude, kale maanden. Waar heb jij hard aan gewerkt de afgelopen maanden? Nu is het tijd om iets meer achterover te leunen en de vruchten te plukken.

2. Observeren en loslaten

Net zoals de bomen hun bladeren loslaten om zich voor te breiden op de winter en daarna weer ruimte te maken voor nieuwe groei, kunnen we ook onze lasten en zorgen loslaten. Neem de tijd om te reflecteren op wat je niet langer nodig hebt in je leven en wees bereid om los te laten. Dit creëert ruimte voor nieuwe ervaringen en inzichten.

3. Ervaren van verandering

De herfst herinnert ons eraan dat verandering een natuurlijk onderdeel van het leven is. Neem de tijd om bewust de veranderingen om je heen te observeren en te omarmen. Dit kan variëren van het veranderen van kleuren in de natuur tot verschuivingen in je eigen innerlijke wereld. Welk deel in je leven vraagt om verandering? Je hoeft niet direct in actie over te gaan. Wees nieuwsgierig, er is geen goed of fout. Het is wat het is op dit moment.

4. Geniet van voeding uit het seizoen

De oogst van de herfst brengt een overvloed aan seizoensgebonden voedingsmiddelen met zich mee. Voed jezelf met voedingsstoffen uit de natuur. Kies voor verwarmende soepen, stoof- en stampotten. Ja, warmte van binnenuit is wat je lichaam voorbereid op de komende winter. Kijk wat er in het seizoen is en probeer ook nieuwe dingen uit. Misschien heb je hier nu juist wat meer tijd voor nu de buitenwereld, je sociale leven, wat meer in ruststand gaat. Ook een prima moment om alvast vooruit te koken en verzamelen voor de komende wintermaanden.

5. Creatieve expressie

De herfst inspireert vaak tot creativiteit. Pak je penseel, pen of camera en laat je inspireren door de schoonheid om je heen. Creatief bezig zijn is een mooie manier om meer in contact te staan met je lichaam. Creatie ontstaat namelijk niet vanuit het hoofd, maar juist vanuit gevoel.

6. Rituelen en dankbaarheid

Creëer rituelen die je helpen om bewust in het moment te zijn en dankbaarheid te uiten voor alles wat je hebt en hebt mogen oogsten. Een eenvoudig ochtendritueel waarin je reflecteert op drie dingen waarvoor je dankbaar bent, kan een krachtige manier zijn om je te verbinden met de positieve energie van de herfst.

7. Verbinding met de natuur

Breng tijd door in de natuur en observeer hoe deze verandert tijdens de herfst. Maak wandelingen in het bos, luister naar het ritselen van de bladeren en voel de verkoelende wind op je huid. Deze eenvoudige handelingen kunnen je helpen om je dieper verbonden te voelen met je lichaam en je zintuigen te versterken.

Laat de herfst je gids zijn om je te laten leiden door de stromingen van verandering, introspectie en groei. Door bewust verbinding te maken met de energie van dit seizoen, kun je jezelf openstellen voor nieuwe inzichten en transformaties, zowel binnenin als in de wereld om je heen. En zoals ik al zei; het helpt om meer te genieten van elk seizoen, meer in contact te komen met je lichaam en de natuur en vanuit daar keuzes te maken die goed voelen voor jou.


Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest


You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply