Blog

Terugblik 2016: 10 meest bezochte blogs

Terugblik: Meest bezochte blogs in 2016 | It's a Food Life

Oké, het is dus bijna 2017. Voor mijn gevoel van 2016 echt het snelste jaar ooit! In het begin van het jaar heb ik wat minder geblogd om een leuke reden: Chris en ik maakte een geweldige reis door Azië. Maar na de reis ben ik weer enthousiast aan de slag gegaan en zijn er  behoorlijk wat blogs en recepten op It’s a Food Life verschenen. Nou leek het mij wel tof om mijn tien meest bezochte blogs van 2016 op een rijtje te zetten. Dus bij deze!

Recept: Hartige taart zoete aardappel met spinazie

Zoete aardappel quiche met spinazie en geitenkaas | It's a Food LifeEigenlijk al vanaf het begin op nummer één. Het recept voor een hartige taart met een korst van zoete aardappel. Dit recept wordt ook dankzij pinterest veel bekeken, het is namelijk al 2700 keer gepind! Volg jij It’s a Food Life al op Pinterest?


Gezondheid: Water met appelciderazijn

water met appelciderazijn | It's a Food LifeOok al populair vanaf het begin van It’s a Food Life; mijn informatieve blog over appelciderazijn. Veel mensen zijn dus nieuwsgierig naar de gezondheidsvoordelen van appelciderazijn in je dieet. Dat zijn er veel trouwens! Check m’n blog maar 😉


Recept: Suikervrije appel en peren cake

Appel en peren cake | It's a Food LifeHet recept voor deze appel en perencake is vrij van geraffineerde suikers en dus een gezond tussendoortje voor bij de koffie. Daar houden jullie blijkbaar van! In 2017 ben ik van plan om meer te gaan bloggen over mealprepping: een voorraad gezond eten en gezonde snacks klaarmaken zodat je met een druk leven óók de gezonde keuzes kan blijven maken. Deze cake is natuurlijk ook super geschikt om op zondag klaar te maken zodat je doordeweeks een gezonde snack hebt!


Recept: Bloemkool tortilla’s met pittig gekruid gehakt

bloemkool tortilla's met pittig gekruid gehakt | It's a Food LifeEr staan al best wat recepten met bloemkool op It’s a Food Life maar de bloemkool tortilla’s met pittig gekruid gehakt doen het toch echt het beste. Snap ik wel want het is ook mega lekker én een gezonde koolhydraat arme vervanging voor (tarwe)tortilla’s.


Recept: Mango kwarktaart met agar agar

Ontbijt Mango kwarktaart met agar agar | It's a Food LifeEen receptje van vega gastblogster Merel: mango kwarktaart. Merel geeft ook veel nuttige info over agar agar waar velen van jullie dankbaar gebruik van maken.
“Agar agar is een geleermiddel dat wordt gemaakt van een bepaalde zeewiersoort. Het wordt veel gebruikt in de Aziatische keuken en is daarom ook te vinden bij de toko. De werking is hetzelfde als die van gelatine: het lost op in een warme vloeistof en dit wordt vervolgens vermengt met dat wat je wilt opstijven. Als je weinig toevoegt fungeert het als een bindmiddel, bij een hoger agar agar-gehalte zal een soort stevige jelly ontstaan.”


Recept: gevulde zoete aardappel uit de oven

gevulde zoete aardappel uit de oven met ei en dille | It's a Food LifeNog een receptje van Merel; deze heerlijke gevulde zoete aardappel uit de oven. Jullie zijn gek op zoete aardappels trouwens wat deze groente scoort hoog in de zoektermen van google.


Recept: Ovenschotel met gehakt, aardappels en wortels. 

Ovenschotel met gehakt, aardappels, prei en wortel | It's a Food LifeDit recept voor een ovenschotel met gehakt, aardappelen en wortels wordt ook druk bezocht. Gelukkig is mijn foodfotografie er wel wat op vooruit gegaan 😉 Ovenschotels zijn ook hot trouwens. En omdat ik op mijn blog meer aandacht wil gaan geven aan makkelijke gezonde maaltijden voor mensen met een druk bestaan denk ik dat jullie je wel kunnen voorbereiden om meer ovenschotel recepten.


Hotspot Breda: Lunchcafé PuiCk

Hotspot: lunchcafe PuiCk Breda | It's a Food LifeDit vind ik nou echt super leuk! Dat er een hotspot in mijn top 10 staat! Lunchcafé PuiCk is één van mijn favo restaurantjes in Breda en ik kan iedereen aanraden om er eens aan te schuiven tijdens een dagje shoppen in mijn hometown.


Recept: gezonde bounty’s

kokos balletjes - gezonde bounty's | It's a Food Life Gotta love bliss balls! Mijn favo go-to snacks als ik echt zin heb om te snoepen maar het wel graag gezond wil houden. Deze gezonde bounty bliss balls vallen goed in de smaak bij jullie en ook ik maak ze regelmatig!


Recept: bolognesesaus met spaghetti

bolognese saus met spaghetti | It's a Food LifeNou kwam ik er laatst dus achter dat het recept voor spaghetti bolognese dat wij in Nederland kennen niet traditioneel Italiaans is. De ‘Ragú alla Bolognese’ is voornamelijk een vleessaus. Wist je dat het recept voor ‘Ragú alla Bolognese’ officieel geregistreerd staat bij de Italiaanse Kamer van Koophandel? Deze ragout wordt ook nooit met spaghetti geserveerd trouwens. In Italië eet je dit altijd met tagliatelle of een andere eierpasta.


Dat waren de tien meest bezochte blogs van It’s a Food Life in 2016! Ik hoop ik 2017 lekker bezig te blijven met mijn blog en mooie recepten en lifestyle blogs aan jullie te serveren. Ik vind het trouwens ook altijd super leuk om te horen wat jullie van mijn recepten en blogs vinden. Dus schroom niet om comments achter te laten of een berichtje te sturen naar laura@itsafoodlife.nl. En als je verzoekjes hebt qua recepten of blogs hoor ik het ook graag!

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag #itsafoodlife & #proefhetleven dan kan ik je creatie bewonderen!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply