Blog/ Keukengeheimen

5 x handige life hacks voor in de (kleine) keuken en voorraadkast

life hacks voor de kleine keuken - It's a food life

Heb jij altijd het gevoel dat je te weinig ruimte hebt in je keuken? Ik ook! Onze keuken is niet heel klein, maar ik kom áltijd ruimte tekort. Met een paar handige keuken- en voorraadkast life hacks lukt het om de ruimte nét iets beter te benutten.

Wist je dat je bij een kleine keuken het beste voor lichte kleuren kan kiezen? Dat las ik in dit artikel over kleine keukens: “Houd met het uitzoeken van een kleine keuken extra rekening met de kleuren, lampen en de inval van het licht. Een lichte keuken lijkt altijd ruimer.” Handig om te weten! Er staan nog meer leuke keukentips in het artikel.

Zul je trouwens net zien dat onze keuken pikzwart is. Maar ooit ga ik ‘m omtoveren tot een lichte keuken met van die gezellige kleurrijke tegeltjes.

Life hack 1: kruidenrekjes in de la

Mijn kruidenverzameling loopt redelijk uit de hand. En met een la vol kruiden, theetjes, ontbijtspullen is het echt een rommella in onze keuken. Gelukkig blijven de kruiden redelijk geordend dankzij de handige rekjes die we in de la hebben bevestigd! Lifeshaver!


Life hack 2: Plankjes onder de trap

Deze voorraadkast hack zag ik op Pinterest en we hebben dit direct in onze voorraadkast gemaakt. Dit is écht een fantastische hack. Dit geeft me zoveel meer ruimte en overzicht in de voorraadkast. Heb je een kast onder de trap? Maak dan plankjes onder de traptreden. Ideaal voor blikjes en ander houdbaar voedsel.


Life hack 3: weckpot je rot!

life hacks voor de kleine keuken - It's a food life

Weckpotten vind ik zo gezellig staan. En het is natuurlijk een mooie manier om voedingsmiddelen te bewaren bovenop je keukenkastje zonder dat het er heel rommelig uitziet. Ik heb expres veel verschillende soorten weckpotten gevuld met pasta, peulvruchten, noten, rijst, meel, noem maar op!


Life hack 4: opbergbakjes in je kastjes

life hacks voor de kleine keuken - It's a food life

Ik vind het ideaal om verschillende soorten ingrediënten per soort bij elkaar te bewaren. Dit doe ik in opbergbakjes in mijn keukenkastjes. Dat scheelt een hoop rommel en geeft meer overzicht. Ik heb bijvoorbeeld een bakje met allemaal verschillende sausjes en oliën. Een bakje met verse smaakmakers zoals ui, knoflook en gember. En een bakje vol met halfvolle zakjes die niet meer in de weckpotten passen, hier vul ik de weckpotten dan steeds mee bij. Als ik al deze voedingsmiddelen los in mij keukenkastje bewaar dan is het één grote puinhoop. Handige hack dus!


Life hack 5: gebruik de binnenkant van je kastdeurtje

life hacks voor de kleine keuken - It's a food life

Het kastje onder de gootsteen wordt vaak gebruikt als opbergkastje voor schoonmaakmiddelen. Bij ons ook! Omdat je in dit kastje vaak geen lades of plankjes heb kan je de binnenkant van het deurtje ook handig benutten. Wij hebben een bakje opgehangen waarin we vaatwasborstels en stoffer en blik bewaren. Maar je kan er natuurlijk ook vaatdoekjes of andere spulletjes in bewaren.

En? Zijn het een beetje handige life hacks? Ik ben ook wel benieuwd naar jullie eigen kitchenhacks. Laat je tips achter in de comments!


Volg It’s a Food Life op:

 Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

Wil je nog meer keukeninspiratie? Misschien vind je dit ook leuk:
Hoe kan je voedingsmiddelen het beste bewaren?
10 x tips voor duurzaam koken

Heb je een tip van dit blog in je keuken gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlifenl & #proefhetleven dan kan ik je creatie life hack bewonderen!


Dit blog is geschreven in samenwerking met Mandemakers. Lees de disclaimer voor meer informatie.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply