Blog/ Gezondheid

3 tips om gezond te blijven eten als je het druk hebt

3 tips om gezond te blijven eten als je het druk hebt + winactie | It's a Food Life

Hoe blijf je gezond eten, maak je tijd om te koken en houd je je ik-ben-moe-dus-ik-snaai-gedrag onder controle als je het druk hebt? Ik geef je 3 praktische tips die je helpen gezond te blijven eten wanneer je eigenlijk geen tijd hebt om je daarmee bezig te houden.

Moeite met een gezond ritme vinden.

Begin dit jaar ben ik begonnen met een nieuwe baan en werk ik in een andere stad dan waar ik woon. Ook Chris moet een stukje rijden voor zijn werk en dit betekent dat wij beiden pas laat thuis zijn. In het begin hadden we best wat moeite om ons ritme te vinden. Vooral in de eerste weken kwam ik afgepeigerd thuis en had ik enkel nog zin in bank en pizza… of patat of in ieder geval makkelijk eten waar je niks voor hoeft te doen. Ik had écht geen puf meer om boodschappen te doen, laat staan te gaan koken. Duurde ook allemaal te lang want ik had HONGER!

Gelukkig kwam mijn energie na een paar weken terug, raakte ik gewend aan mijn lange dagen en hervonden we samen ons ritme. Maar het gaat nog steeds niet vanzelf. Er zijn een aantal dingen die wij doen om ervoor te zorgen dat we niet elke avond pizza of soep uit blik eten.

1. Plan je maaltijden

Wanneer je net als ons pas laat van het werk komt is het een goed idee om vooraf te bepalen wat je gaat eten. Wij bepalen op zondag wat wij op maandag, dinsdag en woensdag gaan eten (ik ben op donderdag ‘vrij’) en doen daar dan ook al boodschappen voor. Zo voorkomen we dat we moe, gehaast en (zeer gevaarlijk) hongerig boodschappen moeten doen na het werk. Vaak kiezen we op deze dagen makkelijk te bereiden maaltijden met veel groente.

Tip: schrijf per dag op wat je gaat eten en of je daar iets voor moet voorbereiden. Wij schrijven op het whiteboard in de keuken de geplande gerechten en of we iets uit de vriezer moeten halen.

2. Prep je meals

Mealprepping is een hot item onder fitness en health freaks. Maar als je het erg druk hebt en weinig tijd om te koken maar wel gezonde wil eten dan is mealprepping echt een must. ‘Prepping’ komt van het Engelse ’to prepare’ wat ‘voorbereiden’ betekent. En dat is ook precies wat mealprepping is: je maaltijd voorbereiden.


Hoe werkt mealprepping? Je kan elke maaltijd voorbereiden, dus ontbijt, lunch en avondeten. Maar je kan ook af en toe eens iets voorbereiden. Doe wat voor jou het beste werkt. Merk je bijvoorbeeld dat je ontbijt er vaak bij inschiet omdat je weinig tijd hebt, maak je ontbijt dan de avond van tevoren klaar. Of heb je ’s avonds na het werk geen zin meer om te koken, zorg er dan voor dat je in het weekend maaltijden klaarmaakt en invriest.


Ik prep vaak mijn ontbijt (overnight oats) en mijn lunch voor maandag, dinsdag en woensdag. Op zondag maak ik tijdens het koken een grote salade klaar en die verdeel ik dan over drie bakjes. Elke dag neem pak ik een bakje uit de koelkast en zo smul ik met lunch van een lekkere gezonde salade.

3. Vul je tas met gezonde tussendoortjes

Een must tijdens mijn werkdag: healthy snacks. Ik ben heel blij met de fruitschaal op werk en daar maak ik ook dankbaar gebruik van. Maar ik heb ook standaard ongebrande en ongezouten nootjes in mijn tas. Voor mij is dit het perfecte tussendoortje in de middag, wanneer ik trek krijg maar het nog een paar uur moet volhouden tot het avondeten.

Nootjes zijn super gezond en geven mij een verzadigd gevoel. Wist je dat het voedingscentrum adviseert om elke dag 25 gram ongebrande en ongezouten nootjes te eten? Nuts About Nature (die van de mijn favoriete 100% pindakaas) heeft een nieuwe notenlijn waar ik heel blij mee ben. Zij hebben namelijk super makkelijke portie-verpakkingen die je zo in je tas mikt en mee naar werk neemt!

De Nuts About Nature notenlijn bestaat uit 2 soorten producten: zakjes met 25 gram noten (cashew, pinda’s en amandelen) en noten-mixen met noten & bessen/pitten/bonen. De noten-mixen zijn te verkrijgen in 50 gram portie zakjes en sta zakken van 175 gram. Ideaal! Ik koop deze guilt-free snacks bij de Albert Heijn maar je hebt ze ook bij Plus en Hoogvliet.

Win een Nuts About Nature pakket op It's a Food Life

Win een Nuts About Nature-pakket!
GESLOTEN

De winnaars hebben bericht gehad

Omdat ik zo enthousiast ben over deze nieuwe noten-lijn mag ik maar liefst 3 (!) goedgevulde pakketten van Nuts About Nature weggeven. In elk pakket zitten  in 3 stazakken (175 gram), 3 dagelijkse porties (5x 25 gram) en 3 multipacks (5x 50 gram). Daar kan je wel een tijdje mee vooruit!

Wat moet je doen om te winnen?

1. LIKE It’s a Food Life en Nuts About Nature op Facebook
2. En/of VOLG It’s a Food Life en Nuts About Nature op Instagram
3. COMMENT onder dit bericht waarom jij wilt winnen!

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

Dit blog is gesponsord. Lees de disclaimer.
Photo by Brooke Lark on Unsplash.

You Might Also Like

43 Comments

 • Reply
  Chantal
  12 april 2017 at 09:27

  Goede tips! Het verhaal is zo herkenbaar. De ene periode gaat het bij ons beter dan de andere keer. Maar he! Het kan niet altijd maar perfect gaan. Leuke actie ook, helaas heb ik een Notenallergie, dus ik sla hem even over. Hihi

 • Reply
  Sjira
  12 april 2017 at 09:51

  Ik heb een hele tijd fast 5 gedaan, waarbij je maar eet in een periode van 5 uur per dag. Onderzoek wijst uit dat vasten helpt je lichaam gezond te houden, aangezien je cellen zich dan vernieuwen. Een bijkomend voordeel hiervan is dat je eigenlijk niets hoeft te plannen met ontbijt. Je kunt je eten voor de lunch vast voorbereiden of zo de deur uit!
  Lekker die nootjes. Jammer dat er wel pinda’s bij inzitten. Je hoort toch ook regelmatig dat deze weer niet zo gezond zijn!

 • Reply
  Irene
  12 april 2017 at 10:48

  Lekkere nootjes! En handig dat ze voorverpakt zijn. Ik vind het altijd lastig om precies te bepalen hoeveel gram ik nodig heb. En om iedere keer een keukenweegschaal erbij te pakken, dat gaat me net te ver.

 • Reply
  Gabriëlle ~ GlobeGirl
  12 april 2017 at 11:25

  Handige tips! Ik merk inderdaad dat sinds wij ook weekboodschappen doen het steeds beter gaat. Wij bedenken op zondag voor maandag t/m vrijdag wat we eten. Zo voorkomen we, ‘oh het is al laat, we gooien wel een pizza in de oven’. Ik ga zeker aan de slag met de tip om gezonde tussendoortjes te gaan eten, dat is nog lastig.

 • Reply
  A Fashion Taste
  12 april 2017 at 11:31

  Heel goede tips die ik voor mezelf ook altijd volg!

 • Reply
  Fallon
  12 april 2017 at 11:44

  Hele goede tips. De laatste weken plannen wij ook echt onze maaltijden voor de hele week. Ook zoveel makkelijker met boodschappen doen!

 • Reply
  Lisa
  12 april 2017 at 21:12

  Ten eerste wat een goede tips! Hier heb ik zeker wat aan, want zo hoef ik niet lang na te denken over welke healthy snack ik mee neem en heb ik meer tijd over om onder andere een aantal maaltijden te maken! En noten wie houdt daar nou niet van?

 • Reply
  Tineke
  12 april 2017 at 21:42

  Nuts About Nature is echt mijn favoriete keuze wanneer het aankomt op een snack kiezen! Ik zou dit pakket echt supergraag willen winnen om het dan te delen met mij zus en mijn mama aangezien zij ook echt gek zijn van deze snacks! Fingers crossed.?

 • Reply
  Pascale Kwakman
  12 april 2017 at 21:54

  Zeer handige tips waar ik me ook wel in kan vinden. Vooral het plannen is zo belangrijk! En ik heb altijd eigenlijk wel een gezonde snacks op zak zoals de lekkere reepjes van nakd. Ik hou super veel van noten en verwerk deze graag in mijn ontbijt en in gezonde baksels. Dit pakketje lijkt me heerlijk om ook gewoon tussendoor lekker gezond te snacken op nootjes ?!

 • Reply
  Sharon Verkerk
  12 april 2017 at 22:19

  Handige tips! Ik merk zelf dat wanneer ik niet prep ik ga snaaien. Wat betreft noten ben ik daar nog makkelijker in, één handje wordt zo een zak, óók als ze ongebrand of ongezouten zijn.. deze voorverpakte zakjes lijken mij dus ideaal, het gaat eenmaal om de balans!

 • Reply
  Sabine
  12 april 2017 at 22:36

  Goede tussendoortjes zijn een must in de tas van man, kids en mezelf dus: yes please!

 • Reply
  R. J. Staal
  13 april 2017 at 00:00

  Het lijkt mij zo fijn om iets te hebben wat je zo in je tas mee kunt nemen én wat ook nog eens gezond is. Soms zie ik door de bomen het bos niet meer. Dit ziet er gezond uit, daarom zou ik het graag proberen!

 • Reply
  Celeste Engwerda
  13 april 2017 at 06:59

  Heee topper!? Hopelijk is dit de goede plek waar ik kan reageren voor de winactie! ?Echt geweldige kans! Ik ben al gek op de nuts about nature pindakaas (lees verslaafd haha),??? maar deze noten zijn een welkome nieuwe gewoonte!!! Tijdens mijn werk met patiënten ?vergeet ik soms voor mezelf te zorgen. ?Zakjes nootjes zijn de uitkomst! ?Ik hoop dat ik kans maak! ps naast al het trainen wat ik doe is het ook een ideale manier ik voldoende gezonde calorieën binnen te krijgen??
  Liefs Celeste Engwerda

 • Reply
  sophie
  13 april 2017 at 09:41

  o die zakjes nootjes is zeker een goede tip! thnx

 • Reply
  Ingrid
  13 april 2017 at 10:29

  Handige tips! en die zakjes met nootjes zien er erg leuk uit! en ook nog gezond! Ik heb al een tijdje geen nootjes meer op, dus het zou leuk zijn om deze nootjes te mogen proberen 🙂

 • Reply
  Chantal Janssen
  13 april 2017 at 11:37

  Nice artikel!! Als mama van 2 boefjes, ondernemer en blogger is het idd druk, druk, druk!! Aangezien ik een healthy levensstijl super belangrijk vindt kan ik wel wat met deze tips! Vooral ’s avonds op de bank en tussendoor op de zaak is het vaak net ff verkeerd snacken. De nootjes zijn een goed idee. Ik plan idd elke week de avondmaaltijden en ga dan 1 x per week grote boodschappen doen. Weekend laat ik lekker open. Dan mag en kan alles!

 • Reply
  Marja (scorpio062)
  13 april 2017 at 14:32

  Handige tips,en vooral dat maaltijdplannen lijkt me een hele goede! Preppen doe ik soms al wel en ook dat is super handig! Graag loot ik mee voor de noten,want die gaan hier met een sneltreinvaart… door de yoghurt,de smoothies,de roerbakschotels en zo uit het vuistje! Fijne dag nog ???☀️?

 • Reply
  @ilovecarrotcakes
  13 april 2017 at 15:03

  Ik ben student en zit vaak lange dagen op school. Dan is het erg verleidelijk om een snack te halen uit de automaat, maar dit zijn allemaal ongezonde dingen. Soms krijg ik zo’n trek en heb ik echt even iets nodig, dan is een stuk chocola snel en makkelijk. Dit is een slechte gewoonte die ik graag wil verbeteren. Deze nootjes zouden een goede eerste stap zijn, helemaal handig dat ze voorverpakt zijn. Lijkt me erg leuk (en goed!) om te proberen en wie weet kan ik die chocoladerepen voortaan laten staan. Mijn insta is @ilovecarrotcakes (en die naam zegt al genoeg..)

 • Reply
  Mijntje
  13 april 2017 at 15:53

  Wat leuk! Ik ken dit product nog helemaal niet. Ik prep soms voor een hele week mijn eten omdat ik een speciaal dieet volg… het heet het Keto Dieet. Da’s low carb, no sugar maar veel gezonde en verzadigde vetten en wat proteïnen. En daarom sprak mij dit meteen aan! Ik ga hard duimen want ik zou dit graag winnen voor mij en mijn gezinnetje. ^_^ Ik ga even lekker doorneuzen op jou blog voor meer leuke tips en inspiratie.
  Liefs, Mijntje.

 • Reply
  Bente
  13 april 2017 at 17:04

  Ik ben de laatste tijd echt ontzettend verslaafd aan nootjes! Ik heb ze van Nuts About Nature nog niet gebrobeerd, maar ik ben erg benieuwd! Ze zien er in ieder geval heerlijk uit ??

 • Reply
  Xenia
  13 april 2017 at 18:20

  Wat een super herkenbaar verhaal. Ik ben af en toe ook van het snaaien en hoop dan maar dat er niks voor het grijpen ligt. Vooral de kleine zakjes lijken mij superhandig. En nootjes, ben er dol op! Ik doe graag mee..

 • Reply
  Lotte
  13 april 2017 at 22:25

  Jum, deze lijken me heerlijk!
  Ideaal voor mee naar m’n werk of om toe te voegen aan een gezond ontbijtje of bananenbrood.
  Ik doe mee 🙂

 • Reply
  Lotte
  13 april 2017 at 22:26

  Jum, deze lijken me heerlijk!
  Ideaal voor mee naar m’n werk of om toe te voegen aan een gezond ontbijtje of bananenbrood.
  Ik doe mee 🙂

 • Reply
  Lotte
  13 april 2017 at 22:27

  Jum, deze lijken me heerlijk!
  Ideaal voor mee naar m’n werk of om toe te voegen aan een gezond ontbijtje of bananenbrood.
  Ik doe mee ?

 • Reply
  Kim Phi Luong
  13 april 2017 at 23:07

  Wauw dit ziet er echt lekker uit! Heb er nog niet van gehoord, maar wil ze graag uitproberen. Bedankt voor de tips. 🙂

 • Reply
  Maikel
  14 april 2017 at 04:35

  Wat handig! Ik vind dat inderdaad ook altijd lastig als ik druk ben. Die nootjes lijken mij ideaal

 • Reply
  kim
  14 april 2017 at 08:23

  Leuk en handig artikel! Hier floept het eten er altijd tussendoor. Gisteren nog.. Zo onwijs druk met werken en 2 kleintjes dat ik gewoon vergeet te eten tussendoor. Dat meal preppen wil ik echt een keer gaan proberen. Keer op een zondag allerlei maaltijden maken. Dit doe ik immers al voor mijn kleine krummie ook ? ik zal zo even via de laptop deelnemen aan je winactie. Lijkt me leuk en lekker uiteraard!!

 • Reply
  Vivian
  14 april 2017 at 12:03

  Hoi, wat een toffe winactie! Dit is echt wel iets voor mij – als ik een dagje niet thuis ben neem ik altijd een heel survivalpakket mee met oa fruit, chocola en noten. Dus ik doe heel graag mee! Groetjes, Vivian (van Stay Alive and Cooking 🙂 )

 • Reply
  Anouk
  14 april 2017 at 13:48

  een blogpost straight to my heart! (alhoewel ik even afgeleid raakte door het dikgedrukte woord ‘pizza’) haha nee okay, ik ga maar al te graag voor gezond tussen het drukke leventje door. vandaar dat ik dan ook heel graag meedoe aan deze winactie 😀 ik volg nu namelijk een minor die (helaas) niet zo straight to my heart is, maar ik ga deze wel afmaken omdat ik zaken als studievertraging en dergelijke echt niet zie zitten. en wat doet gezond eten nog meer? it makes me damn happy, haha. dus dit zou niet alleen helpen bij het gezond blijven, maar ook bij mijn humeur en motivatie. fingers crossed!

  • Reply
   Laura
   20 april 2017 at 11:08

   Hi Anouk, gefeliciteerd! Jij bent één van de winnaars van dit mooie pakket 🙂 Ik heb je een mail gestuurd. Liefs Laura

 • Reply
  Anita H.
  14 april 2017 at 16:01

  Ik eet bijna dagelijks noten. Vooral vanwege het feit dat ze heel gezond zijn. Gezonde voeding heeft voor mij hoge prioriteit. Daarbij vind ik ze ook nog lekker. Verpakt in zakjes is het ook nog de ideale voeding voor tussendoor. Zo’n zakje kun je zelfs wekenlang in je handtas laten zitten “voor het geval dat”. Tenslotte is het gewoon ook uit nieuwsgierigheid dat ik graag kans wil maken. Hoe smaken die combi’s? Heel lekker vermoed ik.

 • Reply
  Mirjam
  15 april 2017 at 10:40

  Wat een goed artikel! Ik hou van gezond eten en combineer veel met noten. De bite, de smaak.. Hmm! Gezond eten betekent mealpreppen en van te voren bakken. Zo is een bananenbrood (met noten) 1 van mn favoriete tussendoortjes, want na het bkaken heb ik een voorraad in de vriezer. Toch lijkt dit winpakket me ideaal smakelijk om mee te nemen als ik iets minder tijd heb. Daarbij vergeet ik wel eens dat alleen noten, ook heerlijk zijn zonder al dat gecombineer 😉
  Fingers crossed!!

 • Reply
  Miryam
  15 april 2017 at 18:16

  Goede tips en super herkenbaar verhaal! Bij gaat t af en aan, ik probeer t echt wel, maar toch.. als ik weinig tijd heb? Gezonde tussendoortjes moet ik beter op letten en plannen!

 • Reply
  Sophie
  16 april 2017 at 13:12

  Allereerst ben ik blij dat het steeds beter lukt om je ritme en energie te vinden en te behouden! En daarbij ben ik ook gewoon gek op nootjes, vooral tussendoor of in mijn kwarkfeestjes!

  Momenteel is het erg druk bij mij op het werk en dit duurt nog wel tot aan mijn zomervakantie (Amerika, westkust here I come). Aangezien ik voldoende energie wil houden de komende maanden in het werk én ook wil gaan genieten op vakantie, is gezond eten voor mij belangrijk. Deze nootjes zouden voor mij een topaanvulling zijn op mijn eetpatroon.

 • Reply
  Anne
  16 april 2017 at 23:03

  Hier nog een regelrechte nuts about nature fan! Ik gebruik de nootjes echt overal voor (gewoon om zo op te eten, als taartbodem, voor snackballetjes), dus ja.. zou ook wel willen winnen maar ik gun het al deze anderen natuurlijk ook!

 • Reply
  Heidy
  16 april 2017 at 23:53

  Wat een goede tips Laura. Top!
  Zo’n 3 jaar geleden at ik nooit noten, maar nu een paar keer in de week. En ik raad ze ook aan als tussendoortje of voor in de salade. Ik doe graag mee met de winactie! Een beetje voor mezelf, maar ook om mijn klanten wat voor te zetten ? Groetjes Heidy

 • Reply
  Yvonne
  17 april 2017 at 10:46

  Wat een superleuke zakjes! Sinds een paar jaar eet ik nootjes als middagsnack. Dit werkt voor mij echt perfect om het vol te houden tot het avondeten, ook als ik na werktijd nog even een rondje ga hardlopen. Ik pak ‘een handje’ uit onze grote pot ofwel ongeveer 30 gram, dus 25 zal misschien voor mijn gevoel net wat weinig zijn, maar misschien is het stiekem ook eigenlijk wel genoeg 😉 Ik ga ze sowieso eens proberen! Heb ook hun FB en Insta geliked, toffe actie 🙂

 • Reply
  Claudia
  17 april 2017 at 11:32

  Naast het vele sporten, ondanks mijn lichamelijle beperkingen, ben ik heel bewust bezig met gezonde voeding. Wat vooral bestaat uit veel water drinken, groente en fruit. Nu wil ik mezef ook richten op gezonde tussendoortjes, daarom zou ik graag willen winnen.

 • Reply
  Danique
  18 april 2017 at 22:46

  Wat een leuk artikel! En zo herkenbaar! 🙂
  En die win-actie: te gek!!! Zou heel goed uitkomen om het Nuts about Nature pakket te winnen! En natuurlijk ontzettend lekker.
  Sinds afgelopen week op school begonnen met een aantal medestudenten om minder naar de kantine te gaan en gezonder te gaan eten. Dit pakket zou hierbij goed van pas kunnen komen, zodat we onder het studeren alsnog kunnen genieten van iets verantwoord en lekkers!

  • Reply
   Laura
   20 april 2017 at 10:56

   Danique! Wat ontzettend goed dat jij en je medestudenten samen proberen gezonder te eten. En nu kunnen jullie ook gaan genieten van de gezonde nootjes van Nuts about Nature want je hebt het mooie pakket gewonnen! Ik stuur je een mail.

 • Reply
  Priscilla Botte
  19 april 2017 at 08:54

  Eerlijk…vroeger zag ik noten als “alleen maar vet” en teveel calorieën, ik sloeg mijn ontbijt over. Nu weet ik beter want ik zou mijn dagelijkse ontbijtjes niet meer kunnen missen en mijn nootjes ook niet 🙂 Ik voeg ze toe bij mijn havermoutontbijtjes, door mijn yoghurt en ik gebruik ze als laatste maaltijd door mijn caseine fluff. Heeeerlijk! En je lichaam heeft gezonde vetten nodig voor het slapengaan om je spieren te voeden dus win-win! Ik ben mama van 2 knapperds en ben in totaal 17 kg verloren door het aanpassen van mijn voeding. Fijne actie! 🙂

 • Reply
  Tiffany
  19 april 2017 at 19:54

  Wat een super leuke win actie! Ik ben inmiddels 17 kilo afgevallen en probeer zo gezond mogelijk te leven. Dit wil niet altijd lukken, omdat ik een echte snaaierd ben. Deze portie verpakkingen zijn super handig voor op mijn werk! Dan pak ik minder snel de ongezonde dingen..

  • Reply
   Laura
   20 april 2017 at 11:07

   Hi Tiffany, wat knap dat je zoveel bent afgevallen! Gefeliciteerd! Jij wint het Nuts about Nature pakket. Ik heb je al een mail gestuurd 🙂 Liefs Laura

  Leave a Reply