advertorial

Waarom kiezen voor een keramische wok?

Waarom kiezen voor een keramische wok

Ben je dol op wokken? Dan mag een wokpan niet ontbreken in jouw keuken. Als je nog niet zo’n pan hebt, wordt het de hoogste tijd om ernaar op zoek te gaan. Het vinden van een geschikte wokpan is alleen geen gemakkelijke opgave. Het aanbod is namelijk nogal groot. Tijdens jouw zoektocht kom je vast en zeker keramische wokpannen tegen. Twijfel je of dit iets voor jou is? In dit blog vertellen wij je waarom je voor een keramische wok kiest.


Optimaal kookresultaat

Wie thuis gaat wokken doet ongetwijfeld zijn uiterste best om net zo’n lekkere maaltijd op tafel te zetten als in een wokrestaurant. Dit is geen gemakkelijke opgave, maar met een keramische wokpan is dit wel degelijk mogelijk. In een keramische pan kun je eten namelijk een stuk beter bereiden dan in bijvoorbeeld een standaard koekenpan. Waarom? Omdat de bodem van deze pannen niet over HOT-spots beschikt. Hierdoor wordt de warmte geleidelijk over de keramische laag van de pan verdeeld. In het geval van een wok betekent dit dat ook de zijkanten (gedeeltelijk) warm worden. Hierdoor gaat jouw wokgerecht een stuk beter smaken dan wanneer je deze bereidt in een ander soort pan.

Binnen een handomdraai schoon te maken

De bovenstaande reden kan voor jou al voldoende zijn om een keramische wokpan te kopen. Ben je nog niet geheel overtuigd? Dan moet je weten dat keramische pannen ook nog eens een stuk makkelijker schoon te maken zijn in vergelijking met de meeste andere pannen. Dit komt vooral doordat eten niet aankoekt in een keramische pan. Hierdoor hoef je na gebruik eigenlijk alleen maar een doekje door de pan te halen voordat je hem weer in de kast zet. Vind je dit niet hygiënisch? Was de pan dan af met een zachte spons. Zet hem in ieder geval nooit in de afwasmachine. Dit tast de antiaanbaklaag van een keramische pan namelijk aan.

Gaat lang(er) mee

Een derde reden om voor een keramische wok te kiezen is omdat deze pan langer meegaat dan de meeste andere pannen. Dit komt vooral door de dikke bodem. De bodem van een keramische pan is namelijk opgebouwd uit zes lagen. Hierdoor trekt hij niet snel krom en kun je hem lange tijd gebruiken. Daarbij komt dat de meeste keramische pannen bestand zijn tegen temperaturen tot wel 450 graden.

Meestal te gebruiken op verschillende warmtebronnen

Wie op zoek is naar een wokpan, moet niet vergeten te kijken voor welke warmtebron de pan geschikt is. Zo zijn bijvoorbeeld niet alle pannen geschikt voor een inductiekookplaat. Om een pan op deze warmtebron te gebruiken, moet de bodem namelijk magnetisch zijn. Gelukkig is dit niet iets waar jij je bij keramische pannen zorgen over hoeft te maken. Het merendeel van deze pannen kun je namelijk gebruiken op verschillende warmtebronnen, waaronder inductie en gas.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply