advertorial

Eerste hulp bij lange werkdagen

We kennen ze allemaal wel. Van die werkdagen waar maar geen einde aan lijkt te komen. Waarop de klok vooruit lijkt te kruipen, het werk nooit af lijkt te komen en jij al halverwege de dag het gevoel hebt dat je er een week op hebt zitten. Hoe kom je dat soort dagen door?

Uiteindelijk tikt de tijd vanzelf verder

Het goede nieuws: om dat soort dagen door te komen hoef je eigenlijk niks bijzonders te doen. Al voelt het misschien niet zo, de tijd tikt ook op eindeloze werkdagen net zo snel als op alle andere dagen. Het enige wat jij hoeft te doen is blijven ademen, en je zal zien dat de dag vanzelf voorbijgaat. Een geruststellende gedachte, toch?

Dat de klok gewoon zijn werk doet, betekent echter nog niet dat je veel plezier beleeft aan je dag. En dagen waarop je het niet naar je zin hebt, die hebben de neiging om voor je gevoel behoorlijk lang te kunnen duren. Een goede truc om wat minder het gevoel te hebben dat je aan het begin staat van een eindeloze dag, is door de dag in stukjes op te delen. Denk niet meteen om 9 uur al dat je nog héél veel uur te gaan hebt, of dat er nog heel veel werk verricht moet worden. Nee, kijk vooruit naar het volgende uur. Wat moet je daarin precies doen? Door de dag in stukjes te hakken en hem uur voor uur ‘aan te vallen’ houd je het behapbaar, en heb je minder het gevoel dat deze dag, en de stapel werk die erbij hoort, je eindeloos zullen blijven achtervolgen.

Eerste hulp bij energietekort

Een andere reden waarom een werkdag soms zo eindeloos lijkt te duren, kun je vinden bij jezelf. Ben je moe, suf, ongeconcentreerd en niet op je best, kortom, dan zal de dag vanzelf ook slomer en problematischer aanvoelen. Een dag waar geen einde aan komt. Het goede nieuws is dat je hier, zowel op de korte als de langere termijn iets aan kunt doen.

Op de korte termijn, als je slome dagje al aan de gang is, kan koffie je door de dag heen helpen. In koffiebonen zit tenslotte cafeïne. Het werd al eeuwen geleden duidelijk dat dit een stofje is dat je energieniveau een boost kan geven. Gemalen koffie kan de cafeïne, en natuurlijk ook de smaak, geur en kleur, goed afgeven aan heet water, waarmee ons favoriete drankje een feit werd. Beloon jezelf een paar keer per dag met een kopje, dan geef je jezelf niet alleen even pauze, maar ook wat nieuwe energie.

Op de langere termijn kan goed letten op je voeding en op tijd naar bed gaan helpen om dit soort dagen te voorkomen. Ben je zelf fit en uitgerust, dan voelt een werkdag al snel minder zwaar en eindeloos aan. Je hebt energie genoeg om de dag aan te vallen en tot een goed einde te brengen!


Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply