Blog/ Gezondheid/ Reviews & evenementen

4 Oktober = EetGeenDierenDag

EetGeenDierenDag | It's a Food Life

Het is vandaag dierendag! Een mooie dag om onze kameraden eens extra veel liefde te geven en te verwennen. Ik weet niet of het mogelijk is om sproet nóg meer liefde te geven maar ik doe mijn best. Een lekkere kluif krijgt ze in ieder geval. Wereld dierendag is door Wakker Dier omgedoopt tot EetGeenDierenDag en ik vind dat zo’n mooi initiatief dat ik daar graag aandacht aan wil geven en ik zet mijn vijf favo vega gerechten op een rijtje!

Zelf ben ik geen vegetariër, ik eet namelijk wel vlees. Maar ik ben de afgelopen jaren wel veel bewuster geworden over mijn vleeseetgedrag. Flexitariër, ik heb een hekel aan het woord maar het vat mijn vleeseetgedrag wel mooi samen: ik eet wel vlees maar ik kies er bewust voor om niet elke dag vlees te eten. Er zijn genoeg redenen om minder vlees te eten, ik zeg niet dat iedereen vegetariër moet worden maar door minder en beter vlees te eten zorg je beter voor jezelf, de wereld en de dieren. 

Wakker dier geeft 10 mooie redenen om vaker vegetarisch te eten:

1. Minder dierenleed.
2. Minder uitstoot. 
3. Minder boskap. 
4. Meer eten voor mensen.
5. Minder milieuvervuiling.
6. Minder waterverbruik

7. Gezonder blijven
8. Minder overbevissing
9. Minder resistente bacteriën
10. Voorkom dierziekten bij mensen
Check voor meer informatie over al deze punten www.wakkerdier.nl

Arjen Lubach vat het heel goed samen in onderstaand filmpje:

Probeer eens een lekker vega recept van It’s a Food Life:

Zoete aardappel quiche met spinazie en geitenkaas | It's a Food LifeZoete aardappelquiche met spinazie

Balletjes van pastinaak | It's a Food lifeGroente balletjes van pastinaak

gevulde portobello met Pompoen risotto | It's a Food LifeGevulde portobello met pompoenrisotto

vegetarisch gevulde savooiekool | It's a Food LifeVega gevulde savooiekool

Afrikaanse Pindasoep | It's a Food LifeAfrikaanse Pindasoep

Maar er staan nog veel meer lekkere vega recepten op It’s a Food Life! Kijk maar eens onder onze vegetarische recepten categorie. We hebben zelfs een vaste vega gastblogster! Merel zet elke maand een heerlijk vega recept online. Deze vega dumplings met pompoen, zongedroogde tomaat en yoghurtsaus kwamen gister online.

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

*blogfoto komt van www.wakkerdier.nl

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply